Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Náthásan, megfázva miért...

Náthásan, megfázva miért járogatnak orvoshoz az emberek, azzal még simán lehet dolgozni menni?

Figyelt kérdés

2023. febr. 1. 14:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/292 anonim ***** válasza:
47%

30, emiatt leállna az ország.

Aha, persze:D Dehogyis:D

Nameg... továbbra is csak az a kérdés, hogy miért kellene bevállalni. Mármint... ezt úgy írod te is, meg a csatakanca is, mintha ezzel valami nagy jótetettet hajtana végre az ember, áldozatot hozva. De semmi ilyesmiről nincs szó.

Ha arról lenne szó, hogy na, ezen kellemetlenséggel valami nagyobb jót érünk el, akkor azt mondom igen, egyfene a betegséget, megéri. Nem utolsó sorban az is szempont, hogy nekem, mint egyénnek megéri, szóval pl az egyéni projektet csúcsra járatom és valami bónusz is befigyel miatta.

De ha átlag munkáról van szó, akkor... miér tkéne törnöm magam?

És nem munkaekrülésről van szó, de nekem nincs kedvem hullataknyosan rontani a levegőt a munkahelyemen, ahogy azt se szeretem, ha kolléga csinálja ezt mellettem.. És tényleg nem látom célját, hogy minek nem marad otthon ilyenkor az ember. A munka ígyis-úgyis el lesz végezve, oszt annyi, nincs ebben semmi plusz vagy minusz, de taknyolni egyszerűbb otthon, mint mások orra előtt.

Röviden: Az egyén szempontjából kényelmesebb otthon kikúrálni magát, szóval pozitívum az otthonmaradás. Munka szempontjából meg nincs negatívum az otthonmaradásban. Innentől kezdve nincs a dologban dilemma.

2023. febr. 2. 13:57
 32/292 anonim ***** válasza:
37%

Az én munkahelyemen az a szabály, hogy csak törött végtaggal mehetsz táppénzre. Aki náthával hazamegy, annak X ezer forint \ nap "kötbért" levonnak a fizetéséből.

Tovább gondolva igen, kitalálhatjátok, lázasan, covidosan is dolgozni kellett nálunk.

Na ehhez mit szólna a pl 24-es válaszoló, a betegek munkaügyi önjelölt védőszentje? :))

Képzeljétek, léteznek ilyen munkahelyek. Ezek nem műkörömszalonok, drágáim. Csak ha mindenki felháborodva táppénzre menne, vagy felmondana, hát az ország kereskedelmi infrastruktúrájának döntő része összeomlana.

2023. febr. 2. 14:01
 33/292 anonim ***** válasza:
54%

Nálunk pl nem náthás a csapat fele az idő 100%-ában, elég irreális amit írsz.

Amúgy meg olyan a csapatunk hogy NYILVÁN működnünk kell akkor is ha 1-2 ember kiesik pár napra, természetesen mindenki szokott néha beteg lenni vagy szabira menni, evidens hogy úgy kell megszervezni a munkát hogy lehessen helyettesíteni.

Amúgy meg, pont mivel kifejezetten irodáról írsz, opció lehet a home office is.

2023. febr. 2. 14:02
 34/292 anonim ***** válasza:
44%

Szóval a hatósági karantén megszegésére akart volna kényszeríteni a munkahely? Ilyenkor fel kell jelenteni aztán kész.

2023. febr. 2. 14:04
 35/292 anonim ***** válasza:
40%

Ekkor már nem volt karantén időszak. A covid berobbanásakor pedig nálunk nem játszott a home office, gyakorlatilag kész csoda, hogy a 40 fős társaságból senki nem volt beteg akkor (csak most, később kerül ki néha 1-2 fő).

Fel kel jelenteni? XDD

Olvastad, amit írtam?

" ha mindenki felháborodva táppénzre menne, vagy felmondana, hát az ország kereskedelmi infrastruktúrájának döntő része összeomlana."

Lehet hogy te elvagy egy kényelmes irodában, de van az iktatáson kívül más munkakör is. Te lennél a legjobban felháborodva, ha nem lenne kaja a boltban, nem járna a tömegközlekedés, nem lenne kutas a benzinkúton, nem lenne aki elszállítaná a szemetet stb stb soroljam még?

2023. febr. 2. 14:09
 36/292 anonim ***** válasza:
54%

Nem omlana össze, szerencsére rengeteg hely jogszerűen működik és betartják a munka törvénykönyvét.

Nem tudom milyen iktatásokról írogatsz, gondolom azt másnak szántad, én nem említettem semmi ilyesmit.

2023. febr. 2. 14:13
 37/292 anonim ***** válasza:
61%

Jó beteg rendszer. Nem baj, ha beledöglesz, de dolgozzzáááááá:D

A kérdés az, hogy ezt te miért véded annyira. Azt ne mondd, hogy élmény volt lázasan dolgozni.

COVIDosan dolgozni meg.... én amikor COVIDos voltam, napi 20 órákat aludtam, megnéztem volna, ha valaki engem akkor munkára fog:D Konkrétan ülni nem volt erőm...

Ha valaki benyögi, hogy dolgozzak COVIDosan, kiröhögöm. Kötelezni nem kötelezhet rá. Az ilyen rúgjon ki nygudtan, ilyen helyen nem óhajtok dolgozni.

2023. febr. 2. 14:14
 38/292 anonim ***** válasza:
37%

Vagy dolgozol,vagy éhen döglesz.

Tudod, nem mindenki van olyan úri helyzetben, mint mondjuk te. Néha nincs más választás.

De mi legalább nem vagyunk táposok, hogy két tüsszentés, meg egy kis hőemelkedéssel már otthon várjuk a papot. ;)))

2023. febr. 2. 14:16
 39/292 anonim ***** válasza:
54%

38, bocs, de nem azért tanultam, hogy aztán egy olyan helyre menjek ami a szart is kipasszírozza belőlem. Szóval igen, nem fenyeget a zéhendöglés akkor sem, ha 3-4 napig csak a fizetésem 70%-át kapom. Oké, minden otthon töltöt tnap 5ezer forint veszteség, de ez messze nem vág földhöz.

A munkahely meg oldaj meg, hogy tudjon működni akkor is, ha nem teljes a létszám. Ismétlem, a szabadságolásokkal is számolnia kell, szóval amúgy sem centizheti ki, hogy épp csak elégséges legyen a munkaerő.

2023. febr. 2. 14:21
 40/292 anonim ***** válasza:
60%

El sem tudod képzelni, hány nagyobb cég működik így. Nem csak az enyém.

Csak ha egy ember kiesik, akkor nincs más helyette. Ezért nem enged a munkáltató. Ha pedig senki nincs, akkor azt Te is megérzed, mivel mi mindenhol ott vagyunk.

Na mindegy, kár a szóért. Úgysem fogod érteni.

2023. febr. 2. 14:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!