Mi a véleményetek arról mikor létező fogásokból
csinálnak Vegán / akármi-mentes verziót?
A kérdező szavazást indított:
36 szavazat
Van annyi eszem, hogy egy ilyen apróságon nem akadok fent. Pont leszarom, hogy a vegánok, hogy hívják az ételeiket. Egyék csak, kóstoltam már párat, meglepően finomak, attól függetlenül, hogy mi volt a neve. Tudok a saját dolgommal foglalkozni. Ajánlom neked is.
2022. máj. 10. 19:56
Kár vitatkozni, mert sose lehet egyezségre jutni... :)))
2022. máj. 10. 19:57
Nem szavaztam, mert egyik lehetőség se tükrözi a véleményem.
Azzal nincs bajom, amikor egy fogást úgy módosítanak, hogy pl. cukormentes vagy tojásmentes legyen, hogy az is ehesse, aki allergiás vagy cukorbeteg. A vegetáriánus barátaim kedvéért én is tojás nélkül készítem a péksütiket és durumtésztát használok. Ezek igazán nem változtatnak az ízén és az állagán (nem sokat).
De az szerintem is nevetséges, mikor szójából főzik a gulyást. Vegán "libazsír"? Atyaég! Aki ezekre az ízekre vágyik, az egyen húst. Vagy ne, de akkor tessék zöldségkrémet enni.
2022. máj. 10. 19:58
3-as, vannak akik különböző betegségek miatt nem ehetnek húst, azoknak hiányzik az íze. Ezzel nincsen szerintem semmi baj. Becsületes, ha a vegetáriánus barátaidért megteszed ezt.
2022. máj. 10. 20:04
Én pl azért nevezem így a dolgokat mert rövidebb azt mondani h brassói mint hogy “pirított szojakockak sült krumplival”. Nem értem miért probléma ha úgy hívom az ételeket ahogy szeretném:) és keresem a húsutánzatokat is mert az ízét szerettem, de már nem tudom megenni. A rizstej is rizstej lesz nekem továbbra is és nem rizsital, mert amibe tej kell én azt rakok és egyszerűbb így hivatkozni rá.
2022. máj. 10. 20:06
6/304 A kérdező kommentje:
3. Igen, az nálam sem veri ki a biztosítékot hogyha valaki laktóz, glutén, esetleg tojásérzékeny. Hiszen erről nem tehetünk, ráadásul háromból kettő összetevőt viszonylag egyszerű pótolni.
7/304 A kérdező kommentje:
5. "Nem értem miért probléma ha úgy hívom az ételeket ahogy szeretném:) és keresem a húsutánzatokat is mert az ízét szerettem, de már nem tudom megenni"
Szerintem az van, hogy te egy belső harcot vívsz a lelkiismereteddel, amiért a hús ízét sem tudod elengedni.
Örülök, hogy te jobban tudod mi zajlik bennem, de ez most nem jött be. Nincs semmilyen harc, nem eszek mindennap ilyeneket de néha igen.
2022. máj. 10. 20:15
Nem vagyok vegán így ezek nem érintenek.
2022. máj. 10. 20:16
10/304 A kérdező kommentje:
8. Sokszor egy kívülálló jobban átlát egy helyzetet mint te magad. Amúgy ez a "ritkán eszek ilyet" is azt bizonyítja hogy már kezded elengedni a húst.
Kapcsolódó kérdések: