Akik szegények miért nem törekszenek arra, hogy jobb legyen az anyagi helyzetük?
Valami 3 műszakos vagy 12 órázós gályamunka mellett hogy végzel el egy erős egyetemi képzést?
(Plusz eleve nyilván nem mindenkinek ugyanazok a képességei, és nagyon jól el kell találni a területet is, én pl. egyik egyetemi képzésemről simán kibuktam akármennyire is vért izzadtam és rengeteget tanultam. Másikat meg sikerült elvégezni. De nem mindenkinek van lehetősége ennyit próbálgatni.)
Sajnos-nemsajnos a lakosság tizede pl 80 IQ körüli. Egy teherautó megpakolása zsákokkal már feszegeti a mentális képességeik határát. Őket hogy akarod egyetemre küldeni?
Ez a kérdés sokkal, de sokkal komplexebb annál, amit te, valami középosztályba született pszeudo-intellektuális kötözködés közben végiggondoltál. Mondom ezt érintőleges területen dolgozó egyetemi kutatóként és cégvezetőként.
Nyilván mindenkinek lettek volna jobb lehetőségei, és választásai az életében, de néha nehéz ezekkel élni, és még nehezebb újra kialakítani őket, ha már elvesztek.
Te írtad, hogy olyan emberekről beszélünk akiknek nincs magas végzettségük, és keveset keresnek. Ugye tudod, hogy ezeknek az embereknek a nagyrésze nem valami kötetlen munkaidős, home office munkát végez, hanem tipikusan inkább valamilyen gyári rabszolgamelót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!