Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik szegények miért nem...

Akik szegények miért nem törekszenek arra, hogy jobb legyen az anyagi helyzetük?

Figyelt kérdés
Sokan leélnek így évtizedeket is embertelen körülmények között. Miért nem önfejlesztik magukat, járnak egyetemre amellyel sokkal jobbak lennének az esélyeik? Miért mindig a segélyekre kell várni, vagy rossz anyagi körülmények mellett plusz gyereket szülni, hogy még rosszabb legyen a helyzetük?

dec. 17. 12:50
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
92%
Ennek több oka is lehet.
dec. 17. 14:03
 22/69 A kérdező kommentje:
19) akkor tényleg burokban élhetek. Nekem anyám mindig is mondta, hogy tanuljak csak addig ne is dolgozzak, foglalkozzak a tanulmányimmal. Most keresek 700.000 forintot, igaz az albérlet sokat elvisz, de szerintem megérte és nem látom hátrányát annak, hogy sokat tanultam.
dec. 17. 14:11
 23/69 A kérdező kommentje:
Igazabol miota parom van azota tapasztalom ezt. Neki gyakran hó végén 5 ezer forint nehezseget jekent, s inkabb fozni kell mikozben maskor simán heti tobbszor is etterembe jartam. Nem okozott ez gondot, szuleim is arra neveltek h tanuljak ki minel tobb teruletet, vallaljak klienseket maganba, azzal siman lehet meg extra par szazezret keresni havonta.
dec. 17. 14:17
 24/69 anonim ***** válasza:
100%
Sok családban a gyerek szeretne tanulni, de még az egyetemre utazáshoz, kolihoz sincs pénz. Akkor először dolgozni kell menni. Ott meg sokan ottragadnak. Meg olyat is ismerek, aki egy ponttal lemaradt az állatorvosiról, azután dacból úgy döntött, hogy inkább kukásnak áll, pedig lehetett volna újra felvételizni.
dec. 17. 14:20
 25/69 anonim ***** válasza:
100%

Miért hiszit itt bárki, hogy majd ha egyetemre jár valaki, annak jó lesz? Tanári, pszichológusi szakok híresen nehezek, cserébe még alulbecsültek és alulfizetettek is. Egy csomó könnyen elvégezhető szakkal pedig nem fogsz jobban keresni, mint egy szakmunkás, ha egyáltalán el tudsz szakmán belül helyezkedni. Sőt, tudok olyanról is, aki megcsinálta az alap+mestert, de sehova nem vették fel a szakmáján belül dolgozni, most olyan munkakörben van, amihez elég lenne egy érettségi is. Dolgozik benne, közben folyamatosan keresi az eddig belefektetett energiájának és tudásának megfelelő munkaköröket.

Illetve teszem hozzá, hogy egyetemre járni, marha nagy pénz és időbefektetés. Sok minden vesz el és tesz hozzá, hogy pontosan mennyibe kerül, de sok szak mellett nem is nagyon lehet dolgozni, ha tudsz is dolgozni, nem tudsz megélni belőle, tehát vagy feléled a megtakarításaidat, vagy valaki eltart addig, amíg keresőképes nem leszel.

dec. 17. 14:22
 26/69 anonim ***** válasza:
86%
Én leginkább azt nem értem, hogy a kérdésben említett embereknek, ha volna rá lehetőségük, miért nem lennének fogékonyak valós szellemi tartalmak után sem? Mert ha egy ilyen ember hazamegy a melóból, bekapcsolja Gáspár Győzőéket vagy hallgatja Bunyós Pityut és hasonlókat. Ahogy anyagilag, úgy nekik kulturális szinten sincs esélyük változtatni? Jó az úgy nekik?
dec. 17. 14:24
 27/69 anonim ***** válasza:
88%
22: felteszem anyád azért mondta ezt, mert anyagilag megtehette. De eleve nem mindenki teheti meg. És van egy csoport is, aki ugyan megtehetné, de egész életében lenézte a diplomásokat, akik a gyárban kevesebb munkával többet keresnek nála, úgyhogy mindig gyártanak valami kifogást hogy miért nem érdemes továbbtanulni. Sajnos a tágabb családban fültanúja voltam egy ilyen beszélgetésnek. Apuka ott okoskodott a nevelt fiának, hogy miért nem érdemes egyetemre menni, miközben ott ültünk mellette ketten a férjemmel, mindketten diplomások. Természetesen minket nem kérdezett senki, hogy amúgy mi a véleményünk :p.
dec. 17. 14:30
 28/69 anonim ***** válasza:
88%
Íme az ékes példája annak, hogy aki egyetemet végez, az nem feltétlenül intelligens. Te, kérdező, egyáltalán nem vagy sem okos, sem intelligens, sem empatikus, mert ha az lennél, nem tetted volna fel a kérdést. Nekem nincs diplomám, mégis megvan bennem mindez és még helyesebben is tudom írni/fogalmazni, mint te. Akkor hogy is van ez?
dec. 17. 14:34
 29/69 anonim ***** válasza:
100%
#27 Saját szememmel láttam egyszer egy olyan Facebook profit, ahol a háttérkép egy cv volt, benne hosszas leírások. Politológiát és nemzetközi tanulmányokat végzett az illető és bármilyen irodai munkát elfogadott volna, de épp akkor Dél-Magyarországon nem akadt. Ilyen is van. A fővároshoz sem érdemes mérni a vidéket például. Abban meg személy szerint nem hiszek, hogy tanuljon mindenki informatikusnak és akkor kész az élet. Nem reális.
dec. 17. 14:38
 30/69 anonim ***** válasza:
69%
26# Igen, hát az ilyen gyári, fizikai munkások nem a kultúrájukról híresek. De persze a cigi, feles, sör kombó, az megvan... Otthon hazaérve meg Mónika-show, Győzike és társai.. Ezen kívül nem is néznek mást szerintem, politika is maximum a közmédia, amit néznek, mást nem, a Fideszen kívül nem is nagyon ismernek más pártokat. Mert nincs igényük másra, nagyon alacsony igényüek. Kultúrát nem fogyasztanak, színház, könyvek, semmi.. De a gyári életmód nem is összeegyeztethető ezzel, aki 12 óra robotmeló után beájul az ágyba, az nem József Attila kötetet fog olvasgatni.. Hanem örül, hogy aludhat, másnap ugyanez az életmód, él 40 évig, a cigi meg a pia megteszi a hatását, meg a fizikai munka, slussz... Ha felidegesítik, a műszakvezető cseszegtetik a gyárban, akkor leissza magát, vagy mérgében elveri az asszonyt. Fejlődéshez nincs ereje, se kapacitása, se motivációja. És persze iszik és iszik, hogy minél hamarabb véget érjen az egész és a mája bemondja az unalmast...
dec. 17. 14:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!