Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyik a legkevésbé ciki...

Melyik a legkevésbé ciki munkahely? McDonald’s, gyári munka, takarítás, vagy árufeltöltés?

Figyelt kérdés

Milyen irányba menjek el érettségivel? Először itthon csináltam az egyetemet, majd félösztöndíjjal külföldön.

Sajnos mentális betegségek miatt képtelen leszek elvégezni, a család azt mondta nem fizetik tovább úgyhogy “takarodjak” el dolgozni…

(Pedig egy részét én is fizettem magamnak, mert közben vállaltam részmunkaidőben munkát fél évig)

A probléma az hogy nem hiszik el hogy a pánikbetegség meg a depresszió súlyos dolgok és emiatt buktam meg kellett halasztanom, sőt a covid alatt szinte lehetetlen volt online teljesíteni.

Visszaköltöztem vidékre, rászoktam a frontinra, pszichológus nem tudott eddig segíteni.

Mivel a családom is agybeteg, így nem akarom hogy azzal zsaroljanak tovább hogy már fél éve itthon vagyok, mikor ők meg pékségben robotolnak. (Ezt szerettem volna elkerülni hogy nekem is havi 200k-ért kelljen ilyen helyen rabszolgának lennem)

Szóval, aki ilyen helyen dolgozik, melyik a legnehezebb, legcikibb, kezdőnek mit ajánlotok?

Most ott tartok hogy kórházba, pszichiátriára sem tudok befeküdni, mert nincs tb-m…

Az anyám egyébként évek óta azzal szekál, hogy fogadjam el egy gazdag férfi közeledését és nem lesz semmire gondom. De közben azt sem tudja hogy én nem is vonzódom a férfiakhoz, úgyhogy ez kilőve.

2023. jan. 9. 05:28
 91/143 anonim ***** válasza:

Mi itt nem tudunk Neked segíteni...tényleg keress fel egy szakembert, mert ezek nagyon durva dolgok...nagyon sajnálom hogy ennyi mindent kellett átélned...remélem most már biztonságban éltek anyuddal...

a felszínen lehet hogy milyen sikereseknek tűnnek az aranyérmesek, de a versenysport baromi egészségtelen...ki tudja milyen egészségügyi probllémájuk lesz később a túlhajszolt eletmódjuk miatt..

aug. 15. 01:51
 92/143 anonim ***** válasza:
Először is el kellene kezdened rendesen enni...azután kimenni a levegőre...mindent kis lépésekben.
aug. 15. 01:55
 93/143 anonim ***** válasza:
Azután tanulni egy okjs szakmát, dolgozni mellette vmit, utána kis gyakorlatra szert tenni,majd külföldön dolgozni, mert itt minden romokban van, az eü, minden...
aug. 15. 01:57
 94/143 A kérdező kommentje:

91 érdekes most már sajnálod?

Tehat a horrort kell elmondani ahhoz hogy sajnálatot kapjon az ember?

Eddig még csak az ment hogy el kell fogadni a szar alja munkát, ha az ellen neveltek egesz életedben akkor is, meghogy jaj nincs benned semmi különösen rossz, tok általános ami veled történt.

Egy szakember nem tud erre semmit mondani. Vajon mit lehet mondani a verésre? Semmit…

aug. 15. 11:21
 95/143 anonim válasza:

1. Hogy jössz te ahhoz hogy megkérdőjelezed más helyzetét?

Tényleg azt hiszed ennyire egyedi eset vagy? Tényleg azt gondolod hogy nálad nincs erősebb, aki ugyan olyan mélyen van és a padlóról fel tudott állni?

Ott van Stephanie Browitt, vulkánkitörés áldozata. A teste 70-a megégett, elvesztette az ujjait, rengeteg műtéte volt. Az apja és a testvére mellette halt meg.

Loren Schauders-nek levágta egy targonca az alsó testét és a karját.

Gypsy Blanchard-ról gondolom nem kell írnom. Testileg, lelkileg és mentálisan is megnyomorította az anyja.

Egyik se veleszületett dolog, mégis tulélték mert akarták pedig választhattak volna mást is. Egyik se olyan mint te. 1 hasonlóság van. Voltak olyan mélyen, sőt még mélyebben is.

2. Semmiről nincs fogalmad ami nem gond, de ezt nem kell reklámozni mert így elég kellemetlen. Élsportolókkal példálózni az egyik legnagyobb hülyeség. Lászik hogy nem tudod mennyit szenvednek. Persze hogy nem, hisz te csak annyit látsz hogy gazdagok szülők elküldték sportolni a gyereket majd érmet nyert és ünneplik. Ha egy kicsit is utána néznél rájönnél milyen testi, lelki, mentalis szenvedéseken mennek keresztül ők is. Illetve senki életébe nem látsz bele így nem tudhatod kinek milyen a családja, ki mennyit szenvedett. Az hogy valaki nem otthon ül nem azt jelenti hogy egészeségesen.

3. Van ingyenes lelki online/telefonos segélyhívó, ez tény. Ennyi nincs benned hogy utána nézz és még neked áll fentebb? Rengetegen használják, persze ők akarják, te nem.

4. Igen, a lehető legátlagosabb vagy. Bántalmaztak gyerekkoromban, nagy szülői elvárás, sikertelen párkapcsolati kísérletek, depresszió stb. Ha tényleg azt hiszed ezek annyira nagyon kulönleges dolgok akkor tényleg nagyon el vagy tévedve és tájékozatlan vagy.

5. Nagyon okosnak hiszed magad, de nem tudod felfogni (vagy inkább nem is akarod) hogy ha magasabb fizetést és munkát szeretnél akkor meg kell dolgozni érte. Lehet valakit beültet az apja egy jól kerső munkahelyre, és egész életében nem csinál semmit de gazdag, de egy átlag embernek nem jár ez. El kell vállalni 1 szar munkát hogy feljebb tudj jutni. Megalázó? Enni szeretnél? Hát akkor vagy segély vagy elmész szépen dolgozni. Mit segít neked az hogy lenézel másokat? Ők legalább dolgoznak. Büszkék lehetnek arra hogy felálltak a földről, elmentek dolgozni, eltartjak a családjukat, megveszik a gyereknek a játékot stb. És nem otthon ülnek és várnak a csodára.

Anyám rokkant,csökkent,munkaképességű.

Van ilyen is, mentális betegek is vannak bőven. Nekik is van munka, csak hát nem olyan amit te végeznél. Nem fognak berakni vezető pozícióba.

6. Neked nem lehet segíteni. Nem azért mert annyira nagyon különleges gondod lenne, inkább azért mert nem is akarod hogy bárki segítésen. Jól írta valaki, már belekényelmesedtél. Hát mi lenne veled ha nem panaszkodhatnál itt? Mi lenne veled ha dolgozni kéne nyavajgás helyett?

Nagyon szar neked, értjük. Másnak is nagyon szar, de csinálni kell valami. Kinevetni azokat akik segíteni akarnak nem valami.

Gondolom erre is jön egy arrogáns válasz amiben megkérdőjelezel, kinevetsz mindnet és megint másra hárítod a felelőséget. Ez egy darabig megy, de a felnőtté váláshoz hozzá tartozik hogy felelőséget vallalsz a saját életedért.

Senki ne próbáljon neki segíteni mert nem is akarja, ő még nagyon gyerek.

Viszlát!

aug. 15. 12:04
 96/143 anonim válasza:
Mindenkinek a sajat szenvedése a legerősebb. Ezzel nincs baj, de tisztában kell lenni a helyzettel.
aug. 15. 12:23
 97/143 anonim ***** válasza:

Mi számít alja munkának egyáltalán? Mi lenne, ha a kórházakban nem lenne takarító? Én voltam önkéntes Németországban. Egyébként lehet hogy neked is jót tenne egy ilyen program, EVS-sel.

Ott elmondták nekünk hogy nem baj ha nem tudjuk mik akarunk lenni, mindig válthatunk, és nem kell egy call centerben megrohadnunk életünk végéig. Nagyon inspiráló volt. Szóval az a kérdés, ha nem szeretnél aljamunkát végezni, mi az ami érdekelne? Ki kell próbálni több dolgot is hogy erre rájöjj.

aug. 15. 12:54
 98/143 A kérdező kommentje:

95 felsorolsz pár rokkantat akik bekerültek ezzel a médiába és azzal el van intézve hogy az emberek többsége szenved

Én meg 3 rokkantra tudok mondani 3000000 egészséges embert aki nincs olyan állapotban mint én.

Aki tud dolgozni tud férjhez menni tud normálisan élni az már eleve nem lesz olyan állapotban mint én mivel én most már sokadik éve csak a vegetálásra vagyok képes

Előtte ilyen szar állapotban dolgoztam és rengeteg bantas ért munka alatt is, sajnos most már tudom hogy ezt vonzom

Az élsportolók meg kva szerencsések, mert genetikailag olyan adottságokkal szulettek amivel ide tudtak jutni

Más is dolgozik reggel 5-től, nekik ez a munkájuk.

És igen, ha nem jó családba születnek nem lehetnének ott ahol.

Azt se próbáld meg belém magyarázni hogy a legtöbb ember anyját félholtra veri az apja. Igen biztos ez is nagyon általános

Ráadásul egy 8 éves kislány előtt

De a kedvencem továbbra is az hogy a legtöbb ember szuzen hal meg

Valóban azért van kapcsolatban boldog boldogtalan meg születik gyerekük és lett hipp hopp 8 milliárd ember mert ez is olyan általános…

Benned egy szemmáknyi empátia sincs csak azért vagy itt hogy megmondhasd a magadét és kiadhatsd magadból

aug. 16. 04:18
 99/143 A kérdező kommentje:

Ingyenes lelki segély

Ez meg kimaradt

Jah utána nézhetsz hogy milyen vélemények vannak róla

Önkénteseket beültetnek csakhogy el lehessen mondani hogy van ilyen szolgáltatás

aug. 16. 04:19
 100/143 anonim válasza:

Kedves kérdező.

Én elég komolyan sportoltam, sérülés miatt kellett abbahagyni. Nem születtem jó családban, kb. Ez volt az egyetlen amit megkaptam hiába nem akartam. Nagyon jól tudom milyen ez a világ, és nem leányálom hiába gondolod azt. Van akinek jók az adottságai, de azoknak is napi több órát kell keményen edzeni. A legtöbb szülőnek és edzőnek is hatalmas nagy elvárásai vannak és ezt a gyerek szenvedi meg. Nem nagyon van olyan élsportoló aki ne lenne/volt mentális beteg. Ez az életmód főleg a gyerekeket nagyon kikészíti ami hatással lesz felnőtt korára is.

Most szociális részén dolgozom, pont ezért. Burokban élsz ha azt hiszed mások nem szenvednek. Például rengeteg statisztika van hogy milyen magas a bevallott családi erőszak. És ez csak az ami kiderült. Az országunk "jó" igazságszolgáltatása miatt egyre több van. Nem úgy van vele foglalkoznia ahogy kéne.

A 95-ös példáját szerintem félreértetted. Mások is vannak akik ugyan olyan vagy mélyebb depresszióba voltak és ki tudtak jönni belőle mert akarták.

Az ingyenes lelkisegély szolgálatot ki kel próbálni. Több ember dolgozik ott, nyilván nem mindegyikkel tudsz együtt működni. Ez a fizetőssel is ugyan így van. A munkámból adódóan több embert ismerek aki napi szinten beszél velük, nem véletlenül.

Nekem az irásaid alapján úgy tűnik mintha ezt egy "Ki szenved a legtöbbet" versenynek fognád fel és nagyon nyerni akarnál.

Az első lépés az hogy tisztázd mit akarsz. Ha változtatni akarsz akkor muszáj lesz a stikusodon és a gondolkodási módodon változtatni.

Én is az önkénteskedést ajánlom, a pszichológusok is szokták. Kicsit belelátsz mások helyzetébe és segíthet változni.

aug. 16. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!