Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kik az életképesebbek a mai...

Kik az életképesebbek a mai világban: a jó szívű, önzetlen, érzékeny lelkű emberek, vagy a full racionális, önző, kőkemény jellemű emberek?

Figyelt kérdés
tegnap 08:44
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
19%
50# Talán nem az áldozatot kellene lúzernek, baleknak megbélyegezni, hanem azt, aki átvert, megkárosított másokat. Szerintem az a nem normális, ahogyan te gondolkodsz.
tegnap 13:38
 52/65 anonim ***** válasza:
40%

51, fejtsd már ki, mi a gond az 50es gondolatmenetével?

Mindössze annyiról beszél, hogy... gondolkodni kell és nem automatikusan bedlni mindenkinek.

Vagy szerinted ha valaki azt mondja, hogy egy etióp hercegnek szüksége van a segítségedre, utalj neki minél több pénzt és ő egy éven belül az ötszörösét küldi vissza, akkor a normális reakció az, hogy "persze, itt a pénzem"?

tegnap 13:41
 53/65 anonim ***** válasza:
29%
Ennél kártékonyabb, mérgezőbb hozzáállást nem ismerek, mint ez az áldozathibáztató mentalitás. Rosszul vagyok ettől. Tényleg lúzer, balek dolog a bizalom, kedvesség, jóhiszeműség?
tegnap 13:42
 54/65 anonim ***** válasza:

51

LOL

Tehát nem normális, hogy próbálom elkerülni a csalást / bántalmazást / megkárosítást?

Beszarok, komolyan...

Ezek szerint a bejárati ajtómat sem kellene zárnom, mert rosszhiszemű és áldozathibáztató leszek miatta. :D

55/65 anonim ***** válasza:

53

Van, amikor igen.

56/65 anonim ***** válasza:
29%
54# Mert én nem tudok egyszerűen így gondolkodni, ahogy ti. Mert fel sem merül bennem, hogy léteznek ilyen beteg, gonosz emberek. Vagy felmerül, de nem akarom elhinni. 54-es, te nagyon rossz példákat hoztál, amik semennyire sem életszerűek.
tegnap 13:44
 57/65 anonim ***** válasza:
54%

56 Az a te bajod, hogy nem tudsz racionálisan gondolkodni.

Én minden megkárosított embert sajnálok, de attól még elmondható, hogy igenis volt felelősségük a saját sorsuk alakulásában.

VAN felelősséged arra nézve, hogy mi történik veled, és nem 100%-ig mások jóindulatán áll vagy bukik a jóléted. Ha te a huszadik alkalommal is lenulláztatod a bankszámládat, mert képtelen vagy felfogni, hogy a "Gratulálunk, Ön egy új iPhone 10 tulajdonosa" spam ablak pusztán egy gagyi átvetés, akkor TE is hibás vagy, nem csak az internetes átverés üzemeltetője.

tegnap 13:47
 58/65 anonim ***** válasza:
36%
Egyébként ilyenkor nálam mindig jelez a vörös vészvillogó, hogy az áldozathibáztatók nem-e maguk is bántalmazók, csalók, szélhámosok.. Nem biztos, hogy mindegyikük, de nagy átfedés van a kettő között, az tuti.
tegnap 13:50
 59/65 A kérdező kommentje:
#57-es kommentelővel értek egyet.
tegnap 13:52
 60/65 anonim ***** válasza:

Attól, hogy beszélünk az áldozat felelősségéről, nem leszünk áldozathibáztatóak.

De gondolom te akkor is ezzel a jelzővel illetnél, ha mondjuk egy házibuli után autóval mennék a lányomért, mert nem akarnám, hogy éjszaka egyedül bóklásszon Budapest utcáin. Há' mi más okom lenne megvédeni az esetleges veszélyektől, mint az, hogy magam is 16 éves lányokat szoktam bántalmazni? :D

Vagy azért nem adom meg a kártyaadataimat minden hülye felugró weboldalnak, mert a kedvenc időtöltésem az internetes csalás.

Vagy azért nem veszek lopott árut, mert én is lopott áruval kereskedek. Igaz? :D

10/10-es logika.

tegnap 13:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!