Kik az életképesebbek a mai világban: a jó szívű, önzetlen, érzékeny lelkű emberek, vagy a full racionális, önző, kőkemény jellemű emberek?
51, fejtsd már ki, mi a gond az 50es gondolatmenetével?
Mindössze annyiról beszél, hogy... gondolkodni kell és nem automatikusan bedlni mindenkinek.
Vagy szerinted ha valaki azt mondja, hogy egy etióp hercegnek szüksége van a segítségedre, utalj neki minél több pénzt és ő egy éven belül az ötszörösét küldi vissza, akkor a normális reakció az, hogy "persze, itt a pénzem"?
51
LOL
Tehát nem normális, hogy próbálom elkerülni a csalást / bántalmazást / megkárosítást?
Beszarok, komolyan...
Ezek szerint a bejárati ajtómat sem kellene zárnom, mert rosszhiszemű és áldozathibáztató leszek miatta. :D
56 Az a te bajod, hogy nem tudsz racionálisan gondolkodni.
Én minden megkárosított embert sajnálok, de attól még elmondható, hogy igenis volt felelősségük a saját sorsuk alakulásában.
VAN felelősséged arra nézve, hogy mi történik veled, és nem 100%-ig mások jóindulatán áll vagy bukik a jóléted. Ha te a huszadik alkalommal is lenulláztatod a bankszámládat, mert képtelen vagy felfogni, hogy a "Gratulálunk, Ön egy új iPhone 10 tulajdonosa" spam ablak pusztán egy gagyi átvetés, akkor TE is hibás vagy, nem csak az internetes átverés üzemeltetője.
Attól, hogy beszélünk az áldozat felelősségéről, nem leszünk áldozathibáztatóak.
De gondolom te akkor is ezzel a jelzővel illetnél, ha mondjuk egy házibuli után autóval mennék a lányomért, mert nem akarnám, hogy éjszaka egyedül bóklásszon Budapest utcáin. Há' mi más okom lenne megvédeni az esetleges veszélyektől, mint az, hogy magam is 16 éves lányokat szoktam bántalmazni? :D
Vagy azért nem adom meg a kártyaadataimat minden hülye felugró weboldalnak, mert a kedvenc időtöltésem az internetes csalás.
Vagy azért nem veszek lopott árut, mert én is lopott áruval kereskedek. Igaz? :D
10/10-es logika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!