Milyen jogon akar valaki valakit irányítani?
irányítani,manipulálni valakit nagyon etikátlan dolog. mindenki el tudja dönteni,mi a jó neki. élni és élni hagyni. én soha nem hagytam,hogy más irányítson engem,mindig úgy voltam vele,hogy majd én eldöntöm és hasonlók.
aki szeret,az nem fog irányítani,azaz kihasználni,hanem hagyja önmagad legyél minden helyzetben.
""egy fasiszta diktátor" egyedül csak te vagy, Kérdező. "
Én nem így látom. ;)
Ez egy nagyon összetett kérdés.
A gyerekeket kell és szükséges irányítani, sőt! A szülő dolga és a felnőtteké (pl óvó néni dolga is), hogy mutassák a helyes irányt, hogy megtanulja, mit jelent pl evőeszközzel enni és nem kézzel, stb.
Egy munkahelyen pedig a vezető dolga az irányítás, a céget is irányítani kell és a beosztottakat is, és nem az állandó utasításra gondolok, de
a cégvezetéstől, az irányítástól függ, hogy milyen feladatokat kapnak az alsóbb szinteken a munkatársak és ez teljesen rendben van.
A szervezés- és vezetéstudomány egy önálló diszciplína az egyetemeken és a cégek, vállalatok, hivatalok irányítását is szakszerűen vizsgálja, feltárja, értékeli, fejlesztési lehetőségeket kutat ez a tudományág.
Szóval az irányítás nem feltétlenül ördögtől való.
Amikor valaki a társát akarja irányítani, akkor viszont baj van magával a kapcsolattal is, mert ez nem egy egészséges kapcsolat, ahol van egy domináns, irányító, uralkodó fél és egy passzív, bólogató, végrehajtó. Itt rendszerint pszichikai terror van. Ez nem normális. Ha ilyen párral kerül össze valaki, akkor az első gyanús jel, hogy elkezd beleszólni abba, hogy miért ezt a ruhát vetted fel, miért áll így a hajad, miért ilyen a körmöd? Vgay miért nem velem töltöd a kedd délutánt. ÉS jön a lelki zsarolás, ha szeretsz, akkor velem töltöd, ha nem akkor nem szeretsz. Ha szeretsz, akkor nem így öltözöl.
Ezt észre KELL venni! Ezt nem szabad annyiban hagyni.
A legjobb viszontválasz az, hogy nem, nem én nem szeretlek, hanem te. Ha szeretsz, akkor nem tiltasz a barátaimtól, ha szeretsz, akkor nem tiltod meg, hogy ezt a ruhát hordjam.
Ilyenkor egy igazi pszichopata, uralkodó típus nem tudja elviselni az ellentmondást és persze a legjobb a szakítás, mert a szenvedésnél és rabszolgasorsnál csak jobb lehet a szakítás.
Kérdező, te hol dolgozol? Van egyáltalán munkád, vagy anyádék tartanak el? Vagy vállalkozó vagy? Esetleg neked dolgoznak embereket, akiket te irányítasz?
De szerintem te csak munkanélküli senki vagy, aki csak unatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!