Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról mikor...

Mi a véleményetek arról mikor létező fogásokból csinálnak Vegán / akármi-mentes verziót?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy más hogy van vele, de szerintem vannak ételek amiket szerintem egyszerűen lehetetlen Vegán verzióban elkészíteni. Vagyis el lehet mondjuk a brassóit is el lehet készíteni szójából, de az már nem Brassói lenne, hanem „pirított szójakockák sült krumplival”. Vagy ott van a fokhagymás sült tarja, ami szerintem szejtánból szintén nem az igazi. (Fokhagymás sült szejtán?) És még sorolhatnék pár olyan ételt amit egy teljes értékű növényi étrenden élőnek a régi nevükön teljesen el kellene felejteni. Tessék lehet vitatkozni!

#vegán #Húsételek.
2022. máj. 10. 19:44
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/304 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell neked azzal foglalkoznod, hogy mit esznek mások.
2022. máj. 12. 13:40
 82/304 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon "értelmes" kérdés meg választási lehetőségek...Egyáltalán hogy lehet ezzel egyetérteni vagy nem egyetérteni? :D

Én nem vagyok vegán, de szerintem tök jó, hogy egyre több ételnek van vegán verziója. Valaki írta, hogy "aki ilyen ízekre vágyik, az egyen húst" :D Mert miért is? Ki vagy te, hogy megmondd egy idegen embernek, mit egyen meg mit ne? Ha van rá pénze és/vagy energiája, hogy elkészítse magának a vegán libazsírját meg a vegán brassóiját, miért ne tehetné? Mert téged zavar? :DDDD

Kajak nem értem amúgy, néhányan miért jönnek ennyire "idegállapotba" néhány ételtől...

Én személy szerint nem vagyok egy szűk látókörű, begyepesedett valami, hanem szeretek új dolgokat kipróbálni és ha lenne lehetőségem húsos kaják vegán verzióját kóstolgatni, biztos végig kóstolnám mindet. Még az is lehet, ha ízlenének és nem lenne túl bonyolult vagy drága az elkészítésük, néhányat itthon is úgy készítenék el, mert manapság így is sokkal több húst fogyasztunk a kelleténél.

Mellesleg párom mesélte, hogy a volt munkahelyén egyszer evett vegán lasagne-t a menzán és először fel se tűnt neki, csak amikor ment repetázni, akkor látta, hogy az van kiírva, hogy vegán, amúgy meg nem mondta volna, hogy nincs benne hús vagy tej...Azt mondta, azóta is az az egyik legfinomabb lasagne, amit valaha evett, szóval nem feltétlenül gagyi egy étel, csak mert hús helyett pl. szója van benne..

Lehet lepontozni :)

2022. máj. 12. 14:42
 83/304 anonim ***** válasza:
96%
82 végre egy értelmes ember. Amúgy egyszerű, mindennapi kajàkat is elkészíthetsz vegán módon. Pl a krumplistészta. Nem tojásos tésztával csinálod, hanem durum tésztával. Vannak ilyen egyszerű megoldások is. :)
2022. máj. 12. 15:06
 84/304 A kérdező kommentje:
Tök érdekes hogy mindenki azt kérdezi, hogy engem miért zavar más mit eszik. Holott számtalanszor leírtam hogy nem azzal van bajom hogy zöldséges kuszkuszt akar enni, egészségére. Hanem az hogyha valaki Vegán libazsírt akar kisütni. De ha elmagyarázod hogy a libaháj hogyan lesz Vegán, akkor megint tanulok valamit.
2022. máj. 12. 15:16
 85/304 anonim ***** válasza:
13%
84: a vegán libazsír olyan lehet mint a szűz qrva...? :-DDD
2022. máj. 12. 15:17
 86/304 A kérdező kommentje:
Kb. 😂
2022. máj. 12. 15:20
 87/304 anonim ***** válasza:
92%
2022. máj. 12. 15:23
 88/304 anonim ***** válasza:
92%
2022. máj. 12. 15:23
 89/304 A kérdező kommentje:
87, 88. Mi vagy te papagáj, hogy csak ezt az egy mondatot tudod ismételgetni? 😂
2022. máj. 12. 15:32
 90/304 anonim ***** válasza:
93%
2022. máj. 12. 15:34
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!