20 millió ft-tal meddig húznátok ki egyedül, ha nem dolgoznátok, de amúgy meglenne mindenetek (lakás, kocsi hitel nélkül stb)?
A kérdést úgy is feltehetted ovlna, hogy mennyiből élünk havonta:D
Mivel én havi kb 250-300ból vagyok meg, így nagyjából 65-80 hónap között lenne amíg elegendő ez a pénz. Tehát olyan 5.5-6.5 évig.
Kb. ahogy a 2-es.
Tényleg feltehetted volna értelmesebben is a kérdést. Gyakorlatilag annyi a lényege, hogy ki mennyit költ havonta lakás- és autótörlesztésen kívül.
2-3, nem egészen ez volt a kérdés.
Mert ha van 20 milliód, és mondjuk most lekötöd a jövőre 15%-ot fizető állampapírba, akkor az havi 250 000 ft csak a kamat, annyi mint a 2-es mostani bevétele. Ergo neki végtelenségig elég lenne csak, úgy h a 20 millióhoz hozzá se nyúl. Azért írtam,h a jelen gazdasági helyzetben.
"Mert ha van 20 milliód, és mondjuk most lekötöd a jövőre 15%-ot fizető állampapírba, akkor az havi 250 000 ft csak a kamat, annyi mint a 2-es mostani bevétele. Ergo neki végtelenségig elég lenne csak, úgy h a 20 millióhoz hozzá se nyúl. Azért írtam,h a jelen gazdasági helyzetben."
Azért ez nem ilyen egyszerű!
Azt a kamatot nem évenként kapod meg, hanem a futamidő végén. És most pld. 20% az infláció, vagyis csak veszt az értékéből a befektetésed.
"1: túl sok a kiadásod, mi fogyaszt ennyit?"
Szerintem nem sok, hanem reális.
Nem egymagamra számoltam, hanem a két fős háztartásomra.
3 év az 36 hónap. 20 milla ennyi időre kb. 550 000/ hó.
Rezsi egy 2+1 félszobás társasházi lakásra ( közös ktsg, víz-csatorna, gáz, áram, net-TV-telefon, mobil telefon) kb. 60 000 Ft.
Autó: évi teljesítményadó, CASCO, kötelező, kötelező szerviz: évi 300 000 Ft, vagyis havi 25 000. ( És ebben az üzemanyag nincs is benne!)
Egyéb, rendszeres díj: lakásbiztosítás, nyugdíj-megtakarítás, EÜ-biztosítás: havi 30 000.
Két felnőtt Bp. bérlet: 20 000 ft.
Ez a rezsi: havi 135 000 ft.
Marad kb. 335 000/ hó.
Ez két személyre van, vagyis egy emberre kb. 160 000.
Akkor jönnek az ilyen "apró" költségek": WC-papír, mosószer, mosogatószer, papírtörlő, szemeteszsák, gyógyszerek, tisztálkodószerek, higiénés termékek...
És nem árt enni sem, esetleg néha nem árt elmenni nyaralni, szórakozni sem kell tartalék is arra, ha valami meghibásodik, valaki megbetegszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!