Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról mikor...

Mi a véleményetek arról mikor létező fogásokból csinálnak Vegán / akármi-mentes verziót?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy más hogy van vele, de szerintem vannak ételek amiket szerintem egyszerűen lehetetlen Vegán verzióban elkészíteni. Vagyis el lehet mondjuk a brassóit is el lehet készíteni szójából, de az már nem Brassói lenne, hanem „pirított szójakockák sült krumplival”. Vagy ott van a fokhagymás sült tarja, ami szerintem szejtánból szintén nem az igazi. (Fokhagymás sült szejtán?) És még sorolhatnék pár olyan ételt amit egy teljes értékű növényi étrenden élőnek a régi nevükön teljesen el kellene felejteni. Tessék lehet vitatkozni!

#vegán #Húsételek.
2022. máj. 10. 19:44
 271/304 anonim ***** válasza:
100%

Pödör Réka? Aki szerint zsírtól nem lehet elhízni? Meg hisz a helyi zsírégetésben? Ez egy sarlatán. Uram isten.. te meg az a nő vagy, aki 200 kilót fogyott és nem vagy hajlandó elfogadni, hogy a kalória többleten vagy hiányon múlik a fogyás, nem pedig a szénhidráton, igaz? Na, ti jól ellenétek a kérdezővel.

Amúgy a cikked is egy nagy baromság. Semmire nem hivatkozik, még a sarlatán is leírja, hogy "tanulmányok nélkül nehéz eldönteni, kinek van igaza". Illetve annyit ír, hogy de néhány embernek működött. Kinek? Mikor? Meddig? Szerintem ha kiugrok a nyolcadikról, meghalok, bár van aki nem halt meg, szóval nem tudom, hogy jó ötlet-e kiugrani a nyolcadikról. Kb ilyen szintű érvelés volt. Amikor meg azt írta, hogy rostok nélkül állítólag néhány embernek javult az emésztése, azon minden dietetikusnak és biológusnak (vagy bárkinek, aki egy kicsit is ért a témához) fel kéne sírnia. Ja, biztos baromi jó emésztés lehet, miután az ember csak húsz eszik és hetente egyszer megy sz*rni.

2022. máj. 18. 11:15
 272/304 A kérdező kommentje:

"Oké, akkor ezzel az erővel a brassóinál is a hús jelentőségének csökkenéséről van szó és a vegán brassói meg új hagyományt teremt. :D"

Nem, te azzal teremtesz hagyományt, ha olyan ételeket eszel amik, SOSEM tartalmazott egy gramm húst sem.

"Én azt hittem ez az oldal tele van hülyékkel, de basszus, lehet hogy az összes ilyen kérdés mögött valójában egyetlen szuperanalfabéta áll? Ne haragudj, de ez most lesokkolt."

Azért szép teljesítmény lenne naponta egy emberként napi 1600 kérdést kiírni. Nem gondolod?

2022. máj. 18. 11:30
 273/304 anonim ***** válasza:
89%

Miért vitatkoztok még ezzel az értetlen barommal? De őszintén

Bármit mondasz neki, ő tipikusan az az ember, hogy csak és kizárólag neki van igaza (még akkor is ha amúgy egy tanulmányt mutatsz neki, a saját kis ferde gondolatait fogja hangoztatni)

Ő egy magányos, dagadt vén ember, akinek nincs más dolga csak rohadni a gép előtt és élvezi a figyelmet amit itt kap, meg azt hogy felhúzhat titeket. Komolyan már lassan háromszáz kommentnél járunk és nem fogja fel amit mondtok neki, ezen a ponton túl teljesen felesleges bármit mondani neki. Ne adjátok meg neki a figyelmet. Nektek van igazatok, nem neki.

2022. máj. 18. 12:00
 274/304 anonim ***** válasza:
86%

"Nem, te azzal teremtesz hagyományt, ha olyan ételeket eszel amik, SOSEM tartalmazott egy gramm húst sem."

Akkor a karácsony is akkor lett volna hagyomány teremtés, ha a fenyőt nem a skandinávoktól veszik át, nem gondolod?

2022. máj. 18. 12:01
 275/304 anonim ***** válasza:
73%

Engem szórakoztat. 😂

2022. máj. 18. 12:01
 276/304 anonim ***** válasza:
86%
Egy ideig vicces volt, de ez már a kínos kategória. Ezzel az emberrel élőben nem tudnál elbeszélgetni egy tíz percet, mert amilyen értetlen, úgy felhúzna, bevernéd az arcát. Már elszomorít, hogy ennyi iskolázatlan, buta emberek élnek országunkban. Ő csak az egyik és mennyi van még.
2022. máj. 18. 12:04
 277/304 A kérdező kommentje:

"Akkor a karácsony is akkor lett volna hagyomány teremtés, ha a fenyőt nem a skandinávoktól veszik át, nem gondolod?"

A fenyőfa csak egy eszköze a karácsony megünneplésének, éppen úgy mint ahogy a brassói elfogyasztása is illetlenség evőeszköz nélkül.

2022. máj. 18. 12:10
 278/304 A kérdező kommentje:

273 "Ő egy magányos, dagadt vén ember, akinek nincs más dolga csak rohadni a gép előtt és élvezi a figyelmet amit itt kap, meg azt hogy felhúzhat titeket. Komolyan már lassan háromszáz kommentnél járunk és nem fogja fel amit mondtok neki, ezen a ponton túl teljesen felesleges bármit mondani neki. Ne adjátok meg neki a figyelmet. Nektek van igazatok, nem neki"

Nem talált! :D

2022. máj. 18. 12:17
 279/304 A kérdező kommentje:

276. "Egy ideig vicces volt, de ez már a kínos kategória. Ezzel az emberrel élőben nem tudnál elbeszélgetni egy tíz percet, mert amilyen értetlen, úgy felhúzna, bevernéd az arcát. Már elszomorít, hogy ennyi iskolázatlan, buta emberek élnek országunkban. Ő csak az egyik és mennyi van még."

Azt várjátok hogy elfogadjam bármilyen ételnek egy jellegében teljesen másik étel nevén való elfogadását, akkor nagyon rossz hírem van számotokra.

2022. máj. 18. 12:24
 280/304 anonim ***** válasza:
71%

271-es!

Nem nő vagyok.

Nem arról van szó, hogy a zsírtól nem lehet elhízni, csak arról, hogy nem önmagában a zsír miatt hízik el valaki. Lehet zsírt enni elhízás nélkül is.

Ez 1, azaz egy cikk volt, írtam is, hogy vannak amelyek részletesen foglalkoznak a témával, mindenféle kutatási eredménnyel alátámasztva. Szóval innentől kezdve bukott a vegetáriánus elmélet, mert mindkét oldalon vannak szakvélemények. A vegánság meg nem az egészségről szól, hanem etikai kérdés. Tehát lehet olyan vegán, aki enne húst, mert szereti, de etikai okokból nem eszik. Neki jó lehet a tofuból készült "brassói" meg hasonlók. Ha én zöldséget akarok enni, akkor zöldség néven eszem, nem nevezem el virslinek a répát.

2022. máj. 18. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!