Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen ember akar, szeret,...

Milyen ember akar, szeret, szeretne igazán szerepelni?

Figyelt kérdés

Milyen ember szeret/szokott szerepelni tv, film, fotózás, stb...-ben?

Milyen tulajdonság ez?

(Az érdekelne, hogy melyik tulajdonság ez ami ilyenkorbekapcsol?)

2022. máj. 10. 03:19
 1/3 anonim ***** válasza:
50%
Én sokat szereplek, tanítok, előadok, gyakran fellépek zenekarral is. De nem tudom megmondani, mi kapcsol be. Lehet, hogy mindig be van kapcsolva. :) Szerintem alkati kérdés. Valamennyire biztos fejleszthető, mert az iskolás kori színjátszókörben még be voltam tojva, de ez elég hamar elmúlt, és azóta bármikor kiállok bármennyi ember elé. Van köze a flow-hoz szerintem, még az óráimon is ugyanúgy érzem magam, mint a színpadon: nagyon másfajta a koncentráció, egyfajta elengedettség van, de nagyon erős a fókusz, és "szörfölök" a hangulaton meg a gondolatokon. Szóval nehéz megragadni ezt.
2022. máj. 10. 06:22
 2/3 Noren1989 ***** válasza:
16%
Extrovertàlt jellem és/vagy exhibicionizmus. Esetleg kényszeres vàgy a külső megerősítésre.
2022. máj. 10. 07:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem mindenki extrovertált vagy exhibicionista, aki szeret előadni. RENGETEG zenész/színész/stb. van (a hollywoodi sztárok között is), akik egyértelműen introvertáltak, a magánéletükben visszahúzódóak, viszont szeretik így kifejezni és átadni az érzelmeiket. Egyébként ehhez nem is kell igazán szociálisnak lenni, hiszen nem kell kommunikálnod/beszélgetned a közönséggel, csak előadsz a színpadon/kamerán előtt.

Én amúgy táncos vagyok, nálunk van mindenféle: a magánéletben nagyon introvertálttól kezdve, akit alig tudunk bevonni a közösségi életbe, mert mindig csendben üldögél; az egészséges mértékben nyitott, emberközpontú személyiségen keresztül a feltűnési viszketegségben szenvedőig, aki hisztitohamot kap, ha egyszer az életben nem ő áll az első sorban a forgatáson.

Én az arany középút vagyok szerintem, ambivertált személyiségű, szeretek szerepelni, ha valami művészi értékről van szó, de nem lételemem, hogy mindenhol középpontban legyek. A nyilvános beszédektől, szóbeli vizsgáktól kifejezetten IRTÓZOM és szorongok, de a színdarabok előadását pl. mindig is IMÁDTAM, gyerekkoromtól kezdve, a legzárkózottabb időszakaimban is.

Hogy mi “kapcsol be”, az szerintem nem egységes, mindenki másként éli meg a szereplést, más okból szeret kiállni. Vagy tényleg van valami, ami egyaránt bekapcsol az introvertált és az extrovertált embernél is, de akkor meg nincs neve. :)

2022. máj. 10. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!