Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen gyerek nélkül leélni...

Milyen gyerek nélkül leélni az életet?

Figyelt kérdés
Ha nem született gyereked hogy éled az életed? Mennyire bánt a dolog? Milyen céljaid vannak így? Hogy viszonyulsz a gyerekesekhez?

2024. febr. 4. 17:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/100 anonim ***** válasza:
88%

Fura ez. Nekem van kutyam, macskam, piercingem, tetovalasom, es egyiket sem akarom raeroltetni masra.

Gyerekbol meg csak egy van, az is a hasamban, mar megkaptam, hogy “na majd a kovetkezo” es mikor mondjuk, hogy nem lesz, akkor “jaj ugyanmar” “dehogynem lesz” “ugyis meggondolod magad” es egyszeruen merhetetlenul felbasz, hogy miert nem lehet elhinni, ha en azt mondom, hogy egyet szulok es pont. Mert kell a csok, a babavaro, a stb. Csok egy gyerekre es meglevo haz bovitesere talan valami 500ezer (?) babavarot a ferjem meg a volt felesege fizetik, tehat kiestunk a pixisbol. Alapbol tul heves termeszetu vagyok, es tul nagy a pofam, szoval ilyenkor senkinek nem szokott tetszeni amikor visszaszolok. Na nekem meg az nem tetszik, mikor keretlenul belepofaznak az eletembe es velemenyt nyilvanitanak.

Szoval en, akinek lesz gyereke, abszolut megertem ha valaki nem akar, ugy gondolom semmi kozom hozza, es eszem agaban sincs tolni valakit a gyerekvalallas fele. Kulonben is, a jo bornak nem kell ceger..

2024. márc. 10. 16:34
 92/100 anonim ***** válasza:
88%
ezt a "kutyát sem érdekli" visszaszólást én sem értem. Ezek az emberek ezek szerint nem Mo-n élnek. Az elmúlt fél évben 2 különböző szakmunkás dolgozott nálunk, soha nem találkoztunk korábban, nulla közös ismerős. Mindkettő már úgy az első 2-3 napban elkezdte pedzegetni a gyerek témát, konkrétan rákérdeztek, hogy mikor és miért nincs még. Korábban még magyarázkodtam, sőt olyat is mondtam, hogy majd később (csak hogy befogják). Mivel már belefáradtam, ekkor már teljesen természetesen mondtam, hogy én nem szeretnék. Egyébként meglepően elfogadhatóan reagáltak, nyilván ehhez közrejátszhatott, hogy fizető ügyfelük voltam. Az egyik csak nevetve annyit mondott hogy hát ez "hallatlan", aztán dolgozott tovább. De neki ez szavajárása volt ilyen meglepődött állapotában sokszor mondogatta. A másik csak visszakérdezett, mert alig akarta elhinni. Aztán mikor megismételtem, nem szólt semmit sem. Természetesen mindkettő férfi volt. Családi körülménye egyébként mindkettőnek katasztrófális, konkrétan az egyiket a 6 gyereke viszi az egyik napról a másikra való élésre és a nyomorgásba. Aztán a munkája végén csak annyit szólt, hogy hát igen, az biztos, hogyha nem lennének gyerekei semmi anyagi problémája nem lenne, tudna pihenni, nem 58 évesen kényszerülne fusizni mindenféle fizikai problémával...aztán pár perc csönd után hozzátette: de akkor meg egyedül lenne. Inkább nem mondtam neki semmit, hogy pl van egy felesége, testvérei, barátai, mert annyira sz_r helyzetben volt, hogy gondoltam, meghagyom neki inkább az illúziót.
2024. márc. 10. 16:47
 93/100 anonim ***** válasza:
88%
#90,92 Én is megkaptam vadidegen emberektől, hogy milyen dolog ez. A családom, barátaim soha nem vegzáltak miatta, mindig csak olyanok, akiknek végképp semmi közük nem volt hozzá. Most már a korom miatt azért nem lehet b@sztatni, hogy miért nem lesz, csak azért, hogy miért nem lett. Még egy olyan valaki is, akit intelligens embernek gondoltam, azt mondta, ahol nincs gyerek, az nem család. Egy felnőtt gyereke van, még kétéves sem volt, mikor elváltak. Ez család?
2024. márc. 10. 17:30
 94/100 anonim ***** válasza:
31%
Az emberek nagy részét akkor zavarja valami, ha nem biztos a dolgában. Legyen az bármilyen téma. Mert teszem fel ha nekem tetszik, hogy begöndörítettem a hajam, nem fog érdekelni a századik kérdés sem azzal kapcsolatban, hogy mikor egyenesítem ki. Ha viszont én saját magam sem vagyok abban biztos, hogy ezt akarom, akkor rohadtul fog zavarni, ha valaki rákérdez. Az a gyermektelen rohadtul lesz***ja ki, mit gondol róla, mit kérdez, hányszor kérdezi, ha tudja hogy jól döntött, na és persze nem kezdi el másra erőltetni a véleményét. Ugyanez igaz a gyerekesre is. De jóformán majdnem mindenre. Ha elégedett vagy, nem fog érdekelni más, ha ezerszer kérdezi is.
2024. márc. 10. 20:50
 95/100 anonim ***** válasza:
88%

Hát, másképp vagyunk összerakva, az biztos.

Én például iszonyatosan undorodom a pálinkától, ebben teljesen biztos vagyok.

De agyamra megy, ha mindenki ezzel nyaggat, meg kínálgat, mek tukmálja.

2024. márc. 10. 21:05
 96/100 anonim ***** válasza:
88%
94, kicsit leegyszerűsíted a dolgot. nyilván egy egyszerű hajformázási probléma nem fog mélyen érinteni. de ez a szültél/nem szültél, van gyerek/nincs gyerek burkolt bántalmazás a társadalom részéről, amiben benne van az a gondolatiság, hogy egy nőnek ez a legfontosabb dolog a világon, nem lehet más opciód, ez a prioritás az életedben, hát mi mást is kérdezhetnének. Mert ha nem ez, akkor valami vaj van veled, nem vagy normális stb, mint ahogy sok válaszból itt ki is derül, hogy valóban ezt gondolják, ki is mondják. Tehát konkrétan nem vesznek emberszámba, abnormálisnak tekintenek. Még amelyik nem is mondja ki, az is ezt gondolja. Ki az, akit ez nem érint meg? Hogy egy ilyen tükröt tart elé a társadalom. Max egy pszichopatát, akinek nincsenek érzései. Persze ettől függetlenül az ember nyilván ezt rendezi magában, és helyén kezeli, sőt idővel már tényleg meg sem érinti, vagy csak minimálisan zökkenteni ki. De ehhez idő kell. Kinek milyen szilárd az önbecsülése, önbizalma, kit mennyire érdekel mások véleménye, ez inkább ehhez köthető, nem ahhoz, amit sejtetsz, hogy az illető talán bizonytalan a döntésében.
2024. márc. 10. 21:06
 97/100 anonim ***** válasza:
87%

94. Elég egyszerűen gondolkodsz. Engem speciel nem izgat, ha az ezredik ember kérdezi meg a hónapban, hogy miért nincs és miért nem akarok gyereket, ezredszer is válaszolok.

Az viszont már tud fárasztó lenni amikor ezzel a témaval kimondottan zaklatnak olyan emberek akikkel 86x kitárgyaltam a témát, és akiktől nem lehet végleg megszabadulni mert mondjuk közeli rokon, ha akarom, hanem, időnként összefutunk, ( ha nem akarom minden családtagtól elszigetelni magam), vagy pl minden nap el kell viselni munkahelyen, ahonnan én nyilván nem rúghatom ki, és nem is ignorálhatom mert együtt kell vele dolgozni.

Akit nem zavar, hogy 125. Alkalommal ecsetelik neki, hogy micsoda önző rohadék aki egyedül lesz vénségére mert nincs gyereke( azaz egyesek szerint ez egyenlő azzal hogy nincs családja sem), annak kötélből vannak az idegei, és gratulálok neki. Engem viszont zavar mikor ennyire belemászik valaki az aurámba, és nem fogom szó nélkül hagyni, hogy össze-vissza szidjon valódi indok nélkül. Csak mert neki nem tetszik, hogy engem ( minket a párommal) másfajta élet tesz boldoggá.

Szerintem inkább azok erőltetik ennyire a másikra a sajátjukhoz hasonló életet, és annak helyességét, akik rosszul döntöttek, és valójában nem boldogok a saját életükben, "ha neki szar, legyen másnak is " mentalitással élve.

Én pl soha senkinek nem mondogattam, hogy minek akart gyereket, és azt sem hogy ne válllajon ( ha azt mondta hogy szeretne). Mert tiszteletben tartom a döntésüket. Ezzel ellentétben nekem pl ( és több gyerekmentes barátomnak is) számtalanszor mondogatják hogy szülni kéne. Hogy kellene ezekre reagálni? Ha hozzá se szólok, ignorálom, nem törődöm vele, az a baj, mert " bunkó" vagyok, ha meg elmondom az őszinte érzéseimet akkor meg az, csak mert szembemegy az ő életfilozófiájukkal.

Van az a szint amit nem lehet már figyelmen kívül hagyni.

Ha téged sértegetnek, kioktatni próbálnak, semmit nem mondasz senkinek? Hagyod magad?

2024. márc. 10. 22:06
 98/100 anonim ***** válasza:
19%

Valahogy számítottam a hárításra, persze a támadásra is. Őszintén érdekes, hogy az én gondolatmenetemet egyszerűsítitek le. Nem tudom milyen környezetben éltek, de az, hogy nálatok más témája nincs senkinek, csak ez, akkor nem értem miért is veszitek körbe magatokat ezekkel az emberekkel.

A másik, hogy ha a kommunikáció után sem értik meg, akkor ne haragudjatok, de az illetők értelmileg sérültek? Mert a pálinkás példát folytatva a rokonoknak egyszer kellett elmondani, hogy köszi nem élek vele, maximum a 86 éves öregapám az, aki minden egyes alkalommal megkínal, de ennyi.

Itt újra felvetődik, hogy miért is vagytok erre ennyire kihegyezve? Gondolom nem csak ezt kérdezgetik az emberek nem? Akik amúgy is hajlamosak az általános társalgásokra.

Tanulsz. - Mi leszel ha nagy leszel?

Egyedül vagy. - Nincs senki a láthatáron?

Együtt jársz valakivel. - Mikor lesz az esküvő?

Stb. Stb.

Folytatható napestig. Az emberek kérdezni akarnak valamit, vagy csak mondani.

A válasz jóformán nem érdekli őket, főleg ha egyezik a saját világukkal.

Mindenesetre még mindig vicces, hogy, az emberek itt gyakorin is próbálják a kis kognitív disszonanciájukat alátámasztani.

2024. márc. 11. 00:06
 99/100 anonim ***** válasza:
100%
98, még mindig csak ezt tudom mondani, hogy ez Magyarország. Bántalmazó társadalomban élünk, mindenkinek mindenhez köze van, és kereseik rajtad a fogást, hogy vajon miben lógsz ki a sorból. Különösen idegenek, akiknek ehhez nincs köze. Az meg, hogy nőként ez a dolgod, olyan mélyen benne van a magyar identitásban, hogy nem tudom még hány párbeszédnek kell annak lefolytatódnia, hogy ezt a kérdést máshogy közelítsék meg az emberek. A kérdésekből az jön le, hogy az az alapbeállítódás, hogy nőként nyilván te akarsz, maximum még az időpontja kérdéses, hogy mikor. Meg sem fordul a fejükben, hogy azt kérdezzék, hogy egyébként te akarsz vagy nem. Ezen a kérdésen én pl nem akadok ki, volt is egy korombeli személyi edzőm, aki ezt így bekérdezte, nyilván már sok sok személyes információ megosztása és kb 1 éves ismeretség után. Egyáltalán nem esett rosszul, mert ebben már ott van, hogy ő alapból úgy indul neki, hogy van választási lehetőségem. A z esetek nagy részében a kérdések inkább az elvárásokról szólnak, sőt mondhatni inkább számonkérés (neked miért nincs még).
2024. márc. 11. 12:16
 100/100 anonim ***** válasza:
100%

98: szerintem olvasd el még egyszer, amiket írtunk. Legtöbb esetben nem nagyon van lehtőség elszigetelni magunkat ezektől az emberektől. Ráadás, hogy nekem minden munkahelyemen akadt legalább egy (de inkább több) kretén, aki évekig ezen lovagolt.

A kognitív disszonancia inkább nálad ketyed... itt többen elmondtuk a tapasztalatainkat. Hidd el, nem kamu, és nem túlérzékenység. Ha továbbra is ragaszkodsz az álláspontodhoz, csak arról teszel tanűságot, hogy nem vagy képes elfogulatlan véleményalkotásra.

2024. márc. 11. 12:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!