Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról mikor...

Mi a véleményetek arról mikor létező fogásokból csinálnak Vegán / akármi-mentes verziót?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy más hogy van vele, de szerintem vannak ételek amiket szerintem egyszerűen lehetetlen Vegán verzióban elkészíteni. Vagyis el lehet mondjuk a brassóit is el lehet készíteni szójából, de az már nem Brassói lenne, hanem „pirított szójakockák sült krumplival”. Vagy ott van a fokhagymás sült tarja, ami szerintem szejtánból szintén nem az igazi. (Fokhagymás sült szejtán?) És még sorolhatnék pár olyan ételt amit egy teljes értékű növényi étrenden élőnek a régi nevükön teljesen el kellene felejteni. Tessék lehet vitatkozni!

#vegán #Húsételek.
2022. máj. 10. 19:44
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
 201/304 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit tennék hozzá, hogy a legtöbb ember nem vegánként születik. Felnő egy sajátos családi és kulturális közegben, amik gyerekkorától kezdve kialakítanak benne egy viszonyt a gasztronómiához. Gyakran ezek a viszonyok érzelmi töltetűek, és egész életen át sokat jelenthet egy embernek, hogy ő ugyan vegán lett, de az országa, a családja gasztronómiai hagyományit még mindig a sajátjának tudhatja. Ha valakinek például egész gyermekkorában, amíg húst fogyasztott, a brassói volt a kedvenc étele, amit a szülei gyakran elkészítettek neki és egy kedves élményt hordoz, de később az illető vegán lett, lehet, hogy sokat jelent neki, hogy el tudja készíteni a saját változatában ezt a fogást. És úgy is tudja hívni, ahogy ő azt a szüleitől hallotta.

Amit te akarsz csinálni, az a gatekeeping, amit említettem is. Olyan ez, mint amikor egy zeneszerzőnek van mondjuk 100 dala, és van valaki, aki a rajongójának vallja magát, pedig csak 80-at hallott ezekből, és nagyon szereti is őket, és te azt mondod, hogy nem, te akkor nem lehetsz már így a rajongója. Ez a viszont egy a saját büszkeségedből eredő, öncélú hozzáállás, amivel ellehetetlenítesz valakit attól, hogy ártatlanul élvezze azt, amit szeret.

2022. máj. 17. 16:45
 202/304 anonim ***** válasza:
100%

"Attól hogy ezt most leírtad még nem változtat azon hogy egy kéziszámítógép. Tehát aki jobban belegondol, az igen is látja hogy te csak megnyitod a telefon funkcióját."

Attól még, hogy kicseréltek benne egy összetevőt, attól az még brassói. Tehát aki jobban belegondol, az igenis látja, hogy te csak kicseréltél benne egy összetevőt.

2022. máj. 17. 16:47
 203/304 A kérdező kommentje:
202. Felfogtam, de attól még nem lesz igaza.
2022. máj. 17. 16:49
 204/304 anonim ***** válasza:
90%
De, igaza van. Sőt, itt mindenki szerint igaza van, csak te egy makacs paraszt vagy.
2022. máj. 17. 16:51
 205/304 A kérdező kommentje:

204. Még annyit tennék hozzá, hogy a legtöbb ember nem vegánként születik. Felnő egy sajátos családi és kulturális közegben, amik gyerekkorától kezdve kialakítanak benne egy viszonyt a gasztronómiához. Gyakran ezek a viszonyok érzelmi töltetűek, és egész életen át sokat jelenthet egy embernek, hogy ő ugyan Vegán lett, de az országa, a családja gasztronómiai hagyományit még mindig a sajátjának tudhatja. Ha valakinek például egész gyermekkorában, amíg húst fogyasztott, a brassói volt a kedvenc étele, amit a szülei gyakran elkészítettek neki és egy kedves élményt hordoz, de később az illető Vegán lett, lehet, hogy sokat jelent neki, hogy el tudja készíteni a saját változatában ezt a fogást. És úgy is tudja hívni, ahogy ő azt a szüleitől hallotta.

Mint írtam nem ezzel van a bajom, hiszem mindenki azt eszik amit szeretne, de ha már kitalált egy hús vagy egyéb állati összetevőktől mentes ételt. Hanem az hogy egy létező köntösbe bujtatja

"Amit te akarsz csinálni, az a gatekeeping, amit említettem is. Olyan ez, mint amikor egy zeneszerzőnek van mondjuk 100 dala, és van valaki, aki a rajongójának vallja magát, pedig csak 80-at hallott ezekből, és nagyon szereti is őket, és te azt mondod, hogy nem, te akkor nem lehetsz már így a rajongója. Ez a viszont egy a saját büszkeségedből eredő, öncélú hozzáállás, amivel ellehetetlenítesz valakit attól, hogy ártatlanul élvezze azt, amit szeret."

Nem, ez olyan mintha felcserélnéd egy zenszerző két művének a címét. :D

2022. máj. 17. 17:06
 206/304 anonim ***** válasza:
100%

Ki szerint nem lesz igaza? Szerinted? És miért számít többet a te véleményed mint másé?

2022. máj. 17. 17:12
 207/304 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nekem maga a brassói felháborító. Minek kellett módosítgatni a klasszik tokányt? Nem tisztelik a hagyományt, vagy minek raktak bele ilyen-olyan más összetevőket és minek nevezték át??? 😡
2022. máj. 17. 17:14
 208/304 A kérdező kommentje:

"De, igaza van. Sőt, itt mindenki szerint igaza van, csak te egy makacs paraszt vagy."

Inkább az a makacs paraszt aki a földet megműveli. :D

2022. máj. 17. 17:14
 209/304 A kérdező kommentje:
210. A köret hozzáadása még nem egyenlő egy igen fontos összetevő kicserélésével.
2022. máj. 17. 17:20
 210/304 anonim ***** válasza:
100%

Miért? Ezt ki dönti el?

2022. máj. 17. 17:25
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!