Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról mikor...

Mi a véleményetek arról mikor létező fogásokból csinálnak Vegán / akármi-mentes verziót?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy más hogy van vele, de szerintem vannak ételek amiket szerintem egyszerűen lehetetlen Vegán verzióban elkészíteni. Vagyis el lehet mondjuk a brassóit is el lehet készíteni szójából, de az már nem Brassói lenne, hanem „pirított szójakockák sült krumplival”. Vagy ott van a fokhagymás sült tarja, ami szerintem szejtánból szintén nem az igazi. (Fokhagymás sült szejtán?) És még sorolhatnék pár olyan ételt amit egy teljes értékű növényi étrenden élőnek a régi nevükön teljesen el kellene felejteni. Tessék lehet vitatkozni!

#vegán #Húsételek.
2022. máj. 10. 19:44
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/304 anonim ***** válasza:
92%

Nem igazán értem, miért kell ilyen vadul gatekeepelni a brassóit :D

Hagyjuk már, hogy az emberek úgy hívják az ételeket, ahogy nekik jól esik. Senki nem fogja azt hazudni neked egy vegán brassóiról, hogy húsos, valószínűleg direkt el lesz mondva róla, hogy vegán, (vendégségben, étteremben, stb) úgyhogy nem kell aggódnod, hogy gyanútlanul, akaratod ellenére megeszel valamit, amiről nem tudod, mi van benne.

Egyébként nyelvi szempontból is egyszerűen kényelmesebb. Nem lenne logikus egyáltalán, ha mondjuk a vegán fagyit elkezdenénk úgy hívni, hogy "szójaital alapú, édes, fagyos állagú desszertkrém". Erre senki nem ér rá. Ha te igen, akkor nyugodtan használd így, de ne várd el másoktól, hogy kövessenek ebben, meg azt se, hogy nem nézzenek hülyének.

2022. máj. 16. 22:41
 112/304 anonim ***** válasza:
10%

"Nem kell neked azzal foglalkoznod, hogy mit esznek mások."

Nem kell neked azzal foglalkoznod, hogy mit kérdeznek mások.

Főleg, ha nem tudod a választ.

2022. máj. 16. 22:48
 113/304 anonim ***** válasza:
89%
"Nem kell neked azzal foglalkoznod, hogy mit esznek mások."
2022. máj. 16. 22:49
 114/304 A kérdező kommentje:

"Főleg, ha nem tudod a választ."

Szerintem nagyon is tudja, csak finoman szólva marhára nem érdekli

2022. máj. 17. 07:24
 115/304 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mindenki tudja a választ (1-2 kivétellel) : mindenki úgy nevezi a kajáját ahogy akarja.

Ennyi a válasz. Akkor is ha neked ettől rosszabb lesz a napod.

Esküszöm ma csak a te kedvedért felhajtok ebédre valami vegán brassóit vagy vegán vadast vagy hasonlót. :)))

2022. máj. 17. 07:33
 116/304 A kérdező kommentje:

111. "Nem lenne logikus egyáltalán, ha mondjuk a Vegán fagyit elkezdenénk úgy hívni, hogy "szójaital alapú, édes, fagyos állagú desszertkrém".

Szerintem fagylalt akkor is fagylalt ha szójából készül, mivel a készítés egyik fázisáról kapta nevét. Ezen kár is vitatkozni.

2022. máj. 17. 07:34
 117/304 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a brassóival mi a baj??

2022. máj. 17. 07:41
 118/304 A kérdező kommentje:
Az hogy annak már semmi köze Brassóhoz.
2022. máj. 17. 07:46
 119/304 anonim ***** válasza:
100%

Remélem tudod, hogy a húsos brassóit se brassóban készítik, ha pl budapesten egy étteremben azt rendelsz. Igazából az is "budapesti".

Viccet félretéve, a helységneves ételek 99%-ban elkészítési módra utalnak, úgy mint a fagyi is.

2022. máj. 17. 07:52
 120/304 A kérdező kommentje:

"Viccet félretéve, a helységneves ételek 99%-ban elkészítési módra utalnak, úgy mint a fagyi is."

Igen, tudom hogy a Brassói végeredményben egy tokány. Szójából készülhet tokány?

2022. máj. 17. 07:57
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!