Milyen emberi tulajdonsag az amit nehezen viselsz el?
#36.
"Nettó baromság és áldozathibáztatás."
A nettó baromság az, ha valaki vad idegen embereknek beszólogat az utcán például az öltözködésük miatt. Az áldozathibáztatás pedig az, hogy te ezeknek az embereknek adsz igazat.
Ha szerinted helyes ez a viselkedés, akkor nyugodtan vedd magad körbe ilyen emberekkel, de engem kerüljetek nagy ívben!
"De ha nagyon tolni akarjuk ezt a fasisztoid vonalat..."
Tehát ha valaki olyat ír, amivel nem értesz egyet, akkor máris rámondod, hogy fasiszta, pedig fogalmad sincs arról, hogy valójában milyen nézeteket vall az illető. Fasisztázni/ nácizni/ kommunistázni azok az emberek szoktak, akiknek elfogytak az érveik.
"Ha elvhű individualista lennél, akkor nem tartanád relevánsnak a pontozást és nem mások véleményével próbálnád alátámasztani a saját igazadat."
Én nem bújok olyan megnevezések mögé, mint az "invidualizmus". Egyszerűen csak nem tűröm meg magam körül azokat, akik rám akarnak akaszkodni és meg akarják mondani, hogy mit hogyan csináljak.
A pontozási rendszer pedig nem az én szemszögemből nézve az érdekes, hanem inkább a tiédből. Ha te egy olyan nagy szocializálódott lény vagy, biztosan érdekel az, hogy másoknak hogy tetszettek a válaszaid.
"Voltak idők, amikor tömeggyilkos diktátorok bekussoltatták az embereket, nem volt olyan vidám."
Éppen ezért nekem is jogom van leírni a véleményemet. A kérdés az volt, hogy ki milyen emberi tulajdonságokat visel el nehezen. Én erre válaszoltam. Az meg már nem a kérdéshez tartozott, hogy te mit gondolsz rólam.
De ha szerinted igaza van azoknak az embereknek, akiket én ki nem állhatok, akkor légyszíves indokold is meg, hogy miért. Például miért jogos az, hogy valaki beszóljon nekem az utcán, vagy hogy valaki erőltesse, hogy menjek vele bárhová is?
Egyébként meg az anarchia sem olyan vidám dolog, hiába lehet ott mindent.
"Még az egyedül dolgozó feltalálók is merítettek az elődeik írásaiból és eszköztárából. Nem tehették volna ezt sem kommunikációs eszközök nélkül, sem a közösség erőforrásai nélkül."
De utcai beszólogatók meg aggodalmaskodó hülyék nélkül megtehettek volna bármit. Ennyit arról, hogy ezek az emberek hasznosak.
"Éppen azt csinálod, ami ellen prédikálsz: Másokkal foglalkozol, nem azokkal a bizonyos érdekesebb dolgokkal."
A saját életemről és a saját nézőpontomról írtam, tehát saját magammal foglalkoztam. Érdekesebb dolgokat pedig nem emlegettem sehol. Itt egyedül te foglalkoztál az én életemmel.
"Aki teljesen ki akar zárni másokat megteheti."
Nem teheti meg, mert például a többségnek be kell járnia dolgozni, ahol emberek között kell lenni.
"Vannak, akik élnek is a lehetőséggel és vannak, akiket valamilyen furcsa módon frusztrál, hogy nem tudnak azonosulni a képzeletükben olyan csodásan felvett szereppel, hogy ők mindenek felett állnak."
Hol írtam én azt, hogy mindenek felett állok?
Senki nem áll mindenek felett, de azoknál az embereknél jóval feljebb vagyok, akik erőszakkal el akarnának hívni másokat valahová. Én legalább nem csesztetek senkit.
"Lehet mindenki a saját maga istene, amíg meg nem töri az illúziót, például közösségi oldalakra, anonim fórumokra írogatással."
Semmilyen illúziót nem tartottam fent és nem is törtem meg. Nem képzelem istennek magam, csak úgy gondolom, hogy jogom van ahhoz, hogy senki ne szólhasson bele az életembe addig, amíg az törvénybe nem ütközik.
Te olyan dolgokat képzelsz ide, amikről én egy szóval sem írtam. Szerinted én istennek képzelem magam, "invidualista", "elitista", meg "fasiszta" vagyok. Ezek közül pont egyik sem igaz rám. Nem értem, hogy honnan vetted ezeket a dolgokat.
Te mindenkit így kezelsz magad körül?
"Aki akkora elitista, hogy az ember legalapvetőbb kapcsolatkeresési törekvéseit is úgy kezeli, mintha az életére törnének, annak a saját önimádata soha nem engedné meg, hogy kommenteket írjon valahova."
Láthatod, hogy megengedi.
Nekem is pont ugyanannyi jogom van ide írni, mint neked.
"...Ezért ab ovo védekező állásba helyezkedik, s inkább ő üt először, mielőtt te ütnél, és hiába magyarázod utána, hogy te nem is akartál ütni."
Gondolom, szerinted nem az utcai beszólogató kezdett el engem csesztetni, hanem fordítva. Én piszkáltam őt azzal, hogy nekem tetsző ruhákat mertem viselni, ugye?
Nyugodtan megpróbálhattok beleszólni a mások életébe.
Próbálhatjátok tukmálni másokra a kötelező vallásosságot, gyermekvállalást, vegánságot, politikai hovatarozást, színes ruhák viselését, vagy pedig bármi mást. Csak utána ne csodálkozzatok, ha nem lesztek népszerűek vele.
Az első szótól az utolsóig hazudsz. Sehol semmi olyat nem írtam, hogy követendő példa lenne embereknek beszólni az utcán. Hiába írod le 500x, a hazugság hazugság marad.
Arra reagáltam, hogy szerinted csak a nemnormális embereknek lehet szüksége tűzoltóra, vagy rendőrre. Amire te viszont nem reagáltál, helyette aljas és gerinctelen módon megpróbálod kiforgatni. Az agresszív kismalac stílusod nem érdekel, mindig is volta faék egyszerű emberek, de te már súlyosan paranoiás vagy, ahogy itt az életedre törő képzeletbeli ellenségeiddel "harcolsz". :D Még egyszer, hátha megérted: Soha egy szóval sem pártoltam az utcán beszólogatást és egy erre utaló mondat sincsen a válaszomban. Maximum a téveszméktől terhes elmédben. Talán azt nehezebb lenne feldolgozni, hogy nem vagy olyan fontos, mint amennyire azt képzeled, hogy az egész világ a te ruháiddal van elfoglalva.
Az a te szégyened, hogy nem ismered a fasiszta és a fasisztoid szavak közötti különbséget. A rendőrös/tűzoltós ökörséged pedig fasisztoid, ezt nem tudod kimagyarázni. Konkrétan tudok emberekről, akik meghaltak volna, ha rajtad múlik. Szerencsére túl jelentéktelen kis porszem vagy ahhoz, hogy bárkit a halálba küldhess.
Nem bújsz megnevezések mögé, mert 1. nem ismered a szavak jelentését 2. túl egyedinek és különlegesnek képzeled magad és azt hiszed, hozzád hasonló csodát még nem hordott a hátán a Föld.
A pontozási rendszert te hoztad fel egy korábbi válaszban, mint a véleményed alátámasztása, szóval ezt buktad.
A végére meg még egyszer: se a vallást, se a gyermekvállalást, se a vegánságot, se a politikai hovatartozást, se a ruhák színét senki nem tukmálta itt senkire, ez mind a súlyosan üldözési mániás fejedben történik.
Látom, orvosokat megszégyenítő "tudásoddal" már mentális betegségeket is tudsz diagnosztizálni a Gyakori Kérdéseken keresztül. Ezen már nem is lepődök meg.
Megindolkolni nem tudtad, hogy miért van rendben az, hogy valaki belém kössön, vagy hogy rám akaszkodjon, de ugyanerre te magad is képes vagy. Utána meg még le is tudsz tagadni egy létező jelenséget.
Gondolom, neked is annyi eszed van, hogy simán magadra gyújtod a házadat alkalom adtán.
Hála az égnek te is csak egy senki vagy a több milliárd közül, így ha beszólsz, következmények nélkül téged is el lehet küldeni a büdös fenébe.
"...se a vallást, se a gyermekvállalást, se a vegánságot, se a politikai hovatartozást, se a ruhák színét senki nem tukmálta itt senkire"
Itt és most lehet, hogy nem. De a környezetemben rendszeresen megtörténik, hiába nehéz ezt neked felfognod. Más emberek is írtak ki kérdéseket ezekkel a problémákkal kapcsolatban, tehát nem is csak velem történik ez meg (habár engem sajnos még hamarabb meg szokott találni a sok megmondóember).
Az pedig nevetséges vádaskodás, hogy szerinted én különlegesnek meg felsőbbrendűnek hiszem magam. Hol írtam ezt szerinted?
Ugyanolyan vagy, mint azok, akikről az első itteni kommentemben írtam. Pontosan ugyanolyan.
Komolyan, te fogyatékos vagy? Azért nem indokoltam meg, mert nincs rendben. Sehol egyetlen mondatomban sem találsz semmi erre utalót, amiben én az utcai zaklatást bárorítom. Ez mind a te hazugságod. Megint nem létező dolgok ellen harcolsz.
"Gondolom, neked is annyi eszed van, hogy simán magadra gyújtod a házadat alkalom adtán."
Az megvan, hogy tűzesetek nem csak azért vannak, mert valaki magára gyújtja a házát? Ahogy rablások és erőszak sem csak azért történnek, mert "kiprovokálják". Ez az egybites alkesz áldozathibáztatók mottója, hogy rossz dolgok csak rossz emberekkel történnek. Meg a te revenge fantasy-d, hogy az állítólagos "ellenségeid" majd jól megsülnek.
Nem is én akarom megszabni, ki érdemel halált. Ez te vagy. Szerencsére távolabb nem is eshetnél attól, aminek képzeled magadat.
Lehet, nehezedre esik a nyelvtan, de:
"Nyugodtan megpróbálhattok beleszólni a mások életébe.
Próbálhatjátok tukmálni másokra a kötelező vallásosságot, gyermekvállalást, vegánságot, politikai hovatarozást, színes ruhák viselését, vagy pedig bármi mást. Csak utána ne csodálkozzatok, ha nem lesztek népszerűek vele."
Ezt úgy hívják, hogy többes szám, második személy. A "ti" az jelen esetben az itteni válaszolók. Nem az állítólagos környezeted, aki napi szinten terrorizál ezekért. Rájuk "ők" a helyes megnevezés. Alsós nyelvtankönyvet javaslom.
Itt egyedül te lehetsz a fogyatékos is, meg az agresszív kismalac is.
Még mindig nem értem, hogy mi bajod van azzal, amit a LEGELSŐ itteni válaszomban írtam. Ugyanis te abba kötöttél bele először, hogy mégis milyen kiállhatatlan természetem van a kommentem alapján.
"Nem is én akarom megszabni, ki érdemel halált. Ez te vagy. Szerencsére távolabb nem is eshetnél attól, aminek képzeled magadat."
És azt hol írtam, hogy halálra ítélnék bárkit is? És azt honnan tudod, hogy én miként gondolok magamra? :D
Még szerencse, hogy neked sincs hatalom a kezedben. Kinézném belőled, hogy képes lennél kivégeztetni másokat egy neked nem tetsző válaszért.
"Gyerekek is meghaltak. Biztos mind az ő hibájuk, mert beszóltak neked az utcán."
Az a szüleik hibája, hogy egyedül hagyták őket. Nem az enyém.
Egyébként meg nem sokat ért a tűzoltóság, ha nem tudták kimenteni őket.
Én magam nem is várnám el senkitől, hogy kiszabadítson engem az égő házból. Én vállalom a tetteimért és saját magamért a felelősséget. Akinek meg gyerekei vannak, az értük is felelősséggel tartozik. De egy másik felnőtt embernek nem mondhatja már meg senki, hogy mit csináljon.
Ennyi.
Újabb hazugság, és/vagy saját ostobaságod, ugyanis nekem a 36-os kommentem volt az első.
Újabb hazugság, hogy azzal vádolsz, amit te követnél el, ha tehetnéd. Én végig az élet védelme mellett érveltem. Nem érdekelnek sem a valós, sem a képzeletbeli atrocitásaid a ruhád miatt. Az életelleneségeddel húztad ki a gyufát. Egyelőre nem vagy abban a pozícióban, hogy elvágasd az én, vagy a gyerekeim torkát, vagy rájuk gyújtsd a házat, pedig tudom, hogy élvezettel megtennéd.
A valódi bajban pont az ilyen pöffeszkedő megalomániás tahók visítanak elsőnek segítségért, akár egészségügyről, akár rendőrségről van szó. Akkor lehullik a nihilizmus álarca. Akkor már nem felelőst keres az ember, hanem kiutat. A másik ember meg segít neki függetlenül attól, hogy ki mikor mit hogyan rontott el, mert nem az a lényeg, hanem hogy empátiával fordulunk egymás felé. Akkor is, ha pár gyűlöletben fuldokló csótány életében nem látott még ilyet a putriban, ahol él.
"Újabb hazugság, és/vagy saját ostobaságod, ugyanis nekem a 36-os kommentem volt az első."
Egy anonim oldalon ezt nem lehet egyértelműen beazonosítani. Akkor egy másik személy írta azt a bizonyos választ.
Szerintem nagy eséllyel te is szívesen lemészároltatnál engem, de te sem leszel olyan pozícióban, hogy ilyesmiket tehess és én sem leszek. Tehát felesleges erről gondolkodni.
"...A másik ember meg segít neki függetlenül attól, hogy ki mikor mit hogyan rontott el, mert nem az a lényeg, hanem hogy empátiával fordulunk egymás felé..."
Én nem ezt tapasztaltam az eddigi életem során, így pont ugyanez jár vissza. Sajnos egyszer neked is rá kell majd jönnöd, hogy nem számíthatsz magadon kívül senkire.
"Nem érdekelnek sem a valós, sem a képzeletbeli atrocitásaid a ruhád miatt."
Látod, engem pont ugyanígy nem érdekel az, ha neked kigyullad a házad. Semmi közünk nincs egymáshoz, így az én bajom nem a tiéd és fordítva is így van. A világ már csak így működik.
Magadból indulsz ki, mert te nagyon osztogatod az ítéleteket, hogy ki mit érdemel. Ha én látok egy bajban levő embert, segítek neki. Valószínűleg tudtomon kívül még neked is segítenék, ha nem ismernélek, milyen ember vagy. Te meg otthagynál nőt, gyereket, bárkit mert "megérdemli" és mert "ilyen a világ". Max a te világod. Nem állítom, hogy nem létezik kegyetlenség, de aki szerint ez az egyetlen valóság, az beszűkült. Az ember alapvetően jóindulatú, ezt néhány szadista deviáns nem változtatja meg.
Az meg megint egy újabb jele a megbomlott elmédnek, hogy a beszólogatás és az életveszély egy súlycsoport. Maximum a fejedben, ahol te többet érsz a világmindenségnél.
Amúgy meg ez az egész ruhás dolog. Beszóltak, és? Ettől te különleges vagy? Ettől te vagy a világ mártírja? Azt hiszed, senki mással nem történik meg. De igen, csak egészséges ember képes ettől elvonatkoztatni, nem duzzogva egy kalap alá véve utálni az egész világot és ezeket a kamusztoikus sértődött "ellentámadásokat" nyomni a nemlétező fenyegetéssel szemben. Itt konkrétan olyan dolgok ellen hadakoztál, amiket végül elismertél, hogy nem is az itteni válaszolóktól kaptál, hanem valahol tök máshol. De belevetítetted az előzőekbe is, meg belém is, hogy mindenki az életedre és a szabadságodra tör, holott ez hazugság.
Amúgy meg ha a logikád következetes lenne, akkor magadat kellene felelőssé tenned azért, mert beszólásokat kaptál, hiszen rossz csak azt éri, aki megérdemli. De nyilván te kivétel vagy minden alól.
"Amúgy meg ha a logikád következetes lenne, akkor magadat kellene felelőssé tenned azért, mert beszólásokat kaptál, hiszen rossz csak azt éri, aki megérdemli."
Aki magának okozza, az megérdemli. Én viszont nem követtem el semmit azok ellen, akik engem cseszegetnek.
"Itt konkrétan olyan dolgok ellen hadakoztál, amiket végül elismertél, hogy nem is az itteni válaszolóktól kaptál, hanem valahol tök máshol."
Az eredeti kérdés az volt, hogy milyen emberi tulajdonság az, amit nehezen viselünk el. Válaszoltam, néhányan meg elkezdtek kötekedni, tehát hasonlót kaptam itt is. De hát úgy néz ki, hogy jobb lenne, ha hozzászoknék ehhez is.
"Az meg megint egy újabb jele a megbomlott elmédnek, hogy a beszólogatás és az életveszély egy súlycsoport."
Számomra az sokkal rosszabb, ha beszólnak nekem, meg ha rám akaszkodnak. De az már egyéni érzékenység kérdése, hogy ki mit tart rosszabbnak.
Ezen kívül mint ahogy az én bajom sem érdekel senkit, ugyanúgy én sem foglalkozok a másokéval. Megint azt az elvet képviselem, amit már leírtam: jobb, ha mindenki csak a maga dolgával foglalkozik.
"Maximum a fejedben, ahol te többet érsz a világmindenségnél."
Az ember legerősebb ösztöne az életösztön. Tehát természetes, hogy mindenki saját magát tartja a legfontosabbnak. Az istent játszás más kategória.
Másként látjuk a világot, meggyőzni pedig egyikünk sem fogja tudni a másikat. Épp ezért felesleges is egymásnak írogatnunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!