Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról mikor...

Mi a véleményetek arról mikor létező fogásokból csinálnak Vegán / akármi-mentes verziót?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy más hogy van vele, de szerintem vannak ételek amiket szerintem egyszerűen lehetetlen Vegán verzióban elkészíteni. Vagyis el lehet mondjuk a brassóit is el lehet készíteni szójából, de az már nem Brassói lenne, hanem „pirított szójakockák sült krumplival”. Vagy ott van a fokhagymás sült tarja, ami szerintem szejtánból szintén nem az igazi. (Fokhagymás sült szejtán?) És még sorolhatnék pár olyan ételt amit egy teljes értékű növényi étrenden élőnek a régi nevükön teljesen el kellene felejteni. Tessék lehet vitatkozni!

#vegán #Húsételek.
2022. máj. 10. 19:44
A kérdező szavazást indított:
Egyet értek, még a hús gondolatától is rosszul vagyok.
Nem értek egyet, mert én is szeretnék pl. magyaros ételeket enni.
36 szavazat
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/304 anonim ***** válasza:
96%
Van annyi eszem, hogy egy ilyen apróságon nem akadok fent. Pont leszarom, hogy a vegánok, hogy hívják az ételeiket. Egyék csak, kóstoltam már párat, meglepően finomak, attól függetlenül, hogy mi volt a neve. Tudok a saját dolgommal foglalkozni. Ajánlom neked is.
2022. máj. 10. 19:56
 2/304 anonim ***** válasza:
97%
Kár vitatkozni, mert sose lehet egyezségre jutni... :)))
2022. máj. 10. 19:57
 3/304 anonim ***** válasza:
27%

Nem szavaztam, mert egyik lehetőség se tükrözi a véleményem.

Azzal nincs bajom, amikor egy fogást úgy módosítanak, hogy pl. cukormentes vagy tojásmentes legyen, hogy az is ehesse, aki allergiás vagy cukorbeteg. A vegetáriánus barátaim kedvéért én is tojás nélkül készítem a péksütiket és durumtésztát használok. Ezek igazán nem változtatnak az ízén és az állagán (nem sokat).

De az szerintem is nevetséges, mikor szójából főzik a gulyást. Vegán "libazsír"? Atyaég! Aki ezekre az ízekre vágyik, az egyen húst. Vagy ne, de akkor tessék zöldségkrémet enni.

2022. máj. 10. 19:58
 4/304 anonim ***** válasza:
100%
3-as, vannak akik különböző betegségek miatt nem ehetnek húst, azoknak hiányzik az íze. Ezzel nincsen szerintem semmi baj. Becsületes, ha a vegetáriánus barátaidért megteszed ezt.
2022. máj. 10. 20:04
 5/304 anonim ***** válasza:
96%
Én pl azért nevezem így a dolgokat mert rövidebb azt mondani h brassói mint hogy “pirított szojakockak sült krumplival”. Nem értem miért probléma ha úgy hívom az ételeket ahogy szeretném:) és keresem a húsutánzatokat is mert az ízét szerettem, de már nem tudom megenni. A rizstej is rizstej lesz nekem továbbra is és nem rizsital, mert amibe tej kell én azt rakok és egyszerűbb így hivatkozni rá.
2022. máj. 10. 20:06
 6/304 A kérdező kommentje:
3. Igen, az nálam sem veri ki a biztosítékot hogyha valaki laktóz, glutén, esetleg tojásérzékeny. Hiszen erről nem tehetünk, ráadásul háromból kettő összetevőt viszonylag egyszerű pótolni.
2022. máj. 10. 20:08
 7/304 A kérdező kommentje:

5. "Nem értem miért probléma ha úgy hívom az ételeket ahogy szeretném:) és keresem a húsutánzatokat is mert az ízét szerettem, de már nem tudom megenni"

Szerintem az van, hogy te egy belső harcot vívsz a lelkiismereteddel, amiért a hús ízét sem tudod elengedni.

2022. máj. 10. 20:13
 8/304 anonim ***** válasza:
92%
Örülök, hogy te jobban tudod mi zajlik bennem, de ez most nem jött be. Nincs semmilyen harc, nem eszek mindennap ilyeneket de néha igen.
2022. máj. 10. 20:15
 9/304 anonim ***** válasza:
96%
Nem vagyok vegán így ezek nem érintenek.
2022. máj. 10. 20:16
 10/304 A kérdező kommentje:
8. Sokszor egy kívülálló jobban átlát egy helyzetet mint te magad. Amúgy ez a "ritkán eszek ilyet" is azt bizonyítja hogy már kezded elengedni a húst.
2022. máj. 10. 20:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!