Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ismertek olyat, aki csak...

Ismertek olyat, aki csak nagyon későn kezdett el dolgozni,40 éves korában?

Figyelt kérdés
Mekkora hátrány ez?
2017. júl. 9. 14:09
 211/223 anonim ***** válasza:
60%

Ha szerinted a sportolók csak ennyit csinálnak, akkor ezt lehet mentális betegként is, te miért nem csinálod?

Mások pedig 65 éves korokig nyomják az igát a semmiért. >>> baromság, ezek az emberek is szereznek egy házat időközben, kocsit vesznek, családjuk lesz, élnek, élményeket szereznek.

Nem a "semmi" kategória.

Amit te magyarázol, az a semmi.

2017. júl. 14. 14:23
 212/223 A kérdező kommentje:

Ja,vesznek egy házat,kifizetik a hitelt 50 évesen,és elmondhatják,hogy továbbra mehetnek ugyanabból a lyukból dolgozni,csak már a lakás az övéké.Addig még rá nem terhelik a közüzemi számlákat.

Folytonos futás az idővel a pénzzel,semmi sem a tiéd,minden csak egy illúzió.

2017. júl. 14. 16:16
 213/223 A kérdező kommentje:

Ja,családjuk lesz.

Újabb felesleges kiadás.

Költhetsz a gyerekre,és megpróbálhatod neki megadni azt a semmit,amit magadnak sem nagyon tudtál.

És ez megy generációról,generációra,és a 80-90%,semmit ér el,csak dolgozott életében,és ezért van fenntartva ez a körforgás,hogy a szerencsés 10-20% élvezze gondtalanul az életet.

2017. júl. 14. 16:18
 214/223 anonim ***** válasza:
60%

Nem egy lyukból járok dolgozni.

És nem terhelik rá a közüzemi számlákat.

Nagyon idióta egy meglátás ez.

A dolgoknak ára van. A villanynak, a gáznak is.

De ahogy látom, te is használod. Akkor ki kell fizetni.

Ehhez meg dolgozunk, de nem csak ezért dolgozunk.

A család meg a gyerek felesleges kiadás?

Téged ki tart el, aranybogár?

Ha ők nem lennének már, éhenpusztulnál.

Ilyenkor bezzeg jó, hogy van, aki enni ad, meg a jövőben is gondoskodik a lakhatásodról, mi?

Nem gyengén képmutatás...

A fene nagy büszkeséged ilyenkor hol van?

Mert nekik te vagy a felesleges kiadás, és még csak örömök sincs benned.

Az a büdös nagy helyzet, hogy te mindent fikázol, ami öröm, boldogság, méghozzá azért, mert irigy vagy.

És nagyon durván képmutató.

2017. júl. 14. 16:53
 215/223 A kérdező kommentje:

Arról,hogy megszületünk nem mi döntünk.

Arról,hogy szeretnék e,hogy valaki miattunk szülessen meg,arról igen.

Nézd,nekem nem a munkával van bajom,hanem az arányokkal.

Ezért van ennyi és egyre több mentális beteg a világon,mert nem bírják egyre többen ezt a rendszert.

Egész életedben szorongásban élsz,ha nem születtél gazdagnak,hónapról-hónapra élsz.

Jó-jó,tudom,te nem,de a világ jelentős része igen.

Ha meg még valaki olyan buta is,hogy ilyen nyomorúságos helyzetbe gyereket vállal,vagy többet nem tudom sajnálni,csak a gyereket.

Én már gyerekkorom óta tudom,hogy nem akarok soha gyereket,miattam nem fog senki megszületni,és meghalni.

A legtöbb ember bele sem gondol milyen nyomort ad tovább a gyerekének.

2017. júl. 14. 19:03
 216/223 A kérdező kommentje:

De szerintem képmutató ez az egész dolog is,amit te csinálsz.

Próbálsz meggyőzni engem arról,hogy a világ milyen szép,holott te is tudod,hogy ez nem igaz.

Kinek ez jut,kinek az.

Nem véletlenül élünk ebben a rendszerben,aminek a lényege,hogy egyesek a végtelenségig gazdagodnak,vagy 30 évesen nyugdíjba mennek,mert senki nem szeret dolgozni.

És ezért megy a verseny a világban,hogy ki tudja elérni azt,hogy minél nagyobb luxusban éljen,minél kevesebb munkával.

Ha neked ebben örömet okoz,hogy van egy kis lyuk(lyuk alatt nem garzonra gondoltam,hanem egy átlagos lakásra),ahonnan továbbra is bejárhstzs dolgozni,hogy másoknak hozd a hasznot,akkor minden elismerésem.

2017. júl. 14. 19:07
 217/223 anonim ***** válasza:
60%

Nem akar senki arról meggyőzni, hogy ez egy szép világ, mert nem így van.

De annyira nem is borzalmas.

Vannak jó és rossz dolgok.

Rajtunk múlik, hogy melyik irányból közelítjük meg.

Te minden kis pozitív dologban azt keresed, hogy mi a rossz, miért nem jó neked, stb.

Mi meg azt nézzük, hogy tudnánk a félig jó, félig rossz helyzetet a saját javunkra fordítani, és meglátjuk benne a jót.

Szerinted kínlódás nap mint nap eljárni dolgozni. Nos, nem másnak hajtom a hasznot, bár nyilván a cégnek is haszon, különben nem dolgoznék ott, de számomra is haszon, mert a fizetésemből veszek új ruhát, megyek nyaralni, felújítom a lakást, hogy ne egy koszfészekben legyen. És ezek az élet örömei, még ha te állítod is, hogy nem öröm.

Nem mi döntünk arról, hogy megszülessünk, ez igaz, de egyben a leggyávább védekezési mód.

Arról már te döntesz, hogy akarsz-e élni, van-e értelme.

Számodra nincs, mert az életnek semmi örömét nem akarod meglátni.

Így viszont nagyon önző vagy, másokat is arra kényszerítesz, hogy miattad szenvedjenek, érzelmileg, anyagilag, mindenhogy.

Érzelmi zsarolás a szüleiddel szemben, ez a jó szó. Köpjék ki a tüdejüket, hogy neked megadjanak mindent, biztosítsák a te jövődet, amiért te magad egy szalmaszálat sem teszel keresztbe.

Tulajdonképpen miért vagy ilyen önző, hogy ha neked nem jó, akkor még több ember életét megkeserítsd?

2017. júl. 15. 13:32
 218/223 A kérdező kommentje:

Nem tudom őket sajnálni.

Csak azt eszik meg,amit kifőztek maguknak.

Nem tudsz a gyerekkorunkról semmit.

Nem véletlen lettünk ilyen szorongósak,amilyenek vagyunk.

2017. júl. 15. 14:20
 219/223 A kérdező kommentje:

Apám soha nem akart családot,mégis magára kényszerítette ezt a szerepet.

Bevállalt 3 gyereket,húgom 10 évre rám "besikerült".

Az egész életüket végig veszekedték,a gyerekkorunkban végig üvöltöztek egymással,elég rendszeresen.

10 év alatt voltunk,amikor az öcsémmel elvert minket a semmiért vesszővel.

Ennek ellenére együtt maradtak,úgy,hogy nem is illettek össze.

Se veled,se nélküled kapcsolat.

Volt olyan,hogy tini korunkban összeverekedtek,és nekünk kellett szétszedni őket.

Ilyen környezetben én nem is mertem beszélni a problémáimról senkinek.

Titkoltam,mert nem lehetett még több baj a családban.

Most,hogy idősebbek lettek már nem bírják annyira ezeket a dolgokat,nem vitatkoznak annyit,mint régen.

2017. júl. 15. 14:31
 220/223 A kérdező kommentje:

Az,amit irántuk érzünk,elég vegyes.

A sajnálat,a szánalom,a gyűlölet,a szeretet valamilyen keveréke.

2017. júl. 15. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!