Milyen emberi tulajdonsag az amit nehezen viselsz el?
Tehát te lehetsz áldozat. De akinek rendőrre, vagy tűzoltóra van szülsége, az nem.
Bár az első kommented alapján se voltál szimpatikus, amiatt nem szóltam volna hozzá.
Hát ja, ezzel tulajdonképpen szüksegtelen is a vita. Szerinted a téged ért verbális sérelmek nagyobb tragédia a vilag összes baleseténél, vagy bűncselekményénél. Ez tökéletesen kifejez és igazol mindent, amiről írtam korábban.
Azt sajnálom, hogy szerinted az egymás dolgával foglalkozás kizárólag rossz lehet, de változtatni valószínűleg már késő. Azért én továbbra sem lopózva élem az életemet, nehogy hatással legyek máséra és továbbra sem hagyom cserben, akinek láthatoan segítség kell, csak mert valaki valamikor valamit beszólt nekem.
Még annyit:
"Az ember legerősebb ösztöne az életösztön. Tehát természetes, hogy mindenki saját magát tartja a legfontosabbnak."
Te és a hozzád hasonlóak igen, mások nem.
"Az istent játszás más kategória."
Bőven kimeríted ezt a kategóriát.
"Azért én továbbra sem lopózva élem az életemet, nehogy hatással legyek máséra és továbbra sem hagyom cserben, akinek láthatoan segítség kell, csak mert valaki valamikor valamit beszólt nekem."
Úgy élsz te is, ahogy akarsz. Nekem az mindegy addig, amíg hozzám nincsen közöd.
"Te és a hozzád hasonlóak igen, mások nem."
Aki nem így van ezzel, az hülye. Önfeláldozás leginkább csak a romantikus filmekben létezik.
"Bőven kimeríted ezt a kategóriát."
Szerinted.
-Az emberek egymásra vannak utalva. Ki lehet ebből hozni a maximumot, vagy lehet veszett kutyakent csaholni az ismeretlenre.
-Szerinted. A világ meg komplexebb.
-Mondanám, hogy olvasd vissza magadat, de ha képes voltál leírni azokat a mondatokat, akkor kizárt, hogy bármi fennakadjon a szűrődön.
"A világ meg komplexebb."
Komplexebb, mint amit te gondolsz. Egyáltalán nem biztos, hogy úgy vannak a dolgok, mint ahogy azt te látod. Ugyanígy én sem tudhatok mindent, de én legalább nem szólok bele abba, hogy ki mit hogyan csináljon.
Soha nem fogok másként élni és gondolkozni azért, mert a többségnek nem vagyok szimpatikus. Hiába beszél velem úgy bárki is, mintha feljebb lenne nálam. A te szemedben én vagyok a bomlott agyú, én pedig fordítva látom ezt.
A világ olyan, amilyen. Te sem tudsz rajta változtatni.
Pontosan te beszélsz feljebbvalóként másokkal és itélkezel az életük felett. Kérdezted, miből tűnik így. Például abból, hogy a törékeny egódon ejtett sebet súlyosabbnak tartod a világ összes tragédiájánál. Mert veled es kizárólag veled önhibádon kívül történnek a rossz dolgok. De mással ilyen nem lehet. Te minden alól kivétel vagy.
Én eddig is tudtam, hogy nálam értékesebb dolgok es emberek is vannak. Na nem önjelölt önimádó istenek, hanem akik több jót tettek a világért nálam. A világon mindenki változtat, aki benne van. Ki többet, ki kevesebbet. A nagyobb arc nem egyenlő a nagyobb megértésével.
"Például abból, hogy a törékeny egódon ejtett sebet súlyosabbnak tartod a világ összes tragédiájánál."
Számomra az a tragédia, ha beszólnak nekem. Neked meg az a tragédia, ami veled történik.
Valójában minden csak nézőpont kérdése. Mindenki számára a saját baja a lerosszabb.
"Én eddig is tudtam, hogy nálam értékesebb dolgok és emberek is vannak."
Én is tudom, hogy sok minden van, ami mások számára nálam értékesebb. Sőt, szinte minden dolog ilyen. Viszont én továbbra is saját magamat tartom a legfontosabbnak, mert az én értékrendem szerint ez a normális.
"A nagyobb arc nem egyenlő a nagyobb megértésével."
Ez rád is vonatkozik.
Viszont általában annak nagy az arca, aki biztos abban, amiben hisz és ami neki fontos. Ezt pedig én jó tulajdonságnak tartom.
"Neked meg az a tragédia, ami veled történik."
Hazudsz. Sokadik alkalommal és azt hiszed, nem fog feltűnni, hogy más álláspontotba próbálsz pozícionálni, mint amit valójában képviselek.
"Valójában minden csak nézőpont kérdése. Mindenki számára a saját baja a lerosszabb."
A mét mondat üti egymást. A második álláspont a saját szubjektív véleményed, semmi több.
"Viszont általában annak nagy az arca, aki biztos abban, amiben hisz és ami neki fontos. Ezt pedig én jó tulajdonságnak tartom."
Igen, aki nem mételkedik magábam, az magabiztos. A laposföldesek is holtbiztosak magukban.
"Hazudsz. Sokadik alkalommal és azt hiszed, nem fog feltűnni, hogy más álláspontotba próbálsz pozícionálni, mint amit valójában képviselek."
Te próbálsz engem olyan módon feltűntetni, ami nem igaz rám. Szerinted én istent játszok, felsőbbrendűnek tartom magam, meg minden egyéb más. Ezek nem érvek.
"A két mondat üti egymást. A második álláspont a saját szubjektív véleményed, semmi több.
Nem üti egymást. Pont azért csak nézőpont kérdése minden, mert mindenki a saját baját tartja a legnagyobbnak. Ami neked probléma, az nagy eséllyel engem nem érdekel.
Egyébként meg a te szubjektív véleményeid sem érnek többet, mint bárki másé.
"Igen, aki nem kételkedik magábam, az magabiztos. A laposföldesek is holtbiztosak magukban."
Laposföld-hívőnek lenni nem egy értékrend, hanem csak áltudomány. Semmi több.
Én viszont biztos vagyok az elveimben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!