Milyen gyerek nélkül leélni az életet?
Amúgy vicces, hogy jó pár embernek (tisztelet a kivételnek) ebből az egészből annyi van meg, hogy akinek nincs gyereke annak van pénze, úgyhogy neki rohadt jó. Akinek meg gyereke van annak csak rossz lehet, mert nincs neki.
Elárulom, ha valakinek csak az anyagi rész fontos az életének, csinálhat bármit gyerekkel vagy gyerek nélkül, úgyse találja meg amit akar.
51. A pènz egy dolog. Tudatos gyerekmentesként számomra pl kb a 10. helyen szerepel, hogy több pénzünk marad, de attól még ez is egy érv, hisz amúgy a gyerekvállalás nincs ingyen. A pelenkától a kisruhákig sok mindenre kell pénz, mert nem adják egyik boltban sem ingyen. Persze akinek nem megalázó másoktól kuncsorogni a baba/ kisgyerek ruhákat az nyilván spórolhat pár forintot...
Ami sokkal fontosabb, ( amit nyerünk vele, pontosabban gyerek nélkül) az a szabadság, kötetlenség, sokkal kevesebb stressz, kevesebb nyűg, lemondás, kevesebb kötelező dolog stb. Nálunk legalábbis ez az egyik legelső ok, nem az anyagi dolgok.
52.
Írtam, hogy tiszetelet a kivételnek.
Egyetértek, hogy nincs ingyen a gyerekvállalás.
Azonban ahol pelenkáért kell kuncsorogni, valljuk be ott gyerek nélkül is bőven akadnának anyagi problémák.
A szabadság témánál pedig én úgy gondolom, egy gyerekes esetében sem élete végéig szól a kötöttség.
“ Szerintem aki ezeket az érveket hozza fel, hogy mennyire jobban kijönnek így anyagilag, meg hogy mennyi nyűgtől meg áldoathozataltól mentesülnek ha nincs gyerekük az tényleg jobb ha nem vállal gyereket.”
-Dehat eppen ez a lenyeg, hogy bennuk semmit nem mozgat meg, es nem akarnak gyereket. Ez miert olyan hihetetlen?
“ Az a boldogság és öröm, azokaz érzelmek amit egy gyerek tud okozni és felszadítani egyikben sem mérhető”
-Aki nem akar gyereket, ez nem hatja meg. Annak mas okoz oromet. Ennyi az egesz.
“ egyre több az olyan gyerek akikkel semennyire sem foglalkoztak a szüleik és aztán ez szépen vissza is kapják, és a társadalom is megsínyli.”
-A gyerekmentesek azert morcosak, mert sokan esz nelkul, HALOMRA szulik a gyerekeket a semmire, a putriba, akiket aztan az adofizetok penzebol tartanak el. Rengeteg olyan gyerek szuletett meg, akiknek nem kellett volna..raadasul a gyerekotthonok is dugig vannak.
Tudod kerdezo, en szeretnek gyereket, 14 hetes terhes vagyok, de mi ugy vallaltuk a ferjemmel, hogy mindkettonknek van stabil lakhatasa, munkahelye, es nem csokra/babavarora/baromsagra potyogtatunk. Raadasul 4 eve egyutt vagyunk, nem az elso szembejovovel csinaltunk gyereket. Pluszban mi megallunk egy kozosnel (neki az elozo kapcsolatabol van egy) es pont. Rendszerint akiknek nincs hova, nincs mire, azok kinyomnak magukbol 3-4-5 gyereket oszt majd lesz valami, majd az allam meg a sok hulye adofizeto majd eltartja oket. Hat a lonak a faszat.
54. Jajj màr megint ez a szar logikátlan duma " önzőség vezérli". Mégis ki az istennyilával szemben önző? A nem létező gyerekkel? Vicc....
Szimplán van az úgy, hogy az ember élvezni akarja az életét a lehető legkevesebb kötöttséggel, stresszel, problémával, és ezeket jócskán megússza az aki nem vállal gyereket.
Lehet itt mézesmázoskodni, de a rideg valóság az, hogy a gyerek minimum 18 év kemény munka, annyk minden kínjával bajával együtt ( ha normális embert akar nevelni belőle a szülő akkor bizony rengeteg és nehéz meló) ami sajnos egyre kevésbé sikerül az embereknek. Csak körül kell nézni miket csinálnak manapság a gyerekek pl egymással, vagy állatokat kínoznak ölnek, elmebetegek már fiatalon. Ez a mai modern gyereknevelés sajnos. Rájuk hagynak mindent, mondvàn " csak gyerek", aztán szép lassan szörnyekké vàlnak.
Az önzöség nem ott kezdődik, hogy az ember élni akarja a saját életét úgy ahogy neki jó. Ha ez önzés, akkor az is önző aki csinál egy gyereket csak mert neki az kell a saját boldogságához, csak mert így teljes az élete. Akkor ki is az önző?
Vagy lesz gyereke csak hogy legyen aki öregségére rányitja az ajtót/ kell a csokhoz, meg akarja fogni a pasit/ vagy mert szimplán el se gondolkodik csak szül/ gyereket csinál mert ez a szokás / társadalmi elvárás stb stb.
Élni az életet nem önzés!
53. Valóban, nem az élet végéig szól a kötöttség, hanem 18 évig. Végülis " csak" az ember legszebb, legfiatalabb évei mennek a kukába. Erre nem vágyik mindenki, és nem korrekt, + semmi lètjogosultsága nincs- ezért önzőnek beállítani a másik embert.
Főleg mert a gyerekes, meg a gyerekmentes is ugyanazt szeretné, élvezni az életet, csak az egyik gyerekkel, a másik meg gyerek nélkül.
Nekem van két gyerekem is, de sosem értettem, miért lenne önző az, akinek nincs. Kivel szemben lenne az?
Ez olyan - nyilván nem tökéletes hasonlat, de értitek -, hogy nekünk nincs háziállatunk, nem is lesz, nem hiányzik, nem mozgat meg bennem semmit a gondolat, hogy legyen. A kutyamániásoknak meg ez pl. elképzelhetetlen.
54:
"Szerintem aki ezeket az érveket hozza fel, hogy mennyire jobban kijönnek így anyagilag, meg hogy mennyi nyűgtől meg áldoathozataltól mentesülnek ha nincs gyerekük az tényleg jobb ha nem vállal gyereket."
Hát ezt magyarázzák a tudatosab gyerektelenek is, nem?
Ha meg valaki nem érez semmiféle vágyat a gyerekvállalásra, az nem lemondásként fogja megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!