Milyen gyerek nélkül leélni az életet?

Szuper. Így teljes az életem. Egy gyerek csak tönkretenné a boldogságomat. Túl sok nyűg, amire nem vágyom.
Soha nem akartam gyereket, a férjem sem. Élvezzük az életet együtt. Van időnk és energiánk egymásra, a házasságunkra, önmagunkra, anyagilag sem szív le a gyerek ami ugye elég drága dolog. Éljük a szabad életünket, azt csinálunk amit akarunk, nincs kötöttség a munkát leszámítva ami nyilván kell a megélhetéshez, de ezen kívül semiféle felesleges terhet nem akarunk a nyakunkba venni. Nincsenek kötelező körök, hurcolni ide-oda a kölyköket, nincs állandó stressz a gyerek miatt, hogy ugye senki nem bántja az oviban/suliban/ utcán stb, ;körbenézve az ismerősi körünkben, sokkal stabilabb és boldogabb a kapcsolatunk, mint a gyerekesek többségének. Akiket ismerünk, legalabbis ott sok a veszekedés a gyerekek kapcsán, el vannak hidegülve egymástól , kevés/nincs szex stb.
Hogy viszonyulok a gyerekekhez/gyerekesekhez?
Alapjáraton nagyon sehogy. Ha normálisak, normálisan nevelt gyerekekkel akkor nincs velük bajom, de a neveletlen kölykök baromi idegesítőek tudnak lenni, pl a buszon rúgdossa az ülésemet, ( és a gyökér szülei meg szarnak rá és nem szólnak, nem nevelik arra hogy emberi módon viselkedjen. S mikor szólok, hogy ez kellemetlen, én vagyok a rossz. Mondván " csak gyerek" . Ja gyerek, de ez nem lehet kifogás mindenre, ezen kívül a szülei nem gyerekek, mégse tudnak normális viselkedést tanítani a szaporulatulnak. De akkor meg minek csináltak gyereket?
Mint mondtam, a normálisakkal nincs bajom, de azokkal annál több, akik a gyereket maguk előtt tartva mint valami pajzsot, azt hiszik bármit megtehetnek, bárhogy viselkedhetnek, csak mert kölykük van. És a gyerekeik persze nyilván ezt a viselkedést veszik át tőlük, ezért ők maguk is ellenszenvessé válnak.
A buszos dolog csak egy a sok közül az ilyeneknél. Egy egyszerű sorbanállásnál is előkerül az " engedjem előre mert neki gyereke van". Hát nem. Mi közöm hozzá?
Aztán az Ex munkahelyemen pl voltak akiknek állandó kifogásuk volt a gyerek hamarabb elmenni, megúszni a melót ( volt akit aztán a játszótéren láttam , pedig állítólag azért ment el előbb munkából mert beteg a gyereke), emiatt azok szívtak akiknek nincs, a főnök meg ezt a mentalitást támogatta, onnan pl ezért jöttünk el többen is.

32* életcélok lemaradt
- továbbra is úgy élvezni az életet ahogy eddig, együtt lenni a férjemmel, eljárni szórakozni, a kutyáinkkal foglalkozni ( 2 van), a hobbijainkkal foglalkozni
- megtakarítást gyűjteni az idős évekre
- ami pénz esetleg megmarad, halálunk után, azt majd állatmenhelyekre hagyjuk!!!!!

37. Te nem érted, csak szólok. A gyerekmentes létnek pont az az egyik lényege, hogy nincs egy csomó + problémája az embernek amit megspórol azzal, hogy nem vállalt gyereket.
Szóval ennél nagyobb baja ne is legyen, hogy milyen ruhát vegyen fel. Nekem ez nem gond pl😂 mert sose érdekeltek a rongyok meg a divat.😊 Viszont azért szoktam bosszankodni hogy az én hobbim sajnos egyre drágább lesz. Nekem ez a legnagyobb problèmám, és hála égnek nincs több bajom.
Gondolkodtál volna előbb, ne legyél már irigységből rosszindulatú.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!