Akik szegények miért nem törekszenek arra, hogy jobb
legyen az anyagi helyzetük?
Figyelt kérdés
Sokan leélnek így évtizedeket is embertelen körülmények között. Miért nem önfejlesztik magukat, járnak egyetemre amellyel sokkal jobbak lennének az esélyeik? Miért mindig a segélyekre kell várni, vagy rossz anyagi körülmények mellett plusz gyereket szülni, hogy még rosszabb legyen a helyzetük?
Szerintem senkit nem kell lecseszni azért, mert burokban él. Mindenki a saját burkában él. Őszintén szólva amíg nem jártam Kubában, én nem tapasztaltam a bőrömön, mi az az igazi szegénység, kilátástalanság, mert nem volt ilyen a környezetemben. És egy kapitalista országban, mint Magyarország, nincs is igazi kilátástalanság, csak megsúgom…
Ha valaki jó családban, jó környéken nő fel, az nem találkozik igazán szegénységgel, így nem is tudja magát a másik bőrébe helyezni, ahogy a sikertelen ember sem a sikeresébe. Ettől még egyik sem hülye köcsög, csak mindenki a maga burkában él.
dec. 17. 16:18
42/69 anonim válasza:
41: azért egy bizonyos idő után illene tudni, akármennyire burokban nőtt fel. Ezt azt mutatja, hogy nem is tájékozódik SEMMIT. Nem teljesen kell megérteni, de az nettó tájékozatlanságot mutat, hogy meg sem fordult a fejében, hogy vkinek erre nincsen lehetősége. Mondom ezt úgy, hogy én is burokban nőttem fel. De felnőttként kell, hogy legyen bennünk egy igény arra, hogy megismerjük a világot.
dec. 17. 16:26
43/69 anonim válasza:
Szerintem az nagyon ritka, ha valaki azért él szegénységben, mert ne lenne lehetősége kitörni.
dec. 17. 16:29
44/69 anonim válasza:
Ha a szülők visszahúznak, szerinted hogy törjön ki vki?
dec. 17. 16:31
45/69 anonim válasza:
Mit értesz visszahúzás alatt?
dec. 17. 16:38
46/69 anonim válasza:
Pl. mondják, hogy minek tanulsz, ne tanulj, nem íratják gimibe. Nem látja, hogy máshogy is lehetne, nincs előtte jó példa. Ha el is költözik a gyerek, feléli a fizetését. Nagyon nehéz kitörni, vagy nagyon okosnak kell lenni, vagy kell egy támogató vki.
dec. 17. 17:11
47/69 anonim válasza:
Az a poén, hogy érettségivel, és szakmunkás bizivel 3-szor annyit keresek mint egy diplomás. De mehetsz a mekibe krumplit sütni a diplomáddal.
dec. 17. 17:17
48/69 anonim válasza:
47# Na ez meg egy másik sztereotípia, csak pepitában.. Hogy diplomával csak a Mekiben fogsz hamburgert sütni. Hát olyan diplomát kell megszerezni, kitanulni, ami piacképes. Lehet, hogy szakmunkás bizivel 3-szor többet keresel, mint egy diplomás, csak az a kérdés, van-e értelme így élni.. Valami alja fizikai, lelketlen robotmelót végezni három műszakban, 12 órában. Amikor az ember többre lenne hivatott.. Az ember valahol szellemi lény, nem méltatlan ez a lelketlen munka, a megállás nélküli idegesítő zakatolása, kattogása a gépeknek? Nem méltatlan az embernek olyan gyárakban dolgozni, ahol vegyi hulladékok vannak és ártalmasak az egészségre? Nem méltatlan a napi 12 óra? Nem méltatlan a lélekölő, temetőhöz hasonlító gyárak képe?
dec. 17. 17:27
49/69 anonim válasza:
48# És félreértés ne essék, tudom, hogy valakinek ezeket a munkákat is el kell végezni, de akkor is szomorú..
dec. 17. 17:42
50/69 anonim válasza:
48: nyilván nem 12 órás gyári melóval keres jól. Hanem hegesztő, gázos, villanyszerelő pl.
Más: a legszegényebbeknek sokszor nem igazán van esélyük akár még a szakmunkára sem. Eleve egy részük nyugdíjas vagy munkaképtelen. Akik kis falvakban vagy szegregátumokban élnek, azoknak van, hogy a középiskola is elérhetetlen. Hiába szerez szakmát, ha cigány, lehet hogy sose fog tudni dolgozni benne. Igen, ha valaki tényleg nagyon akar, lehet hogy ki tud ebből törni. De ahogy írták, aki ebben él, az nem tudja hogy van erre lehetősége, és mi az. Ha mondjuk csupa függő veszi körül, legnagyobb esélye arra van, hogy ő is az lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!