Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról mikor...

Mi a véleményetek arról mikor létező fogásokból csinálnak Vegán / akármi-mentes verziót?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy más hogy van vele, de szerintem vannak ételek amiket szerintem egyszerűen lehetetlen Vegán verzióban elkészíteni. Vagyis el lehet mondjuk a brassóit is el lehet készíteni szójából, de az már nem Brassói lenne, hanem „pirított szójakockák sült krumplival”. Vagy ott van a fokhagymás sült tarja, ami szerintem szejtánból szintén nem az igazi. (Fokhagymás sült szejtán?) És még sorolhatnék pár olyan ételt amit egy teljes értékű növényi étrenden élőnek a régi nevükön teljesen el kellene felejteni. Tessék lehet vitatkozni!

#vegán #Húsételek.
2022. máj. 10. 19:44
 251/304 anonim ***** válasza:
94%
Köszi, erről beszéltem. Látod kérdező, itt durvábban meg lett változtatva a hagyomány, te mégis minden évben ünnepled a karácsonyt, a brassóinál meg hisztizel a hagyomány tisztelet miatt. Nem érzed a kettős mércét?
2022. máj. 18. 08:29
 252/304 A kérdező kommentje:
A karácsony esetében én inkább hagyomány teremtésről beszélnék, nem pedig egy létezőnek a megváltoztatásáról.
2022. máj. 18. 08:44
 253/304 anonim ***** válasza:
94%

"Rengeteg kultúrában ünnepelték a napfodulót, pl. a rómaiaknál a Saturnáliát, a skandinávok a Jule ünnepét, még a magyaroknak is meg volt az ehhez való ünnepe, mi vadászmadarakat röptettünk :) A rómaiaknál a Saturnália egy hatalmas ünnep volt, ahol a rabszolga is együtt evett a mestereivel, épp ezért, mikor a római császár át akarta téríteni Rómát a kereszténységre, tudta hogy rohadtul nem örülne a nép ha elvennék az egyik legnagyobb ünnepüket. Mert ugye ha egyisten hit van, akkor nem lehet római istenek ünnepét ünnepelni. Ezért ez az ünnep új "csomagolást" kapott, és a kereszténység bevezetésével elhitették az emberekkel hogy ezen a napon nem a földművelő istenük, hanem valójában Jézus születését kell ünnepelniük. Ugyanez a helyzet a skandinávoknál. Az ő pogány ünnepükből került ide a karácsonyfa, az ajándékozás meg a fagyöngy, meg rengeteg más amit ma a Karácsonnyal asszociálunk."

Ha ez alapján te nem egy létező hagyomány megváltoztatását làtod, akkor értelmetlen tovább beszélni veled. Vagy csak képtelen vagy beismerni, hogy nincs igazad.

2022. máj. 18. 08:52
 254/304 anonim ***** válasza:
93%
Egyébként nem te voltál a kérdező annál a kérdésnél, ami alatt arról ment a vita, hogy ha nem lenne szükség húsra az egészséges életmódhoz, akkor már leszokott volna-e az emberiség? Valahogy nagyon hasonló a stílusotok..
2022. máj. 18. 08:54
 255/304 A kérdező kommentje:
Inkább te nem vagy hajlandó beismerni hogy a téli napforduló esetben egy hagyomány jelentőségének csökkenéséről van szó. A karácsony esetében pedig egy ÚJ hagyomány MEGTEREMTÉSÉRŐL.
2022. máj. 18. 09:01
 256/304 A kérdező kommentje:
254. De igen, és a mai napig úgy érzem hogy abban is igazam van.
2022. máj. 18. 09:03
 257/304 anonim ***** válasza:
94%

Kismillió dietetikus illetve táplálkozást kutató intézet jelentette már ki, hogy lehetséges a teljesen egészséges, kielégítő étrend hús nélkül is.

Ez után akkor nem értem a feltételes módot.... Mi az hogy "ha nem lenne szükség húsra"? Nincs, ez már túl lett tárgyalva.

2022. máj. 18. 09:09
 258/304 A kérdező kommentje:

257. "Kismillió dietetikus illetve táplálkozást kutató intézet jelentette már ki, hogy lehetséges a teljesen egészséges, kielégítő étrend hús nélkül is."

Ha jól értelmezem akkor ezzel a kutatással csak azt bizonyították be, hogy hús nélkül IS lehet egészségesen élni. Nem pedig azt hogy CSAK, ÉS KIZÁRÓLAG hús nélkül lehet egészségesen élni.

2022. máj. 18. 09:38
 259/304 anonim ***** válasza:
89%

Előbb még arról volt szó, hogy "van-e szükség" a húsra, nem pedig arról hogy káros-e a húsfogyasztás.

Nehéz úgy vitázni, ha menet közben változtatgatod az álláspontod.

2022. máj. 18. 09:41
 260/304 anonim ***** válasza:
11%

257-es!

Kismillió táplálkozással foglalkozó szakemberek meg azt jelentette ki, hogy szükség van húsra. Sőt azt is sokan kijelentették, hogy pl a gabonafélékre, hüvelyesekre nem hogy nincs szükség, még ártanak is.

Egyébként vannak ételek, amit az összetevői miatt hívnak úgy, ahogy. És pl szójából, vagy ilyesmiből készült sonka utánzatot nem lehet hivatalosan sonka megnevezéssel forgalmazni. Persze otthon mindenki úgy hívja, ahogy akarja.

2022. máj. 18. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!