Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen gyerek nélkül leélni...

Milyen gyerek nélkül leélni az életet?

Figyelt kérdés
Ha nem született gyereked hogy éled az életed? Mennyire bánt a dolog? Milyen céljaid vannak így? Hogy viszonyulsz a gyerekesekhez?

2024. febr. 4. 17:06
 31/100 A kérdező kommentje:
30# tehát azért gürcölsz, hogy a sógoraidnak legyen 100 milliója, értelmes.
2024. febr. 13. 16:18
 32/100 anonim ***** válasza:
90%

Szuper. Így teljes az életem. Egy gyerek csak tönkretenné a boldogságomat. Túl sok nyűg, amire nem vágyom.

Soha nem akartam gyereket, a férjem sem. Élvezzük az életet együtt. Van időnk és energiánk egymásra, a házasságunkra, önmagunkra, anyagilag sem szív le a gyerek ami ugye elég drága dolog. Éljük a szabad életünket, azt csinálunk amit akarunk, nincs kötöttség a munkát leszámítva ami nyilván kell a megélhetéshez, de ezen kívül semiféle felesleges terhet nem akarunk a nyakunkba venni. Nincsenek kötelező körök, hurcolni ide-oda a kölyköket, nincs állandó stressz a gyerek miatt, hogy ugye senki nem bántja az oviban/suliban/ utcán stb, ;körbenézve az ismerősi körünkben, sokkal stabilabb és boldogabb a kapcsolatunk, mint a gyerekesek többségének. Akiket ismerünk, legalabbis ott sok a veszekedés a gyerekek kapcsán, el vannak hidegülve egymástól , kevés/nincs szex stb.

Hogy viszonyulok a gyerekekhez/gyerekesekhez?

Alapjáraton nagyon sehogy. Ha normálisak, normálisan nevelt gyerekekkel akkor nincs velük bajom, de a neveletlen kölykök baromi idegesítőek tudnak lenni, pl a buszon rúgdossa az ülésemet, ( és a gyökér szülei meg szarnak rá és nem szólnak, nem nevelik arra hogy emberi módon viselkedjen. S mikor szólok, hogy ez kellemetlen, én vagyok a rossz. Mondván " csak gyerek" . Ja gyerek, de ez nem lehet kifogás mindenre, ezen kívül a szülei nem gyerekek, mégse tudnak normális viselkedést tanítani a szaporulatulnak. De akkor meg minek csináltak gyereket?

Mint mondtam, a normálisakkal nincs bajom, de azokkal annál több, akik a gyereket maguk előtt tartva mint valami pajzsot, azt hiszik bármit megtehetnek, bárhogy viselkedhetnek, csak mert kölykük van. És a gyerekeik persze nyilván ezt a viselkedést veszik át tőlük, ezért ők maguk is ellenszenvessé válnak.

A buszos dolog csak egy a sok közül az ilyeneknél. Egy egyszerű sorbanállásnál is előkerül az " engedjem előre mert neki gyereke van". Hát nem. Mi közöm hozzá?

Aztán az Ex munkahelyemen pl voltak akiknek állandó kifogásuk volt a gyerek hamarabb elmenni, megúszni a melót ( volt akit aztán a játszótéren láttam , pedig állítólag azért ment el előbb munkából mert beteg a gyereke), emiatt azok szívtak akiknek nincs, a főnök meg ezt a mentalitást támogatta, onnan pl ezért jöttünk el többen is.

2024. febr. 13. 17:19
 33/100 anonim ***** válasza:
100%

32* életcélok lemaradt

- továbbra is úgy élvezni az életet ahogy eddig, együtt lenni a férjemmel, eljárni szórakozni, a kutyáinkkal foglalkozni ( 2 van), a hobbijainkkal foglalkozni

- megtakarítást gyűjteni az idős évekre

- ami pénz esetleg megmarad, halálunk után, azt majd állatmenhelyekre hagyjuk!!!!!

2024. febr. 13. 17:31
 34/100 anonim válasza:
100%
Nagyon jól, csendesen és nyugalomban. Hétvégén akkor kelek, amikor akarok, akkor fekszem, amikor akarok. Nem bánt semennyire, mert soha nem akartam gyereket, az meg, hogy erről kinek mi a véleménye, nem érdekel. Ami pedig a céljaimat illeti: elköltözni külföldre és ott élni a továbbiakban (Ausztriában, Németországban esetleg). A gyerekesekhez pedig nem viszonyulok sehogy sem.
2024. febr. 13. 18:59
 35/100 anonim válasza:
84%
Kedves kérdező...inkább foglalkozz a saját életeddel, ahhoz legalább közöd van. :) Ha meg ennyire fáj más jó élete, így jártál, minek tetted fel a kérdést...
2024. febr. 13. 19:08
 36/100 anonim ***** válasza:
78%
mekkora idi.ta vagy te kérdező...mármint a válaszaid alapján. Mit kötözködsz a 22-es válaszolóval. Savanyú a szőlő, mi? :D Biztos azt vártad, hogy majd elkezdünk neked sírni, hogy fuh annyira sajnáljuk, hogy nem lett, hiszen ez az élet értelme. Hát nem! Nagyon sok gyermektelen él úgy, mint ő. Aki meg azzal jön, hogy hát mi is, pedig van gyerek...jah igen, vagyis kitartott vagy! Tehát a férjed gürizik, és valószínű, hogyha lecserél majd, akkor szépen hoppon maradsz. Mehetsz majd 40 évesen 0 munkatapasztalattal dolgozni valami sz@r helyre. De legalább ott lesznek a srácok...igaz? :D Megérte...
2024. febr. 13. 20:49
 37/100 A kérdező kommentje:
36# egyáltalán nem kötözködtem amiatt, hogy nem vállaltok gyereket, vagy nem lehet vagy akármi. De ha valakinek az élete értelme az, hogy meg legyen az első 100 milliója, meg az a legnagyobb problámája, hogy mit vegyen fel az éttermi vacsorához, szerintem ez nagyon sekélyes, gyerekkel vagy gyerek nélkül is. Ja és te vagy az idi@ta mert fel se fogod miről van szó.
2024. febr. 13. 21:50
 38/100 anonim ***** válasza:
75%

37. Te nem érted, csak szólok. A gyerekmentes létnek pont az az egyik lényege, hogy nincs egy csomó + problémája az embernek amit megspórol azzal, hogy nem vállalt gyereket.

Szóval ennél nagyobb baja ne is legyen, hogy milyen ruhát vegyen fel. Nekem ez nem gond pl😂 mert sose érdekeltek a rongyok meg a divat.😊 Viszont azért szoktam bosszankodni hogy az én hobbim sajnos egyre drágább lesz. Nekem ez a legnagyobb problèmám, és hála égnek nincs több bajom.

Gondolkodtál volna előbb, ne legyél már irigységből rosszindulatú.

2024. febr. 13. 22:40
 39/100 anonim ***** válasza:
100%
Itt az a lényeg, hogy több idő jut magunkra és a saját problémáinkra. Szülőként nyilván pont az az egyik legkisebb gond, hogy mit vegyen fel az ember. A szülő életében a gyerekek vannak előtérben, sokszor hátraszorítva a saját igényeit. Akinek nincs gyereke, annak jut idő magára, azzal foglalkozik, ami számára fontos. Mivel nincs annyi probléma és csak magáért felel, így érthető, hogy jut idő azon gondolkodni, hogy mit vegyen fel. Aki ezt megteheti, az jól is teszi, ha így él. Azért élünk, hogy jól érezzük magunkat és kihozzuk az életből a legtöbbet. Szerintem szerencsés az, akinek ez a legnagyobb "problémája". Nem okoz ezzel senkinek sem rosszat, egyszerűen csak jól akarja érezni magát. Ez szerintem rendben van.
2024. febr. 13. 23:13
 40/100 anonim ***** válasza:
74%
39. Szerintem is rendben van. A kérdező kötött bele.
2024. febr. 14. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!