Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hol húznátok meg a határt,...

Hol húznátok meg a határt, hogy betegen bementek e dolgozni?

Figyelt kérdés
Ha még náthával mentek, de ha egész nap hőemelkedésetek van akkor is mentek még, mert szükség van rátok.

2023. jún. 22. 14:56
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
 201/266 anonim ***** válasza:
65%

"Csak a szűk ismerősi körömben az emberek több mint felének volt már hosszabb-rövidebb betegsége ami kb ellehetetlenítette az ide-oda kalandozást."

Én több száz embert ismerek. Egyiknek sem volt olyan betegsége, amivel ne lehetne mászkálni.

"Mielőtt az immunhiányos dumával jönnél, nagy részüknél autoimmun betegség volt a gond, amikor pont hogy nem túl gyenge az immunrendszer"

Náluk is a az immunrendszer hibás működése volt a probléma. Az emberek többségének viszont nincs autoimmun betegsége.

A mászkálást meg továbbra sem tilthatja meg senki a másik embernek. Az orvos is legfeljebb csak ajánlhatja a betegnek, hogy ne mászkáljon, de nem kényszerítheti semmire.

2023. jún. 23. 17:49
 202/266 anonim válasza:
33%

„A normális emberek pont hogy a mások életébe való beleszólást és a mások bezáratását nem tekintik normálisnak.”

A normális ember pont azt nem tekinti normálisnak, hogy lefertőz mindenkit a munkahelyén az anyagi háttere mögé bújva, mintha csak a munkatársai tehetnének arról, hogy ő annyit keres, amennyit és ezáltal fel van hatalmazva, hogy mindenkit leszarjon, mert hát neki kell a pénz.

„Például nem kell közvetlenül mellém ülnie. Ezen kívül moshat kezet, meg vihet magával fertőtlenítőt az, aki fél a semmitől.”

Aha, tehát még mindig egy egész iroda alkalmazkodjon egy felelőtlen, másokat semmibe sem tekintő emberhez. Egy magas lázzal járó tüdőgyulladás pl vagy más súlyosabb lefolyású, fertőző betegség mégis mióta kis semmiség?? Minimális intelligenciával rendelkező ember tisztában van azzal, hogy nem csak kis semmi betegségek léteznek, neked ez 20 oldal után sem megy, igazán szép teljesítmény.

„Azt pedig pontosan tudom, hogy egy normális, egészséges embernek nem okoz gondot az, ha elkap egy pár napos betegséget.”

Dehogy tudod, max gondolod, de ha csak nem vagy gondolatolvasó, akkor majd az adott illető megmondja, hogy NEKI gondot okozott-e a szerinted kis semmiség, pár napos betegség, amit a felelőtlenséged miatt átadtál neki avagy sem.

„Az emberek többsége dolgozni akar akkor is, ha épp van valamilyen betegsége.”

A nagy francokat, a többség épp hogy még akkor sem akar dolgozni, amikor semmi bajuk, nemhogy mikor még betegek is mellé. Attól, hogy te megrögzött munkamániás vagy, még nem ez az alap.

„de attól még én tekintettel vagyok a nálam szegényebb emberekre. Ez lenne a normális.”

Arról, hogy a másik szegény/ebb nem én vagy a kollégák tehetnek és ez még mindig nem hatalmaz fel arra, hogy másokat megbetegíts. Ellenben ha egy beteg ember bemegy dolgozni és megfertőz másokat is, akkor a betegségből fakadó kellemetlenségek és esetleges fájdalmak kizárólag az ő számlájára írhatók, márpedig normális ember tekintettel van arra, hogy a munkahelyén egészséges emberek dolgoznak, akiket nem fertőzünk le saját önös érdekekből.

Amúgy te vagy az egyetlen, aki itt retteg, méghozzá az állítólagos bezárástól, amit mindvégig csak vizionáltál ugye, mert csak azért, mert munkába alap lenne nem bemenni betegen még nem jelenti, hogy bárhová is be lennél zárva. Mintha valaki fogna, berakna egy cellába, rátenne egy lakatot és eldobná a Dunába a kulcsát. Nagyjából így viselkedsz, hisztizel itt a habi bezáráson, mintha örök életedre egy 2 nm-es cellába akarna bárki dugni, miközben legrosszabb esetben is csak annyiról volt szó, hogy néhány napig nem mennél dolgozni, hogy ne fertőzz le másokat is, ha nem muszáj. Aki bezárást vizionál 2-3 nap otthonléttől, annál komoly gondok lehetnek, bár ez nyilván valami szorongás nálad, helyedben kezeltetném.

2023. jún. 23. 17:50
 203/266 anonim ***** válasza:
24%

“ Én több száz embert ismerek. Egyiknek sem volt olyan betegsége, amivel ne lehetne mászkálni.”

Ha ez tényleg igaz akkor kivételesen szerencsés ember vagy. Őszintén irigyellek.

2023. jún. 23. 17:53
 204/266 anonim válasza:
22%
Én is rengeteg embert ismerek, munkámból kifolyólag is és a többség legalább 1x, de inkább többször volt már olyan beteg, hogy semerre nem tudtak kalandozni. Még mindig nem az a jellemző, hogy 39-40 fokos lázakkal vagy durva tüdőgyulladással meg hasonló kaliberű betegséggel az ember tök fitt és simán jön-megy, éli vígan az életét, mintha mi sem történt volna. A többséget igen is megviseli egy-egy komolyabb betegség, ha másképp nem is, de annyira mindenképp, hogy gyengének, fáradtnak érzi magát, fáj valamije, esetleg mindene, állandóan aludna stb stb.
2023. jún. 23. 18:03
 205/266 anonim ***** válasza:
77%

"Ha ez tényleg igaz akkor kivételesen szerencsés ember vagy. Őszintén irigyellek."

Én meg titeket irigyellek, ha a ti környezetetekben élő embereknek az a legnagyobb problémájuk, hogy el ne kapjanak valamilyen fertőző betegséget.

"Aha, tehát még mindig egy egész iroda alkalmazkodjon egy felelőtlen, másokat semmibe sem tekintő emberhez. "

Nem kell hozzá alkalmazkodni. Aki nem akar fertőtleníteni meg kezet mosni, annak továbbra sem kötelező. Ez csak egy lehetőseg azoknak, akik rettegnek a betegségektől.

"Dehogy tudod, max gondolod, de ha csak nem vagy gondolatolvasó, akkor majd az adott illető megmondja, hogy NEKI gondot okozott-e a szerinted kis semmiség"

Mint ahogy majd a bezáratni akart emberek is megmondják, hogy nekik okozna-e problémát a te kedvedért történő otthon maradásuk.

"A nagy francokat, a többség épp hogy még akkor sem akar dolgozni, amikor semmi bajuk, nemhogy mikor még betegek is mellé."

Hát, nem is tudom. Ha nem akarnának dolgozni az emberek, akkor nem járnának be a munkahelyükre még betegen is.

Egyébként ha nem tudnád, elárulom, hogy a többség nem azért dolgozik, mert munkamániás, hanem mert meg kell élnie valamiből. A megélhetését pedig nincs jogod elvenni senkitől.

"Arról, hogy a másik szegény/ebb nem én vagy a kollégák tehetnek és ez még mindig nem hatalmaz fel arra, hogy másokat megbetegíts."

Arról nem én tehetek, meg nem is a többi kolléga, hogy valakinek problémát okoz, ha elkap egy betegséget. Ez még nem hatalmazza fel az illetőt arra, hogy másokat hazazavarjon bárhonnan is.

Egyébként meg nem retteg itt a bezáratástól senki, de attól még a normális embereknek a hátuk közepére sem hiányzik az, hogy otthon kelljen ülniük a mások kedvéért. Szerencsére nincs is joga a többi embert bezáratni senkinek.

2023. jún. 23. 18:09
 206/266 anonim válasza:
24%

"Nem kell hozzá alkalmazkodni. Aki nem akar fertőtleníteni meg kezet mosni, annak továbbra sem kötelező. Ez csak egy lehetőseg azoknak, akik rettegnek a betegségektől."

Akkor gyengébbek kedvéért újra: attól, h normális ember szívesebben elkerülne valamit, NEM JELENTI, hogy retteg tőle. Mit gondolsz így századjára sikerül ezt az egyszerű dolgot feldolgozni vagy még írjuk le párszor? :)

De, kell alkalmazkodni, mert az ember alapból egészséges és mivel te mindenkit leszarva bemész betegen dolgozni, ezért a többségnek kell alkalmazkodnia majd ahhoz a helyzethez is, ha miattad lebetegednek, esetleg haza is viszik és átadják a többi családtagjuknak. Ha vannak gyerekek, akkor nekik és ezáltal mindenképp otthon kell maradniuk, ahol kapásból táppénz van, ami kevesebb, mint a betegszabadság első 15 napja, tehát végső soron te okoztál többszörösen is kellemetlenséget és anyagi kárt másoknak.

„Mint ahogy majd a bezáratni akart emberek is megmondják, hogy nekik okozna-e problémát a te kedvedért történő otthon maradásuk.”

Nem is én akartam megmondani kinek, mi mit okoz, hanem te, szóval elsőnek nézz magadba, utána mutogass.

„Hát, nem is tudom. Ha nem akarnának dolgozni az emberek, akkor nem járnának be a munkahelyükre még betegen is.

Egyébként ha nem tudnád, elárulom, hogy a többség nem azért dolgozik, mert munkamániás, hanem mert meg kell élnie valamiből. A megélhetését pedig nincs jogod elvenni senkitől.”

Normális emberek nem is járnak be komolyabb betegségekkel dolgozni.

Te jelentetted ki, hogy az emberek többsége betegen is dolgozni akar, ami természetesen nem igaz, ugyanis elég nagy különbség van az akar és a kell/muszáj között, bocsánat h azt feltételeztem ez egyértelmű, láthatóan tévedtem.

„Arról nem én tehetek, meg nem is a többi kolléga, hogy valakinek problémát okoz, ha elkap egy betegséget. Ez még nem hatalmazza fel az illetőt arra, hogy másokat hazazavarjon bárhonnan is.”

Ahogy arról meg nem én és nem is a többi normális kolléga tehet, hogy egyeseknek ekkora hatalmas tragédiát okoz néhány nap otthonlét. Ez még nem hatalmazza fel az illetőt arra, hogy másokat megfertőzzön és szórakozzon az egészségével.

„Egyébként meg nem retteg itt a bezáratástól senki”

Ha nem rettegnél, akkor nem írtad volna le nagyjából százötvenszer, hogy brühühü téged be akarnak zárni. Mint a rettegés, úgy láthatóan a bezárás szó jelentésével sem vagy tisztában, az ugyanis, hogy komolyabb betegség miatt otthon van az ember néhány napot olyan távol áll a bezárástól, mint ide Kína.

„de attól még a normális embereknek a hátuk közepére sem hiányzik az, hogy otthon kelljen ülniük a mások kedvéért.”

Ahogy normális embernek az sem hiányzik, hogy néhány felelőtlen egyed miatt lebetegedjen és el kelljen viselnie a különféle ezzel járó kellemetlenségeket.

„Szerencsére nincs is joga a többi embert bezáratni senkinek.”

Szerencsére normális melóhelyen az ilyet (már aki komolyabb betegséggel ücsörög odabent) haza zavarják a fenébe, legalábbis a munkából mindenképp, hogy ne fertőzzön le mindenki mást is. De iskolából/oviból is rendszeresen küldenek haza gyerekeket, akik szenvednek pl lázasan vagy úgy köhögnek, h majd megfulladnak, mert a rendkívül felelősségteljes szülők úgy gondolták jóvanazúgy, hadd fertőzze le a többit is.

2023. jún. 23. 19:18
 207/266 anonim ***** válasza:
72%

"Akkor gyengébbek kedvéért újra: attól, h normális ember szívesebben elkerülne valamit, NEM JELENTI, hogy retteg tőle."

Márpedig ha valakit annyira foglalkoztat bármi is, hogy más embereket be akarna záratni csak azért, hogy elkerülhesse azt a dolgot, az pont a rettegésnek a jele.

"Nem is én akartam megmondani kinek, mi mit okoz, hanem te, szóval elsőnek nézz magadba, utána mutogass."

Dehogynem. Pont te írtad, hogy nem érdekel a mások anyagi helyzete és hogy szerinted nem probléma a többi embernek napokig otthon lenni a semmiért.

"Te jelentetted ki, hogy az emberek többsége betegen is dolgozni akar, ami természetesen nem igaz, ugyanis elég nagy különbség van az akar és a kell/muszáj között"

Pont azért akar a legtöbb ember dolgozni, mert az KELL neki ahhoz, hogy meg tudjon élni. A megélhetését pedig továbbra sem veheted el senkitől.

"Ahogy arról meg nem én és nem is a többi normális kolléga tehet, hogy egyeseknek ekkora hatalmas tragédiát okoz néhány nap otthonlét."

Arról meg ugyanúgy nem én és nem is a többi normális kolléga tehet, hogy valaki ekkora hatalmas tragédiának gondolja azt, ha elkap egy betegséget.

Mint már leírtam, szerencsére senkinek nincs joga beleszólni a többi ember életébe és szerencsére senkinek nincs joga elvenni a többi ember megélhetését.

"Ha nem rettegnél, akkor nem írtad volna le nagyjából százötvenszer, hogy brühühü téged be akarnak zárni."

Ennyi erővel ha te meg nem rettegnél a betegségektől, akkor nem írtad volna le ide százötvenszer, hogy brühühü, téged meg akarnak fertőzni.

"Ahogy normális embernek az sem hiányzik, hogy néhány felelőtlen egyed miatt lebetegedjen és el kelljen viselnie a különféle ezzel járó kellemetlenségeket."

A pénzkiesés és a bezáratás meg még inkább nem hiányzik egy normális embernek.

"De iskolából/oviból is rendszeresen küldenek haza gyerekeket"

Annak idején nálunk mindenki bejárt az iskolába betegen is, kivéve néhány lógós gyereket, akik máskor sem jártak be.

Szerencsére nem küldtek haza senkit, ugyanis normális helyeken nem csinálnak ügyet semmilyen betegségből.

Azon pedig gondolkozz el, hogy vajon miért van az, hogy rengeteg szülő is úgy látja jónak, ha mindig mehet a gyereke iskolába.

Tényleg nagy szerencse, hogy senkinek nincs joga elvenni a többi embertől a munka vagy a tanulás lehetőségét egy betegségre hivatkozva.

2023. jún. 23. 19:37
 208/266 anonim válasza:
24%
Első sorig olvastam. Aki felnőtt ember létére annyira buta, hogy nem tudja a bezárás és rettegés szavak jelentését, azzal nem kívánok a továbbiakban semmilyen eszmecserét folytatni, mert egyszerűen nincs azon a szellemi szinten. Hogy is várjuk, hogy megértse egy olyan ember mi a probléma és miért felelőtlen, ill. önző dolog betegen egészséges emberek közé menni és direkt lefertőzni őket, aki még alapvető szavak jelentését sem ismeri? Költői kérdés. Tipikus galambbal sakkozni esete, felesleges. További jó hallucinálást nem létező bezárásról meg nem létező rettegésről. :)
2023. jún. 23. 20:22
 209/266 anonim ***** válasza:
75%

Én úgy látom, hogy pont te nem ismered ezeknek a szavaknak a jelentését. Sőt, még csak az önzőségről és a felelőtlenségről sem tudod, hogy mi is az valójában.

Neked valóban kár azt magyaráznom, hogy miért is nincs jogod más embereknek anyagi kárt okozni, vagy bármilyen más módon keresztbe tenni.

Te bezárkózhatsz felőlem, de másokat nem kényszeríthetsz semmire, a normális emberek pedig nem fognak otthon ülni senki kedvéért.

Most pedig további kellemes rettegést kívánok! :)

2023. jún. 23. 20:30
 210/266 anonim ***** válasza:
36%

Ja bocsi, igazad van, most jut eszembe, hogy az az igazán felelősségteljes ember, aki betegen bemegy dolgozni, ezzel tudatosan másokat is kitéve a göthének. Hogy eddig ezt én nem tudtam bakker....

Tényleg nagyon mulatságos, hogy pont te beszélsz felelőtlenségről, miközben teljesen alapnak tartod, hogy bármilyen súlyos, fertőző betegséggel is bemenj dolgozni és másokat betegíts le, kizárólag az anyagi háttér mögé bújva. No komment. Aki meg „elveszik a megélhetésemet” és bezártságot vizionál, ha egy évben egyszer pl egy nagyobb betegségnél otthon marad 3-4 napig, az tényleg valamiféle kezelésre szorul.

Rettegni pedig még mindig te rettegsz egyedül a képzelt bezártságtól, amiről ugyebár rajtad kívül senki nem beszélt, úgyhogy további jó hallucinálást, de a helyedben azért mindenképp keresnék egy jó pszichológust. Na meg fejleszteném kicsit magam, pl felcsapnám az értelmező szótárt és kikeresnék néhány szót, mielőtt melldöngetve dobálózom vele. :)

2023. jún. 23. 20:45
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!