Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik szegények miért nem...

Akik szegények miért nem törekszenek arra, hogy jobb legyen az anyagi helyzetük?

Figyelt kérdés
Sokan leélnek így évtizedeket is embertelen körülmények között. Miért nem önfejlesztik magukat, járnak egyetemre amellyel sokkal jobbak lennének az esélyeik? Miért mindig a segélyekre kell várni, vagy rossz anyagi körülmények mellett plusz gyereket szülni, hogy még rosszabb legyen a helyzetük?

dec. 17. 12:50
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
86%
Na, ezt a kérdést személyesen tegyétek fel Borsod legeldugottabb zsákfalujában, aztán meséljétek el, hogy mit mondtak, miért nem tanulnak, hát hiszen így szegények maradnak...
dec. 17. 14:53
 32/69 anonim ***** válasza:
67%

"12 óra robotmeló után beájul az ágyba, az nem József Attila"

Miközben a kettő egyáltalán nem zárná ki egymást. Igaz, fordítsuk meg, nekem sem lenne ingerenciám munka után (meg leginkább semmikor) Kis grófot hallgatni. Lehet hogy nekik meg ilyenekre nincsenek igényeik.

dec. 17. 14:54
 33/69 anonim ***** válasza:
80%

Ha szerinted ez ilyen baromi egyszerű lenne akkor nemn tűnt volna el a világból a szegénység?

Amúgy nem lehet mindenki ügyvéd stb.

dec. 17. 14:55
 34/69 anonim ***** válasza:
67%
33: nem is mindenkiről van szó. Az egyénről van szó, legalábbis ebben a kérdésben.
dec. 17. 14:57
 35/69 A kérdező kommentje:
Nem mindenkire értettem en se. Sok embernek egy bizonyos kor felett nincs is motivacioja valtoztatni. Nekem itt van pozitiv peldakent anyam aki 61 evesen mar az 5. diplomajat szerzi, kozben rohadt sokat dolgozik, de a nyugdijas eveire is akar elfoglaltsagot talalni, mas meg ahogy irajk meghal 40 evesen perspektiva nelkul alkohol miatt.
dec. 17. 15:06
 36/69 anonim ***** válasza:
69%

"Nekem anyám mindig is mondta, hogy tanuljak csak addig ne is dolgozzak, foglalkozzak a tanulmányimmal."

Ezt rengeteg család nem engedheti meg magának.

Nem tudom hogy ez csak trollkérdés, vagy (és most ezt nem bántásból írom) valamilyen mentális probléma miatt nincs képességed rá, hogy belásd, nem mindenki olyan körülmények között és olyan lehetőségekkel él mint a ti családotok.

dec. 17. 15:25
 37/69 anonim ***** válasza:
86%
Fura, hogy egy öt diplomás értelmiségi nő ilyen szűklátókörű, valóságról semmit nem tudó gyereket nevelt.
dec. 17. 15:28
 38/69 anonim ***** válasza:
70%
Minden embernek más az igényszintje. Ennyi a válasz a kérdésre. Aki el akar érni többet, az el is fog. Aki nem, az nem akarja eléggé.
dec. 17. 15:45
 39/69 anonim ***** válasza:
92%
"Ha hajléktalan vagy, csak vegyél egy házat" szintű érvelés
dec. 17. 15:54
 40/69 anonim ***** válasza:
92%
És szerinted a legtöbb ember megengedheti magának, hogy csak tanulgasson otthon tiniként? Ennyire burokban élni...
dec. 17. 15:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!