Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ismertek olyat, aki csak...

Ismertek olyat, aki csak nagyon későn kezdett el dolgozni,40 éves korában?

Figyelt kérdés
Mekkora hátrány ez?
2017. júl. 9. 14:09
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/223 A kérdező kommentje:

Van egy ismerősöm,aki majdnem 40 évesen,most diplomázott,tanárként.

Akkor őt most nem fogják felvenni?

ugyan milyen tapasztalatról beszélsz?

Ezzel az erővel a kezdő 25 évest sem vennék fel,mert neki sincs tapasztalata.

Nem értem miért függ össze a korral ez.

Amúgy pont rossz példát mondtál,ugyanis az oktatásban nincs akkor nagy változás.

Mármint egy 30 éves és 50 éves töritanár is ugyanazt fogja tanítani 10 év múlva is.

De ha valami változik,ahhoz a 60 évesnek is alkalmazkodnia kell.

Szerintem ezt nem lehet a korra fogni,ezzel az erővel akkor senki nem dolgozna 50 felett.

2017. júl. 12. 20:16
 162/223 anonim ***** válasza:
100%

Ezt kb minden interjún elmondják a nők, hogy nyugi, én még mostanában nem akarok szülni...

MOndhatod, ha szóba kerül (hivatalosan nem szabadna, de ez senkit sem érdekel), csak senki nem fogja neked elhinni.

Szóval ez a része kilőve.

Hol dolgoznak a 40 felettiek?

99,999%-ban nem telefonos ügyfélszolgálaton.

Egyébként meg bármiféle olyan helyen, ahol a megelőző 20 évben tapasztalatot szereztek.

Jobb esetben irodában, vagy mondjuk tanárok.

Rosszabb esetben a kereskedelemben.

Na ott van bőven idősebb korosztály.

Eladókat gyakran láthatsz 40 felettieket.

De szerintem ők is inkább beragadtak, mint hogy felvették volna őket mostanában.

Ehhez kevésbé kell tapasztalat, vagyis itt könnyebb megszerezni.

De most őszintén, ha nekem lenne egy boltom, és egy üres helyre pályázna egy 25 és egy 45 éves, szerinted melyiket venném fel? Ha a többi lényeges részlet nem problémás, azaz mindkettő szimpatikus, megfelelő végzettsége van, van gyakorlata, stb.

Elárulom: ha ilyen helyzetbe kerülök, a 25 évest fogom felvenni, mert a 45 éves rendszeresen orvoshoz fog járni, már 30 felett megkezdődnek az eü. problémák. Magamon tapasztalom. És a 45 évesre nem fogom tudni rábízni az árufeltöltést, mert fájni fog a dereka a hajlongástól. És sokkal lassabban fogja tudni pakolni az árut, mint a fiatal. Márpedig egy üzletben ma már nincs sok eladó, és nem engedhetem meg, hogy közben üres legyen a kassza, és nem tudok még egy embert felvenni, mert a 45 évesem lassú. Olyan kell, aki mindent meg tud csinálni, és gyorsan.

És ez kizárod magad azzal, hogy húzod az időt.így megy, a kereskedelem csak egy példa.

Viszont neked jó példa, mert nem feltétlenül kell ma már sem végzettség, sem gyakorlat, és eladóra mindig szükség lesz. Viszont a fentiek tükrében meg nem fogsz vele jól keresni.

De amivel jól tudnál keresni, abból meg épp

2017. júl. 12. 20:16
 163/223 A kérdező kommentje:
Nem nő vagyok..
2017. júl. 12. 20:18
 164/223 anonim ***** válasza:
100%

"Van egy ismerősöm,aki majdnem 40 évesen,most diplomázott,tanárként."

Jó, de ez az ismerősöd előtte dolgozott valahol valamit?

Mert ha igen, akkor van mit felmutatnia tapasztalat szintjén, nagyobb esélye van elhelyezkedni, mintha 40 évig a tökét vakarta volna.

"Akkor őt most nem fogják felvenni?"

Ezt nem tudom megmondani. Én gyári melóban futottam össze földrajz-biológia szakos tanár végzettségűvel, mert nem talált munkát.

Egy tesiszakon végzett szintén elviekben tanár ismerősöm is a bútorgyárba ment el dolgozni, mert épp tesitanárra sem volt senkinek szüksége.

A tanár szakma pont olyan, ami sokszor kihalásos alapon működik, ergo csak akkor vesznek fel új embert, amikor az előző nyugdíjba ment. Az egyetemről viszont évente többezer tanár szakos diák kerül ki a munkapiacra. Ennyi új tanárra nincs szükség!

"Amúgy pont rossz példát mondtál,ugyanis az oktatásban nincs akkor nagy változás.

Mármint egy 30 éves és 50 éves töritanár is ugyanazt fogja tanítani 10 év múlva is."

Hát attól függ. Ha valaki informatikatanárnak megy például, akkor nagyon is haladnia kell a korral! :)

2017. júl. 12. 20:23
 165/223 A kérdező kommentje:

De ha előtte hentes volt,annak mi köze a tanári pályához?

Semmi.

2017. júl. 12. 20:25
 166/223 A kérdező kommentje:

Akkor majd hazudok,ha utána néznek,akkor max kirúgnak,ha nem akkor meg tudok dolgozni.

És a következő helyen elmondhatom,hogy már máshol is dolgoztam:D(na,jó,hát vicces,de ez van):D

2017. júl. 12. 20:26
 167/223 anonim ***** válasza:
100%

"De ha előtte hentes volt,annak mi köze a tanári pályához? "

Hát ha mondjuk valami élelmiszeripari suliban akar oktatni, akkor még jól is jöhet a hentes múlt. :D

Amúgy meg nem kell, hogy köze legyen a tanársághoz. A lényeg, hogy lássák, hogy nem lusta, munkakerülő ember, dolgozott addig is, amíg megszerezte a diplomáját.

2017. júl. 12. 20:30
 168/223 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor majd hazudok,ha utána néznek,akkor max kirúgnak,ha nem akkor meg tudok dolgozni."

Nem kell utánanézni. Kérni fogják a papírjaidat belépéskor, például a TB kiskönyvet is, amiben minden egyes előző munkahely fel kell hogy legyen sorolva. Neked ilyened nincs, mert még nem dolgoztál sehol. Ebből rögtön tudni fogják, hogy hazudtál. Szerinted örülni fognak neki?

Arról nem is beszélve, hogy az állásinterjún megkérik, hogy beszélj magadról, ami magyarra lefordítva azt jelenti, hogy mesélj az eddigi tapasztalataidról. Hiába írsz be az önéletrajzodba valami céget valami pozícióval. Arról tudnod kell beszélni is. El kell nekik mesélned, hogy ott mi volt konkrétan a munkád. Elég nehéz meggyőzően hazudni, ha gőzöd nincs róla, hogy az adott helyen az adott pozícióban igazából mit csinálnak.

Ráadásul ha nagyon nincs szerencséd, akkor még az is lehet, hogy az interjúztató pont ismer is valakit, aki az adott helyen dolgozik vagy dolgozott, és konkrétan rákérdez, hogy ismered-e Kovács Pistát, aki pont annál a cégnél a portás, és neked fogalmad sem lesz arról, ki az a Kovács Pista, akkor szintél lebuksz.

2017. júl. 12. 20:41
 169/223 A kérdező kommentje:

" A lényeg, hogy lássák, hogy nem lusta, munkakerülő ember, "

De akkor hivatkozhatok a betegségemre.

És akkor vagy ad esélyt vagy nem.

2017. júl. 12. 20:47
 170/223 A kérdező kommentje:

Olyan nincs,hogy sehol nem alkalmaznak.

10 év múlva még rosszabb lesz itthon a helyzet.

vándorolnak ki a fiatalok,és majd örülnek,ha valaki dolgozni akar.

2017. júl. 12. 20:48
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!