Kik az életképesebbek a mai világban: a jó szívű,
önzetlen, érzékeny lelkű emberek, vagy a full
racionális, önző, kőkemény jellemű emberek?
10-es ezzel a meglátással csak az a gond, ha olyan valakivel cseszik ki, aki lazán alá tud tenni a kapcsolatai által.....
tegnap 09:27
12/65 A kérdező kommentje:
A kérdés szemszögéből nézve: egy jó szívű ember nem csinál ilyet, szal aki megleckézteti a másikat, az megint csak egy kőkemény ember.
Igazából az egész kapitalizmus is erre lett kitalálva , a törtetés, másik eltaposása, vagyont harácsolni úgy, a többitől meg elveszik azt. Eleve nem épülhetett volna ki ez a vadkapitalista rendszer, ha az emberek döntő hányada nem lenne önző, egoista. Ez az ember jelleméből fakad. Iskolában megy már a csúfolódás, munkahelyen általános a mobbing. A kedves embert pedig lúzernek, bolondnak tartják. Ez elég szomorú..
tegnap 09:33
Bár nem vagyok hívő, de még a Biblia is megírja, hogy "Ki kardot ránt kard által vész el."
Erőszak, csak erőszakot szül. Ezért nem járható ez az út.
tegnap 09:36
A túl jószívű, érzékeny lelkű emberrel meg az a probléma, hogy ő még saját magát se tudja megvédeni, nem tud kiállni saját magáért, ezért őt állandóan ki fogják használni, meg bántani fogják.
tegnap 09:38
Tehát kérdező a te szemszögedből ha valaki jogos sérelem miatt revansot vesz, mert a másik kibabrált vele, de egyébként aki neki segít, azzal szemben hálás, és ő is segít neki, akkor már kőkemény ember, csak mert azzal szemben, aki ártott neki, erősebb eszközöket alkalmaz. Fura meglátás. Szerintem te kevered a naivitás, és a jószívűség fogalmát......
tegnap 09:41
10# Miért kellett lepontozni? Nem azt mondtam, hogy ez lenne a helyes viselkedés, hanem hogy az ilyenek érvényesülnek. Mert nekik lett kitalálva ez a rendszer. A kedves, érzékeny emberek lepontoztak engem egy vélemény miatt? Úgy, hogy jómagam is "kedvespárti" vagyok.
tegnap 09:42
17es én most felpontoztalak, bár nem vagyok minden esetben "kedvességpárti" :) Mint írtam, meg kell találni az egyensúlyt. És még egyszer nyomatékosítom a jószívűség nem egyenlő a lúzerséggel, naivitással.
tegnap 09:48
Álatalában azok szokták állandóan ezt a kérdést csócsálni, akik a saját lustaságukat, teszetoszaságukat, butaságukat, gyávaságukat valami földön túli jóságnak és szelídségnek hiszik.
A helyzet az, hogy sem a magánéletben, sem a munkahelyen nem érték, hogy rongyként viselkedsz, és mindenkinek hagyod, hogy kihasználjon.
tegnap 09:49
Ezek elég szélsőségesek, és ritka az ember, aki bármelyiknek megfelel. mindkettő hiányos, egyik se jobb, mint a másik.
tegnap 10:34
Kapcsolódó kérdések: