Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ismertek olyat, aki csak...

Ismertek olyat, aki csak nagyon későn kezdett el dolgozni,40 éves korában?

Figyelt kérdés
Mekkora hátrány ez?
2017. júl. 9. 14:09
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/223 anonim ***** válasza:
100%

Pont írtam erről.

Az, hogy 2 hét alatt betanítanak, hadd ne részletezzem nagyon, mit jelent.

10 év után is futottam bele olyasmibe, amibe még előtte soha, és ez nem ritkaság, hanem mindennapos.

HIába vagy ott már 1 éve, nem tudsz annyit, mint aki 5 éve gyűjti a tapasztalatot.

És kitértem a másik lényeges dologra is, hogy 40 évesen már nem tudsz egy új informatikai rendszert gy megtanulni, nem tudsz olyan teljesítményt nyújtani, mint egy 20 éves.

Lassabb leszel, és kevésbé hatékony.

Egy több száz fős ügyfélszolgálaton voltam, szerintem a 40 felettiek aránya bőven 10% alatt volt.

Nem bírják.

Pl nem fogod bírni az egész napos ülést, mert a lábad dagad, aranyered lesz, visszered lesz, a derekad beáll, stb.

Nem fogod már bírni a műszakolást, nem fogsz este 10ig ott ülni, inkább keresel más melót, mert család, gyerekek, stb.

Telefonos ügyfélszolgálaton állandó a túlóra, hétköznap, hétvégén, mindig.

Ha nem tudsz annyi hívást felvenni, mint egy fiatal, akkor le fognak cserélni egy fiatalra.

És ide a rozsdás bökőt, hogy ha 40 évesen kezded, akkor sosem fogod elérni azt a szintet.

2017. júl. 12. 19:49
 152/223 anonim ***** válasza:
100%

40 évesen az ember nehezebben tanul meg új dolgokat, mint 20 évesen, és általában kevésbé rugalmas is, kevésbé alkalmazkodó másokhoz, ezért jobban preferálják a fiatalokat. Márpedig egy munkahelyen a gyors tanulás, a jó alkalmazkodóképesség, jó kommunikációs készség elengedhetetlen, teljesen mindegy milyen munkakörre jelentkezel.

Emellett fontos a megbízhatóság, a hűség (azt várják el, hogy sokáig dolgozz náluk) és a motiváltság. Na már most ezeket csakis az előző munkatapasztalatokból tudják levonni. Például ha azt látják, hogy dolgoztál már valahol hosszabb ideig, akkor tudják, hogy valószínűleg tőlük sem fogsz lelépni két hét után. Azt is meg szokták kérdezni, hogy az előző helyről miért jöttél el, mert az sem mindegy nekik. Ha pl. azért jöttél el, mert megszűnt a pozíciód, az jó jel, mert te még maradtál volna, de önhibádon kívül kellett eljönnöd. Ha azért jöttél el, mert idegesített a szomszéd asztalnál lévő kolléga, az nem jó jel, mert azt mutatja, nem tudsz másokhoz alkalmazkodni, akkor valószínűleg az új helyen sem fogsz tudni, ezért nem vesznek fel.

2017. júl. 12. 19:54
 153/223 A kérdező kommentje:

Azért lassan már temettek itt mindenkit!

Miért a maradék 40 év feletti hol dolgozik?

Ők nem lassulnak,nem fáradnak el?

2017. júl. 12. 20:02
 154/223 A kérdező kommentje:

Én azt olvastam,hogy ezeken a helyeken nem maradnak sokáig,mert nem bírják,akkor mire fel válogatnak?

örüljenek,ha találnak munkaerőt.

2017. júl. 12. 20:03
 155/223 A kérdező kommentje:
Nekem nem lesz családom,ezért én ebben is előnyben vagyok.
2017. júl. 12. 20:05
 156/223 A kérdező kommentje:

"40 évesen az ember nehezebben tanul meg új dolgokat, mint 20 évesen, és általában kevésbé rugalmas is, kevésbé alkalmazkodó másokhoz"

Több oldalon azt hallgattam,hogy változzak,meg alkalmazkodjak másokhoz.

Ez mi,ha nem ellentmondás?

Pont ez a baj,hogy rajtam megfogják látni,hogy bajom van,és teljesen mindegy,hogy 30 vagy 40 éves vagy,de lehetnék 20 éves is akár.

2017. júl. 12. 20:08
 157/223 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb 40 feletti ott dolgozik (vagy azon a területen), ahol 20 évesen elkezdte! Nyilván egy magyartanárt mondjuk nem fognak kirúgni azért, mert már 40 éves, nem 25, bőven el tudja látni a munkáját olyan idősen is. De kezdő tanárként nulla tapasztalattal már nem vennék fel erre a pozícióra!
2017. júl. 12. 20:09
 158/223 A kérdező kommentje:

De most írtátok,hogy ez már nem az a világ,hogy tanult és élete végéig elvan azzal a tudással,folyamatosan tanulni kell.

Ezért sem értem ezt az érvet!

Szerencsére egyre kevesebb a fiatal,és egyre kevésbé fognak tudni válogatni az emberek között.

2017. júl. 12. 20:11
 159/223 anonim ***** válasza:
100%

Mi az ellentmondás?

Azt mondtam, hogy egy 40 éves nem elég alkalmazkodó, ezért nem olyan szívesen alkalmazzák.

Ha te 20 évesen nem vagy alkalmazkodó, az sem jó, akkor sem szívesen alkalmaznak, de van annyi előnyöd, hogy fiatal vagy, megadják neked az esélyt, hogy még változhatsz.

De ha 40 éves vagy és még mindig nem tanultál meg alkalmazkodó lenni, akkor már az esélyét sem fogják megadni.

2017. júl. 12. 20:12
 160/223 anonim ***** válasza:
100%

"De most írtátok,hogy ez már nem az a világ,hogy tanult és élete végéig elvan azzal a tudással,folyamatosan tanulni kell. "

Nem azt írtam, hogy élete végéig elvan azzal a tudással. Hanem hogy egy adott területen maradhat élete végéig! Például a mérlegképes könyvelőknek ha jól tudom évente (vagy nemt'om mennyi időnként) vizsgát kell tenniük. Hiszen a jogszabályok folyamatosan változnak, minden évben. Nekik meg mindig a legfrissebb szabályok alapján kell dolgozniuk, nem az öt vagy tíz évvel ezelőttiek alapján.

Egy tanár esetében mondjuk kevesebb új tanulnivaló akad, de van ott is. Például a magyar helyesírás szabályai is változnak. Ha valaki nyelvtant tanít, mindig a legfrissebb szabályok alapján kell tanítania.

Tehát igen, a legtöbb helyen folyamatosan képezned kell magad.

De nem mindegy, hogy ott vagy már 20 éve és egy kicsit hozzá kell tanulnod minden évben - ami még 40 évesen sem olyan megerőltető.

Vagy 40 évesen úgy kezdesz ott, hogy semmi tapasztalatod és nulláról kell építkezni...

2017. júl. 12. 20:15
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!