Mi a véleményetek arról mikor létező fogásokból csinálnak Vegán / akármi-mentes verziót?
"Vagy a gomba pörkölt se jó elnevezés? Mert hát az se húsból készül?"
Én inkább a gombapaprikás megnevezés használnám, hiszen a gombát nem igazán tudod pörkölni. Vagy ha igen, sokan akkor sem úgy kezdik hogy szárazon lepörkölik, és csak utána teszik rá a hagymát.
31-es: ha még fözni sem tudsz, akkor nem értem, mit okoskodsz!
A gombát igenis lehet hagymán pörkölni, még vélelten sem szárazon pörkölik!
Másrészt a sajtot nem a sajtolás, mint eljárás definiálja - akkor ugyanis a bort is lehetne sajtnaknevezni -, hanem az megalvadt tejböl készült termék, eredetileg csak tartósítás miatt kezdték el a szárítást, a sajtolás csak jóval késöbb jött képbe, mert így jobban egymásra lehetett tenni a keletkezett terméket.
De minden válaszodból az derül ki, hogy csak kötözködni akarsz, rádásul mindenféle alapismeret nélkül!
Köszi 32-es, hogy leírtad helyettem. El tudom viselni, ha valaki rosszindulatú, azt is, ha hülye, na de a rosszindulatú hülyékkel már bajban vagyok.
Egyébként a csilis bab eredeti receptje is húsmentes volt, ma mégis tök alap, hogy mindenki rak bele húst. Nemhogy kitaláltak volna neki valami másik nevet, ahelyett hogy a vega kajákat utánozzák.. :D
32. "A gombát igenis lehet hagymán pörkölni, még véletlen sem szárazon pörkölik!"
Akkor neked is ajánlom, hogy nézz utána a pörkölt és a paprikás közötti különbségnek. Igen, sokáig én is azt hittem, hogy gombapörköltet eszem, de nem, és még nagyon sokan rosszul tudják.
"Másrészt a sajtot nem a sajtolás, mint eljárás definiálja, hanem a megalvadt tejből készült termék. akkor ugyanis a bort is lehetne sajtnak nevezni”
Na, ezt is sokan rosszul tudják, ugyanis nem csak tejből lehet sajtot készíteni, hanem bármiből, amit össze lehet préselni. (még a fémet is sajtolják) Tehát szigorúan nézve bizony a bor is egy sajtolt termék.
"Egyébként a csilis bab eredeti receptje is húsmentes volt, ma mégis tök alap, hogy mindenki rak bele húst. Nemhogy kitaláltak volna neki valami másik nevet, ahelyett hogy a Vega kajákat utánozzák."
Erre tudnál forrást linkelni?
Szerintem simán lehet brassóinak hívni, egyszerűbb mint körülményesen körülírni hogy mi az.
Én azzal se értek egyet hogy pl. a mandulatejet nem lehet így hívni - miközben a konzerves kókusztej futhat kókuszTEJ néven. :D
Aki nem visszamaradott, az fel tudja fogni hogy mi a "vegán Brassói".
"hiszen a gombát nem igazán tudod pörkölni"
?????
Miért ne tudnád?? Ha sose jártál még konyhában akkor miért osztod az észt ételekről és főzésről? :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!