Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen gyerek nélkül leélni...

Milyen gyerek nélkül leélni az életet?

Figyelt kérdés
Ha nem született gyereked hogy éled az életed? Mennyire bánt a dolog? Milyen céljaid vannak így? Hogy viszonyulsz a gyerekesekhez?

2024. febr. 4. 17:06
 11/100 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudom, milyen leélni, majd a végén ha nem felejtem el, beírom ide milyen volt.

Ha nem született gyereked hogy éled az életed?

Olcsóbban, szabadabban mint gyerekkel

Mennyire bánt a dolog?

Semennyire

Milyen céljaid vannak így?

Önös, önző céljaim

Hogy viszonyulsz a gyerekesekhez?

Nem foglalkozom velük

2024. febr. 4. 19:23
 12/100 anonim ***** válasza:
92%

10: te miert beszelsz mas neveben? Nem mindenki vagyik gyerekre, es ezt illene vegre tiszteletben tartani. Eleg szomoru, ha te uresnek erezted az eleted gyerekek nelkul.

En pl most vagyok kismama, azert lettem terhes mert vagytunk gyerekre, de egyaltalan nem unalmas es jelentektelen most az eletem, csak azert mert meg nem szultem. Megvan az elonye es a hatranya a gyerek elotti es utani eletnek is. Aki meg nem akar (vagy nem lehet neki, es azert nincs) az meg az o elete, es senkinek nincs joga ebbe beleszolnia. Lehet valaki 1000x tartalmasabb eletet el gyerek nelkul.

2024. febr. 4. 19:49
 13/100 anonim ***** válasza:
93%

Csodálatos

Nem kell azon aggódni hogy a 10 éves gyerekedet hogy teszik tönkre örökre a bántalmazással a retek osztálytársai, illetve hogy a 16 éves lányodat éppen kierőszakolja meg pénteken hajnali háromkor csak mert éppen egy picit többet ivott a kelleténél amivel amúgy semmi baj nem lenne.

2024. febr. 4. 20:23
 14/100 anonim ***** válasza:
100%
Férjemmel a saját döntésünk volt, hogy nem vállalunk gyereket. 14 éves kapcsolat, úgyhogy volt időnk átrágni is, hogy mit akarunk. Nincs ezért űr az életünkben. Miért is lenne? Tök jól megvagyunk. Nem mindenki számára jelenti a gyerek az élet értelmét. Viszont amit kaptunk néha fejmosást, azt nem tudta hova tenni egyikünk sem. "A gyerek a legjobb dolog, ami az életben történhet veled", "gyerek nélkül soha nem leszel igazán boldog"... Mintha mindenki jobban tudná, nekem/nekünk mi lenne a jó. Anyósom sokszor kérdezgetett és nézegette a hasam, hogy mikor, mikor?! A család többi tagja is szekált, holott ezerszer közöltünk, hogy nem lesz gyerek, tessék felfogni végre. Fel nem tudom fogni őszintén, miért kell ezen fennakadni. Ez egy olyan ostoba dolog. Nekem nincs bajom a gyerekesekkel, úgy gondolom, mindenkinek a saját döntése. De ez elvárnám fordított esetben is. De ha gyerektelen az ember, már rögtön támadás, jönnek a kérdések, mint ahogy nálad is kérdező. Mintha csak bűntudatkeltés lenne a cél. Mi ez az agyament berögződés, hogy a gyerek az élet egyetlen értelme, anélkül nem is élsz igazán, nincs életcélod?! Köszi, remek minden és áldom az eget, hogy nem lett gyerek, a későbbiekre nézve főként, mert csúnya dolgok lesznek még a világban...
2024. febr. 4. 21:23
 15/100 anonim ***** válasza:
100%
Alapból nem érdekel a gyerek-téma, úgyhogy könnyű.
2024. febr. 4. 21:53
 16/100 anonim ***** válasza:
100%
A #16-os válaszoló leírta, amit én is gondolok, illetve amit én is átélek. Nem foglalkozom más véleményével, igyekszem elengedni a fülem mellett. Viszont elképesztő, hogy még mindig mennyire az él az emberekben, hogy csak a családalapítás lehet az egyetlen célja, boldogsága egy embernek.
2024. febr. 5. 00:29
 17/100 anonim ***** válasza:
91%

Amúgy én azért egy kicsit bánom néha hogy egy ilyen dologból kimaradok aki rengeteg embernek annyira természetes

És felek is az idős kortól, bár el nem tudom képzelni hogy van egy kamasz gyerekem akinek en vagyok az anyja

Nagyon szar családból jövök, a szüleim kuka kategória főleg az apám, ezért sem tudom elképzelni hogy milyen lehet ha van egy gyereked

Maximum azért vagynek rá kicsit hogy alkothassak egy szép embert de amúgy ezen kívül engem csak taszít hogy van gyerekem

Az viszont Biztos, hogy más érzés 20 + 30 évesen gyerektelennek lenni hiszen akkor még természetes, 40 felett már bele kell törődni hogy ez így lesz és így is marad

Remelem akkor sem fogom bánni

2024. febr. 5. 00:57
 18/100 anonim ***** válasza:
92%

Én pl gyerekkel nem tudnám elképzelni az életemet, annyi nehézséggel jár és annyi mindent elvesz az ember életéből. Nem véletlenül lesznek sokan depressziósak, akik társadalmi nyomás miatt szültek és aztán nem azt kapják, amire számítottak.

Nekem annyi más célom van az életben, annyi minden boldoggá tud tenni, nekem nem hiányzik gyerek.

2024. febr. 5. 15:03
 19/100 anonim ***** válasza:
93%
Ja és amíg nem háborgatnak a gyerekesek, hogy nekem is legyen, különben nen tudom mi az a boldogság, addig nem zavarnak a gyerekesek. De amikor elkezdenek erőszakoskodni, akkor nagyon ki tudnak hozni a sodromból ezzel a témával. De tudom, hogy aki ilyen erőszakosan győzköd, az igazából irigykedik. Mert akinek a gyerek volt minden alma és boldog, az nem csinálja ezt. Én sem szoktam győzködni a gyerekeseket, hogy ne vállaljanak, mert szerintem sokkal jobb nélküle. Akkor legyen ez kölcsönös.
2024. febr. 5. 15:12
 20/100 anonim ***** válasza:
90%
Idén töltöm az 50-et, és így is gyakran érzem úgy, hogy beleszakadok a feladatokba. Ha választhattam volna, nem születtem volna meg én sem, ezért még szép, hogy nem rángatok be senkit a létezésbe. Életcélok? Túlélés... a célok eléréséhez pénz és idő kell, ami nincs. De ha véletlenül rámszakadna a Nemzeti Bank, akkor állatokkal foglalkoznék, bekapcsolódnék veszélyeztetett fajok élőhelyvédelmi és tenyésztési programjába, de akár háziasított fajok (galambtól a lóig) is érdekelnek.
2024. febr. 13. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!