Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen gyerek nélkül leélni...

Milyen gyerek nélkül leélni az életet?

Figyelt kérdés
Ha nem született gyereked hogy éled az életed? Mennyire bánt a dolog? Milyen céljaid vannak így? Hogy viszonyulsz a gyerekesekhez?

2024. febr. 4. 17:06
 61/100 anonim ***** válasza:
100%
Életfogytig tartó szabadságvesztés legalább tizenöt év, aztán feltételesen szabadlábra helyezhető. A gyerek minimum 18 év...
2024. febr. 17. 13:53
 62/100 anonim ***** válasza:
88%

kérdező 54- nem az anyagi dolog a lényeg, hanem hogy teljesen más életminőség így élni. az anyagiak csak egy része az egésznek, ami persze nagyban hozzájárul, de elsősorban érzelmi alapon döntünk így. Abból a hormonkoktélból kiindulva, ami benned van, persze, hogy érthetetlenül állsz azelőtt, hogy nekünk ez semmit jelent.

egyébként meg csak kibújt a szög a zsákból, én még azt feltételeztem, hogy csak szimplán érdeklődsz és nincs benned semmi hátsó szándék, meg rosszindulat, de a válaszaidból rögtön kiderült hogy te is egy habzó szájú fröcsögő ellesztő kápó vagy.... miért kell neked az önigazolás? elpuffogtattad a már ezerszer hallott marhaságokat is: önzőek vagyunk, gyerek a legnagyobb boldogság (hormonok miatt érzed így)...van még valami? hol marad a pohár víz? nem érted meg hogy minket ez nem hat meg?

2024. febr. 17. 18:40
 63/100 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért kell rendszeresen ezen a témán lovagolni. Tudomásul kellene venni végre, hogy nem vagyunk egyformák, ami az egyiknek élete álma, az a másiknak rémálom. Van, akinek az élete csak gyerekekkel lett teljes, nekem tönkretette volna az életem. A különbség csak az, hogy én nem b@sztattam senkit, hogy minek szül, engem meg némelyek még most is csökkent értékűként kezelnek.
2024. febr. 17. 20:00
 64/100 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, én nem a gyerekmentes életet látom önzőnek. Én azt látom önzőségnek, ha valaki a létminimumon él, hónapról-hónapra és mégis vállal gyereket. Vagy ha valami örökletes betegsége van, aminek tudatában van és úgy vállal gyereket.

Én nem tartom magam önzőnek, amiért nem vállalok gyereket egy amúgy is túlnépesedett országba/bolygóra, ahol nem lesz nyugdíj és fogynak a Föld erőforrásai is szépen lassan.

Azért sem tartom magam önzőnek, amiért nem szülöm meg a jövő generáció rabszolgáit. 🤔

Az már inkább önző, aki képtelen rendesen taníttatni a gyerekeit és megfelelő érzelmi/anyagi háttérrel elindítani az életben, hogy ne egy albérletben rohadjon meg ő is, ahogy a szülei és egyik napról a másikra éljen.

Szóval igazából engem nem érdekel ki mit gondol amiért nem vállalok gyereket, én jól érzem magam a férjemmel a kétszemélyes kabrióban amikor nyáron a tengerpart felé robogunk és nem azon aggódunk, hogy a gyerek végigüvölti-e a nyaralást vagy sem. :D

2024. febr. 17. 20:47
 65/100 anonim ***** válasza:
100%

63. Dettó, nálam is. Én speciel 14 éve hallgatom, hogy miiért nincs gyerekünk a férjemmel, ( mert nem akarunk), mikor lesz már, de meg fogjátok bánni😂, akkor minek vagytok együtt, csak a gyerek az élet értelme , önzőek vagyunk, nem normálisak, satöbbi baromság, már a hajam égnek áll az ilyen emberektől. Az ilyen ismerősök többségét teljesen ki is zártuk az életünkből, de egyszerűen sajnos vannak akiket nem lehet. Pár idióta munkatárs, néhány értetlen/süket/buta rokon ...ilyenek. Sebaj ,lassacskán már kopnak lefelé a témáról, kezdik felfogni hogy nem viccből mondjuk. 38 vagyok, talán 40 év felett már békén hagynak.

Nem is értem miért nem lehet felfogni, hogy nem vagyunk egyformák, mindenkit más tesz boldoggá, miért nem lehet minimálisan tiszteletben tartani a másik felnőtt ember döntését. Érdekes, én sose kérdeztem egy barátom/rokonom/ ismerősöm, hogy minek akar gyereket, az ő dolga. Fordítva furcsa módon ezt nem kapjuk meg.

2024. febr. 17. 20:50
 66/100 anonim ***** válasza:
0%

Mindkét oldal önző, akárhogy akarják szépíteni. Az is aki gyereket vállal és az is aki nem.

Nem azért akar vagy nem akar, hogy a szomszéd Marinak jobb legyen. A többi dolog amit meg felhoz érveknek, az csak esetleg a saját lelkének nyugtatása, hogy ő igazából nem is olyan ember.

57-es a szabadságról van szó, azért nem 18 éves koráig kell egy gyerek mellett ott ülni.

Akinek meg van annyi pénze annak amúgy sem lesz megszorítás egy gyerek. Mármint ha most magamunkból indulok ki, minden évben elmentünk szüleimmel külföldre. Apám gyerrektelen unokatesójáék meg országon belül sem tudtak menni sehova. Rohadtul nem ezen múlik.

2024. febr. 17. 22:20
 67/100 A kérdező kommentje:

62# "de a válaszaidból rögtön kiderült hogy te is egy habzó szájú fröcsögő ellesztő kápó vagy"

Hát ennél jobban nem is lehetett volna igazolnod az elmebetegségedet. Kezeltesd magad.

2024. febr. 17. 23:27
 68/100 anonim ***** válasza:
85%
66. Nem, de addig vagy a törvény szerint felelős a tetteiért. 18 éves koráig. És nevelheted akárhogy, nem biztos hogy olyan lesz, mint amilyennek szántad, mert saját személyisége/ véleménye lesz, és rengeteg behatás is éri, amire a szülőknek nincs rálátása. Tudod, nem nagyon nevelik az emberek a gyereküket szándekosan pl erőszaktevőnek, állatkínzónak, drogosnak, alkoholistának, nőverőnek, sorozatgyilkosnak stb stb, mégis lehet belőle bármelyik.
2024. febr. 18. 01:46
 69/100 anonim ***** válasza:
11%

68 oké, tehát aki gyereket vállal neki nem lesz pénze és még pluszban szabadsága sem, mert egy erőszaktevő, drogos gyerek mellett kell ülnie 18 éves koráig minimum.

Ellenben, aki nem vállal, ő mindenféle stressz nélkül éli az életét tele pénzzel, kéthetene copa cabanán nyaralva.

Jesszusom akik ennyire végletekben gondolkodnak, ott q gyerekvállalás a legkisebb gond. Remélem állatot se tartasz.

2024. febr. 18. 02:12
 70/100 anonim ***** válasza:
100%
67, mondod te, aki egy sekélyes, korlátolt gondolkodású, átlagos ellőgép lehet. húzd ki a fejed a s..ggedből és nézz körül kicsit a világban. nem sikerült az önigazolás, mi?
2024. febr. 18. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!