Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kik az életképesebbek a mai...

Kik az életképesebbek a mai világban: a jó szívű, önzetlen, érzékeny lelkű emberek, vagy a full racionális, önző, kőkemény jellemű emberek?

Figyelt kérdés
tegnap 08:44
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
25%
Én is egyre inkább azt tapasztalom, azok rúgóznak az életképes-életképtelen kifejezéseken, a kettő hasonlítgatásán, akik az életben nem elég határozottak, nem mernek/akarnak/tudnak tenni azért, hogy nekik jobb legyen, illetve szó nélkül hagyják, hogy kihasználják és ugráltassák őket. Közben meg magukat állítják be jónak, kedvesnek és érzékenynek, másban keresve a hibát.
tegnap 10:36
 22/65 anonim ***** válasza:
19%

"Nem az a kérdés, hogy melyik a jobb, hanem, hogy kik viszik többre a mai világban."

Akkor adj egy objektív definíciót a "többre visz"-re. Mert azt is mondhatom, az viszi többre, aki jobb ember.

"A mai kor embertípusa a nárcisztikus. Sajnos ezek érvényesülnek mindenhol."

Közhely. Egyrészt sehol nem volt szó nárcisztikusokról, ami egy jellemhiba, és messze nem determinál a sikerre. Csak Ti mindig csak azt veszítek észre.

tegnap 10:39
 23/65 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem nem ezen múlik. Ismerek galamblelkű tutyimutyi pasit, aki tele van pénzzel és megvan mindene. Nem kell kőkeménynek lenni ahhoz, hogy bejöjjön az élet, csövesek közt is vannak kemény jellemek aztán látod, mire ment vele :D
tegnap 10:41
 24/65 A kérdező kommentje:

"Ismerek galamblelkű tutyimutyi pasit, aki tele van pénzzel és megvan mindene."

Ez engem az egyik autista ismerősömre emlékeztet, aki örökség előtt állt, a képmutató barátai meg már azt tervezték, hogy miként fogják lehúzni pénzzel.

De emlkéztet arra a futóbolondra is, ki a csajának kocsit vett ajándékba.

tegnap 11:09
 25/65 anonim ***** válasza:
0%

24

Azt te is beláthatod, hogy az autizmus meg a seggnyalás NEM EGYENLŐ jószívűség és becsületesség.

tegnap 11:11
 26/65 anonim ***** válasza:
0%

https://www.youtube.com/watch?v=YNMkADpvO4w

Angol nyelvű videó, csomó hasonló témába vágó videója van még.

Itt pont azt szimulálják, hogy a jószívű (megosztja a kaját) és az irigy (megtartja az egészet magának) egyének milyen arányban élnek túl.

tegnap 11:12
 27/65 A kérdező kommentje:

"csövesek közt is vannak kemény jellemek aztán látod, mire ment vele :D"

Nincsenek. Azok frusztált emberek. Amikor valaki után kiabálnak, mert az nem adott aprót, akkor az elkeseredettség beszél belőlük, nem a keménység.

tegnap 11:12
 28/65 A kérdező kommentje:

A jó szívű emberek mind naivak, csak nem tudják magukról. A szűrőik, amiket hasznalnak, semmit sem érnek. Vannak intelligens rókalelkű emberek, akik gond nélkül bizalmat tudnak kelteni a jó szívűekben. Aztán mikor csalódtak, jó szívűek csak néznek, mind a moziban, hogy ők azt hitték, hogy a másik olyan rendes, mégis csalódtak. És nem veszik észre, hogy bennük volt a hiba.

Ezerszer inkább tanulok egy rókalelkű embertől lifeskil-eket a jövőre, mint a bolond jó szívűektől, akik az ilyen bizalom, meg a többi ilyen sablonos dolgon túl nem látnak!

tegnap 11:22
 29/65 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem mindegy, mit mondunk, mert nem érdekel, csak a megerősítést fogadod el.
tegnap 11:23
 30/65 anonim ***** válasza:
46%
Figyi, én jószívűnek gondolom magam, mindig segítek a barátaimnak, adakozni is szoktam, örökbefogadtam kutyát, sosem vezérel rosszindulat, nem pletykálkodok, nincs bennem bosszúvágy, és sikeres vagyok az életben. Sokat keresek, jól nézek ki, irigylésre méltó életem van. És nem kell ehhez senkin áttaposnom meg önzőnek lennem. Nem is értem az összefüggést, szerinted csak bérgyilkosok meg maffiózók lehetnek sikeres emberek?
tegnap 11:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!