Mi a véleményetek arról mikor létező fogásokból csinálnak Vegán / akármi-mentes verziót?
Mert vannak dolgok ami úgy jók ahogyan kitalálták őket.
A te logikáddal gondolkozom, figyi: Régen nyomógombos telefonkk voltak csak, miért nem maradtunk annál, úgy jó ahogy kitalálták. Miért kellett kitalálni az érintőképernyős telefont?
Na ilyen hülye logikád van
Igen, értem hogy neked ez a véleményed, de én arra lennék kíváncsi hogy ennek miért kellene érdekelnie engem?
194. "A te logikáddal gondolkozom, figyi: Régen nyomógombos telefonok voltak csak, miért nem maradtunk annál, úgy jó ahogy kitalálták. Miért kellett kitalálni az érintőképernyős telefont?"
Na látod, ez megint egy jó kérdés. Ugyanis, az érintőképes telefon már sokkal inkább egy hordozható számítógép, amivel telefonálni is lehet.
Engem nem érdekel hogy szerinted minek kéne hívnom az ebédem.
Szerinted viszont érdekelnie kéne, de továbbra se tudod megindokolni hogy MIÉRT.
És te mindig, amikor az okostelefonodról beszélsz, azt mondod, hogy "hordozható számítógép, amivel telefonálni is lehet"? Nem, mert az tudod rá mondani, hogy "okos", ami pont azt a tulajdonsághalmazát írja le az eszköznek, amit baromi hosszan ki is lehet fejteni, de mivel megvan rá ez az egyszavas jelző, hogy "okos", mindenki tudja, hogy miről beszélsz. Az a jelző is pont így működik, hogy "vegán". Azért találták ki, hogy nagyon röviden egyértelművé váljon, hogy mi jellemző az adott ételre. Lehetne persze úgy is fogalmazni minden alkalommal, hogy "állati eredetű anyagoktól mentes", de nincs erre szükség, mert van rá egy egyszavas megoldás is.
Amúgy meg nem értem, miért zavar ennyire, hogy az emberek úgy neveznek egy ételt, ahogy az nekik jólesik. Mivel minden körülöttünk kulturális kontextusban történik, ezért biztos lehetsz például abban, hogy a társadalom nagy része a brassóit továbbra is húsos ételként fogja először asszociácálni, mivel így nőttünk fel, ezt tanultuk. Tehát ha meséled majd valakinek, hogy ettél ebédre egy jó brassóit, akkor nem kell attól tartanod, hogy ő mondjuk egyből arra fog gondolni, hogy szójacsíkok voltak benne esetleg, mert egyelőre a legtöbb ember arra van beállítódva, hogy a brassói húsos. Pont fordítva. Ha az a brassói nem hússal volt készítve, hanem szójacsíkokkal, akkor azt kell majd kiemelned. Ekkor el tudod szépen, és érthetően mesélni, hogy vegán brassóit ettél.
"Szerinted viszont érdekelnie kéne, de továbbra se tudod megindokolni hogy MIÉRT."
Gondolom az asztalt sem hívod ajtónak, vagy ablaknak. Vagy a szekrényt ágynak, hát ezért.
Egyrészt: még mindig nem válasz. :)
Másrészt: ha már szóba hoztad, vettünk egy éjjeliszekrényt, kicsit átalakítottuk és azt használjuk kisasztalnak a nappaliban. Asztalnak hívjuk, pedig gyárilag szekrény. Gondolom ez kiborító és sértő az asztal/szekrény feltalálójának hagyományai felé. 😂 De mi akkor se szeretjük bonyolítani a dolgokat vadidegenek kedvéért, szóval úgy nevezzük a dolgokat ahogy a legegyszerűbb leírni a funkciójukat.
199. És te mindig, amikor az okostelefonodról beszélsz, azt mondod, hogy "hordozható számítógép, amivel telefonálni is lehet"? Nem, mert az tudod rá mondani, hogy "okos", ami pont azt a tulajdonsághalmazát írja le az eszköznek, amit baromi hosszan ki is lehet fejteni, de mivel megvan rá ez az egyszavas jelző, hogy "okos", mindenki tudja, hogy miről beszélsz. Az a jelző is pont így működik, hogy "Vegán". Azért találták ki, hogy nagyon röviden egyértelművé váljon, hogy mi jellemző az adott ételre. Lehetne persze úgy is fogalmazni minden alkalommal, hogy "állati eredetű anyagoktól mentes", de nincs erre szükség, mert van rá egy egyszavas megoldás is.
Attól hogy ezt most leírtad még nem változtat azon hogy egy kéziszámítógép. Tehát aki jobban belegondol, az igen is látja hogy te csak megnyitod a telefon funkcióját.
"Tehát ha meséled majd valakinek, hogy ettél ebédre egy jó brassóit, akkor nem kell attól tartanod, hogy ő mondjuk egyből arra fog gondolni, hogy szójacsíkok voltak benne esetleg, mert egyelőre a legtöbb ember arra van beállítódva, hogy a brassói húsos. Pont fordítva. Ha az a brassói nem hússal volt készítve, hanem szójacsíkokkal, akkor azt kell majd kiemelned. Ekkor el tudod szépen, és érthetően mesélni, hogy Vegán brassóit ettél."
Miből gondolod hogy mindenki tudni fogja hogy létezik Vegán brassói, és nem hülyéz le, mit most te engem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!