Kik az életképesebbek a mai világban: a jó szívű, önzetlen, érzékeny lelkű emberek, vagy a full racionális, önző, kőkemény jellemű emberek?
Azokkal értek egyet, akik szerint a kőkemény, full racionális, önző emberek életképesebbek.
Én jelenleg egyébként a kettő között állok.
Nem bűnözőkről szólt a kérdés!
Nekem mindegy, hogy egyetértenek-e velem vagy sem. Csak mások véleményére voltam kíváncsi.
A topikot zárolom. Sziasztok!
28
Nem, a jólelkűség nem egyenlő az ostobasággal. Továbbra sem.
Nem vagyok gazdag, de rengeteg előnyöm származott abból, hogy jószívű voltam a "megfelelő" emberrel. Mármint nem szándékosan hízelegtem valakinek, hanem szimplán rendes voltam, és visszakaptam valamilyen módon, de sosem volt elvárás.
Amikor leléptem egy bántalmazó kapcsolatból, akkor például volt egy olyan kollégám, akinek korábban szimpla jófejségből olyan dologban is segítettem, ami nem is volt a feladatom (vagy épp a főnököm utasítása ellenére, mivel hogy "ne szokják meg az egységek, hogy kiszolgáljuk őket" blablabla) és a szükség idején ingyen lakhattam egy ideig az amúgy kiadásra szánt lakásában, amíg nem tudtam rendezni a lakhatásomat.
Szerintem a támogató barátokkal rendelkező emberek a sikeresek, azok meg a jószívűek
Előbbieknek jobb kapcsolataik lesznek és átlagos munkája, utóbbiaknak kevés vagy nulla barátja, rossz vagy semmilyen párkapcsolata, viszont magánvállalkozóként valószínűleg hasít.
Melyik a jobb? Döntsd el magad. Szerintem előbbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!