Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kik az életképesebbek a mai...

Kik az életképesebbek a mai világban: a jó szívű, önzetlen, érzékeny lelkű emberek, vagy a full racionális, önző, kőkemény jellemű emberek?

Figyelt kérdés
jan. 8. 08:44
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
67%
Ha csak a két végletet nézzük, akkor az önző emberek. Anyagilag sikeresebbek, de elég üres lenne az életük, senki se lenne mellettük, max csak a haszonlesők
jan. 8. 11:25
 32/65 A kérdező kommentje:

Azokkal értek egyet, akik szerint a kőkemény, full racionális, önző emberek életképesebbek.

Én jelenleg egyébként a kettő között állok.

jan. 8. 11:29
 33/65 anonim ***** válasza:
32%
Senkit nem érdekel, hogy te kivel értesz egyet. Csak mert te valamit igaznak akarsz hinni, attól még nem feltétlen az :D
jan. 8. 11:32
 34/65 A kérdező kommentje:

Nem bűnözőkről szólt a kérdés!

Nekem mindegy, hogy egyetértenek-e velem vagy sem. Csak mások véleményére voltam kíváncsi.

A topikot zárolom. Sziasztok!

jan. 8. 11:35
 35/65 anonim ***** válasza:
49%
Te nem voltál kíváncsi mások véleményére. Ha 50-ből 49-en leírják, hogy nem kell kőkemény önző fsznak lenni ahhoz, hogy életképes legyél, te akkor is azt fogod mondani, hogy “deigen”, mert te csak a saját véleményedhez kérsz validálást. Szemellenzőt le kéne venni.
jan. 8. 11:42
 36/65 anonim ***** válasza:
34%

28

Nem, a jólelkűség nem egyenlő az ostobasággal. Továbbra sem.

jan. 8. 12:03
 37/65 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem az a legéletképesebb, aki szarik mindenre és mindenkire. A legtöbb ember se kedvességet, se gonoszságot nem érdemel, hanem azt, hogy levegőnek nézzék. Az a legjobb, ha se jó, se gonosz nem vagy.
jan. 8. 12:11
 38/65 anonim ***** válasza:
50%

Nem vagyok gazdag, de rengeteg előnyöm származott abból, hogy jószívű voltam a "megfelelő" emberrel. Mármint nem szándékosan hízelegtem valakinek, hanem szimplán rendes voltam, és visszakaptam valamilyen módon, de sosem volt elvárás.

Amikor leléptem egy bántalmazó kapcsolatból, akkor például volt egy olyan kollégám, akinek korábban szimpla jófejségből olyan dologban is segítettem, ami nem is volt a feladatom (vagy épp a főnököm utasítása ellenére, mivel hogy "ne szokják meg az egységek, hogy kiszolgáljuk őket" blablabla) és a szükség idején ingyen lakhattam egy ideig az amúgy kiadásra szánt lakásában, amíg nem tudtam rendezni a lakhatásomat.

Szerintem a támogató barátokkal rendelkező emberek a sikeresek, azok meg a jószívűek

jan. 8. 12:19
 39/65 anonim ***** válasza:
51%

Előbbieknek jobb kapcsolataik lesznek és átlagos munkája, utóbbiaknak kevés vagy nulla barátja, rossz vagy semmilyen párkapcsolata, viszont magánvállalkozóként valószínűleg hasít.

Melyik a jobb? Döntsd el magad. Szerintem előbbi.

jan. 8. 12:25
 40/65 anonim ***** válasza:
38%
Igazából egyik sem.. Ma az a legéletképesebb, aki gazdag, sok pénze van. Mert egy vagyonos ember BÁRMIT megtehet, a törvények felett áll. Hogy ezt hogyan érte el, senkit sem érdekel. Ha egy politikus lop, az a magyar kisembernek tetszik, "milyen ügyes, leleményes ember, hát ha politikus lennék, én is lopnék, amennyit nem szégyellek" címszó alatt.. A magyar kisembert nem a korrupció zavarja, hanem hogy nem ő került közel a zsíros bödönhöz, nem ő lophat.
jan. 8. 12:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!