Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról mikor...

Mi a véleményetek arról mikor létező fogásokból csinálnak Vegán / akármi-mentes verziót?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy más hogy van vele, de szerintem vannak ételek amiket szerintem egyszerűen lehetetlen Vegán verzióban elkészíteni. Vagyis el lehet mondjuk a brassóit is el lehet készíteni szójából, de az már nem Brassói lenne, hanem „pirított szójakockák sült krumplival”. Vagy ott van a fokhagymás sült tarja, ami szerintem szejtánból szintén nem az igazi. (Fokhagymás sült szejtán?) És még sorolhatnék pár olyan ételt amit egy teljes értékű növényi étrenden élőnek a régi nevükön teljesen el kellene felejteni. Tessék lehet vitatkozni!

#vegán #Húsételek.
2022. máj. 10. 19:44
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
 241/304 anonim ***** válasza:
84%
Csak azért vagyok itt hogy rajtad röhögjek :D
2022. máj. 17. 22:10
 242/304 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem vicces a téma.
2022. máj. 17. 22:22
 243/304 anonim ***** válasza:
84%
Nem a téma vicces, hanem te :D
2022. máj. 17. 22:45
 244/304 anonim ***** válasza:
86%

"Tudtommal jézus december 24-én született, nem pedig dec. 21-én. :D"

Ez egy gyakori tévhit. Valószínűleg ősszel született, csak a keresztény egyház a téli napfordulóhoz igazította a karácsonyt.

2022. máj. 17. 23:58
 245/304 A kérdező kommentje:
Ezt lá is tudod támasztani?
2022. máj. 18. 06:05
 246/304 A kérdező kommentje:
*alá
2022. máj. 18. 06:16
 247/304 anonim ***** válasza:
77%
Nem a 244-es vagyok, de én úgy tudom hogy nem tudják biztosra a születését, mert rengeteg ellentmondás van a történetben, pl. az állítólagos születésénél a Heródes király már évek óta halott volt. A Dec. huszonnegyedikei dátum viszont 100% propaganda. Rengeteg kultúrában ünnepelték a napfodulót, pl. a rómaiaknál a Saturnáliát, a skandinávok a Jule ünnepét, még a magyaroknak is meg volt az ehhez való ünnepe, mi vadászmadarakat röptettünk :) A rómaiaknál a Saturnália egy hatalmas ünnep volt, ahol a rabszolga is együtt evett a mestereivel, épp ezért, mikor a római császár át akarta téríteni Rómát a kereszténységre, tudta hogy rohadtul nem örülne a nép ha elvennék az egyik legnagyobb ünnepüket. Mert ugye ha egyisten hit van, akkor nem lehet római istenek ünnepét ünnepelni. Ezért ez az ünnep új "csomagolást" kapott, és a kereszténység bevezetésével elhitették az emberekkel hogy ezen a napon nem a földművelő istenük, hanem valójában Jézus születését kell ünnepelniük. Ugyanez a helyzet a skandinávoknál. Az ő pogány ünnepükből került ide a karácsonyfa, az ajándékozás meg a fagyöngy, meg rengeteg más amit ma a Karácsonnyal asszociálunk. Mert azért az akkori Izrael sem arról volt híres hogy tele lett volna fenyőfákkal :)
2022. máj. 18. 06:36
 248/304 A kérdező kommentje:

"A Dec. huszonnegyedikei dátum viszont 100% propaganda."

Igen, állítólag pár napos differencia valóban lehet a születésnapot illetően, Tehát a December 21-e is igaz LEHET, de még ez sem bizonyított tény.

2022. máj. 18. 06:56
 249/304 anonim ***** válasza:
85%
Nyilván 100 %-ig semmiben nem lehetsz biztos, mert nem voltál ott. De amúgy nagyjából ez a valószínű, ahogy a 247-es írta. (250 komment egy ilyen hülye kérdés alatt, Jézusom.)
2022. máj. 18. 08:14
 250/304 anonim ***** válasza:
100%

Viszont itt nem csak pár napos eltolódasról van szó, mivel a Biblia semmilyen formában nem dokumentálja a születésének dátumát, gyakorlatilag az év bármelyik napján születhetett. A pontos évet sem tudják megállapítani, mert azt is Kr.u. 4 és 6 közé saccolják, különböző létező történelmi személyek és csillagkutatások alapján. A születésnapja csak a 4.században, a születése után több mint 300 évvel lett csak fixálva, a decemberi időpontot azzal magyarázzák hogy valakik kitalálták hogy Jézus ugyanazon a naptári napon fogant és halt is meg 34 év múlva. Amúgy az az érdekes hogy Róma az időpont fixálása előtt nem sokkal tért át a keresztény hitre, így ez eléggé alátámasztja a propaganda elméletet. Itt van pár olvasnivaló a témában.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. máj. 18. 08:16
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!