Kik az életképesebbek a mai világban: a jó szívű, önzetlen, érzékeny lelkű emberek, vagy a full racionális, önző, kőkemény jellemű emberek?
A galamblelkű egyéneknek legfeljebb a kóbor kutyák, macskák örülnek, meg az őt kihasználó környezet.
Sajnos ez nem választás kérdése, ki milyen EQ-val születik, meg kap.
A "csóró vagyok, de legalább eNber maradtam..." dumát azok a hiénák találták ki, akik pont az ilyenek teszetoszaságát kihasználva jutnak előre.
Nem szép dolog, én sem értek vele egyet, én is hiszek a közös munkában, a támogatásban, a másoknak járó babér le nem aratásában, de attól még én ülök egy köhögő 18 éves dízelben, nem ők.
Mit tartasz életképességnek?
Az elsővel lesznek barátaid, családod, jó szülő leszel. De a munkahelyi elismerés majd lassabban, arányosan jön.
A második esetleg a munkahelyen belül elöbb leradíroz mindenkit, aztán pedig megutálják. A családon belül pedig bántalmazó lesz, ha nem tér észre.
Miért kell még mindig a két végletben gondolkodni? Egyik sem jó. A kettő ötvözetére kell törekedni.
Légy jószívű, kedves, de légy racionális is, és ha baj van, ne fogj padlót, küzdj a céljaidért, állj ki magadért és védd meg magad.
Nem az a kérdés, hogy melyik a jobb, hanem, hogy kik viszik többre a mai világban.
Egyik sem viszi többre, mert mind a kettő el fog bukni, az egyik, mert érzékenylelkű, a másik meg agresszív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!