Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról mikor...

Mi a véleményetek arról mikor létező fogásokból csinálnak Vegán / akármi-mentes verziót?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy más hogy van vele, de szerintem vannak ételek amiket szerintem egyszerűen lehetetlen Vegán verzióban elkészíteni. Vagyis el lehet mondjuk a brassóit is el lehet készíteni szójából, de az már nem Brassói lenne, hanem „pirított szójakockák sült krumplival”. Vagy ott van a fokhagymás sült tarja, ami szerintem szejtánból szintén nem az igazi. (Fokhagymás sült szejtán?) És még sorolhatnék pár olyan ételt amit egy teljes értékű növényi étrenden élőnek a régi nevükön teljesen el kellene felejteni. Tessék lehet vitatkozni!

#vegán #Húsételek.
2022. máj. 10. 19:44
 261/304 anonim ***** válasza:
77%

Miféle szakember mond ilyet, hogy szükség van a húsra? SEMMI, S-E-M-M-I olyan tápanyag nincs benne ami csakis abban lenne... Mire alapozzák ezt??

2022. máj. 18. 09:45
 262/304 A kérdező kommentje:
258. Éppen a Vegánok "hangoztatják" hogy szerintük káros.
2022. máj. 18. 09:47
 263/304 anonim ***** válasza:
93%

Több vegánt is ismerek, soha egyikük se hangoztatta. (Őket viszont napi szinten b@sztatják)

2022. máj. 18. 09:53
 264/304 A kérdező kommentje:
262. Akkor ők biztosan egészségügyi okokból lettek vegánok, nem pedig a környezet védelme miatt.
2022. máj. 18. 10:11
 265/304 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom ezt a következtetést miből vontad le. Kivétel nélkül mind etikai okból lettek vegánok....

2022. máj. 18. 10:12
 266/304 anonim ***** válasza:
31%

261-es!

Mert miféle szakember mondja azt, hogy nincs szükség a húsra?

Nem feltétlenül az a lényeg, hogy esetleg van olyan tápanyag, ami csak a húsban van (lehet, hogy van ilyen, nem tudom). Hanem az, hogy a húsból jobban, könnyebben hasznosul, egészségesebb húst fogyasztani.

[link]

Itt van egy cikk, ennél sokkal részletesebbek is vannak, de gondolom igazából nem érdekel, csak a saját elméletedet szeretnéd védeni.

Engem sem érdekelnek a vegán elméletek. Nem rosszindulatból, csak annyi minden ellentmondás van már az élet minden területén, hogy nem akarok, nem tudok az összessel foglalkozni.

Nem carnivore étrend szerint táplálkozom, vegán ételt is ettem már, de nem szeretem másnak hívni, mint ami. A vegán alapanyagból készült ételek neve elé minimum oda kell tenni, hogy vegán.

2022. máj. 18. 10:17
 267/304 anonim ***** válasza:
88%

Nem értem, hogy miért gondolják páran hogy aki nem eszik húst, az egyből vegán. Pontosan milyen tápanyag van, ami jobban hasznosul húsból mint pl tojásból?

Ha jól tudom, lehetséges életbenmaradni CSAK tojással. Ez sok húsféléről nem mondható el...

2022. máj. 18. 10:21
 268/304 A kérdező kommentje:
265. Abból vontam le, hogy ha etikai okokból vegánok akkor inkább tagadják valaminek a szükségességet, nehogy lelkiismeret-furdalásuk legyen miatta.
2022. máj. 18. 10:22
 269/304 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ezt honnan szeded. Nem akarnak állatokat enni, ezért nem esznek állatokat, ennyi a történet.

Pont hogy inkább az egészség-motivált vegánoknál tudnám elképzelni, hogy károsnak állítanák be az állati eredetű ételeket, hiszen azért kerülik őket mert szerintük azok nélkül egészségesebb.

Aki etikai vagy öko megfontolásból vegán, az nem eszik ilyeneket mert nem akar ártani a földnek vagy az állatoknak és kész.

2022. máj. 18. 10:26
 270/304 anonim ***** válasza:
86%

"Inkább te nem vagy hajlandó beismerni hogy a téli napforduló esetben egy hagyomány jelentőségének csökkenéséről van szó. A karácsony esetében pedig egy ÚJ hagyomány MEGTEREMTÉSÉRŐL."

Oké, akkor ezzel az erővel a brassóinál is a hús jelentőségének csökkenéséről van szó és a vegán brassói meg új hagyományt teremt. :D

"De igen, és a mai napig úgy érzem hogy abban is igazam van."

Édes Istenem..

Én azt hittem ez az oldal tele van hülyékkel, de basszus, lehet hogy az összes ilyen kérdés mögött valójában egyetlen szuperanalfabéta áll? Ne haragudj, de ez most lesokkolt.

2022. máj. 18. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!