Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akik azt állítják, hogy zenei...

Akik azt állítják, hogy zenei ízlés alapján nem lehet megállapítani semmit egy ember személyiségéről, ezért ezt nem kellene figyelembe venni barátkozásnál/társkeresésnél, azok ezt komolyan gondolják?

Figyelt kérdés
Komolyan gondoljátok, hogy semmit nem mond el valakiről az, hogy Justin Bieber és Miley Cyrus, vagy a Pink Floyd és a Radiohead a kedvencei?
2016. aug. 1. 22:24
 51/97 A kérdező kommentje:

# 47: Lehet, hogy te nem azért szereted, mert mások is, de hidd el, sokan sok dolgot azért szeretnek. Avrilra majd térjünk vissza, ha meghallgattam még néhány régi számát.

Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy előadást tartottál a sörről. Megismerhettek a jelenlévők egy új nézőponttal, és eldönthették, hogy kivel értenek egyet. Szerintem a vita meg a kritika egyáltalán nem rossz dolog, sőt, nagyon hasznos, sokat tanulhat belőle az ember. Csak ne legyen belőle durva veszekedés meg gyűlölködés.

# 48: Persze, ha valaki kritizálni mer valamit, az egyből sznob, igaz? Tehát azt mondod, hogy a kritikának nincs létjogosultsága soha, mert csak a kultúrsznobok kritizálnak, igaz?

2016. aug. 2. 01:49
 52/97 A kérdező kommentje:
# 49,50: A tökéletes trükk, a Hetedik, a Harcosok Klubja meg A jó, a rossz és a csúf nekem is a kedvencek között van, a mostani alpári vígjátékokat pedig én is utálom, kb. annyira, mint a tucatpopot.
2016. aug. 2. 01:53
 53/97 anonim ***** válasza:

Oké, térjünk vissza, mondjuk ha meghallgattad az Under My Skin meg a Let Go albumokat. :)

Ja, végül is, csak kissé kellemetlen volt, hogy néztek rám, mit hadoválok a Balling fokról, mintha egy másik bolygóról jöttem volna. :D Csak azt akartam mondani, hogy ha az ember kritikát is fogalmaz, azt érvekkel alátámasztva és azért kulturáltan, tapintatosan kell tennie... nos, én ott és akkor nem voltam túl tapintatos. Persze igazat mondtam, és azt szokták mondani az igazság fáj ugyan, de legalább felszabadít. :)

2016. aug. 2. 01:54
 54/97 anonim ***** válasza:
Na, akkor legalább filmek terén nagyjából egyezik az ízlésünk, ha zenék terén annyira nem is. :)
2016. aug. 2. 01:55
 55/97 A kérdező kommentje:

# 53: Hát, ha azokban a számokban nem ugyanúvy egy buta, elkényeztetett, beképzelt liba szerepében lesz Avril Lavigne (mert amit én ismerek, ott ebben a szerepben van), akkor még az is megtörténhet, hogy tetszeni fog. Persze csak lehetséges, nem biztos.

A kritikával kapcsolatban egyrészt igaz, amit mondasz, másrészt viszont az se jó, ha a kritikára válasz, ellenérv vagy egy másik vélemény helyett az jön, hogy "Ne kritizálj, mert csak a sznobok kritizálnak, és sznob vagy!!!".

2016. aug. 2. 02:07
 56/97 anonim ***** válasza:

Hát a lassabb számainál nem abban van, de az meg lehet túl nyálas lesz neked. :D Na, mindegy, én nem akarom senkire rá erőszakolni...

Az meg, hogy sznobnak bélyegeznek... ha valaki érvekkel alátámasztja a kritikáját, arra sose mondtam, hogy sznob, ugyanakkor a már emlegetett sörök kapcsán sokszor és néha filmek kapcsán is megkaptam a sznob jelzőt. Zenék kapcsán csak azért nem, mert nagyon sok metált meg rockot hallgatok, így az egyszerűbb emberek metálosnak/rockernek kategorizálnak, és ezt úgy elfogadják, másrészről meg a metálosok, rockerek maguk közé fogadnak mert a szubkultúrájukban járatos vagyok. Fura egy helyzet, de ez van...

2016. aug. 2. 02:12
 57/97 A kérdező kommentje:
Amúgy meg az ételes példa azért is nem teljesen jó, mert az ételeknek nincs üzenetük, a daloknak általában igen (pl. Girlfriend - lopd el a másik párját nyugodtan vagy pl. Another brik in the wall - rendszerkritika, illetve az oktatás kritikája), és ezeket az üzeneteket is lehet jónak, hasznosnak vagy semmitmondónak, esetleg károsnak tartani.
2016. aug. 2. 02:24
 58/97 A kérdező kommentje:

*brick

Ma délután meghallgatok néhányat belőle, aztán leírom a véleményem.

2016. aug. 2. 02:25
 59/97 anonim ***** válasza:
44%

IGEN zenei ízlés alapján meg lehet megállapítani ember személyiségét.

Amilyen értéket, mínőséget képvisel egy énekes olyan rajongói vannak.PL: elég megnézni hazai "énekes zenéi" rajongói értelmi színvonalát.

2016. aug. 2. 08:03
 60/97 anonim ***** válasza:

Kérdező: Mondd egy gourmandnak, hogy az ételeknek nincs üzenete. Vagy mondd valakinek, aki az illatokkal foglalkozik, hogy szinte mindegy mit kenek magamra, csak ne legyek büdös. Vagy mondd egy borásznak, hogy bármelyik bor amit lekapok a polcról jó, csak száraz fehér (vagy amit szeretsz) legyen.

Már nem vagyok a mai fiatal korosztályba tartozó, így tudom, tapasztalatból, hogy fiatalon még, amikor a zenei ízlés fő téma sokat számít. Később egyre kevésbé. Két olyan férfival éltem/élek együtt, akinek a zenei ízlése igen távol áll tőlem. Ráadásul az egyikkel még filmekben is igen nehéz olyat találni ami mindkettőnknek tetszik. Így, ha valamiért holnaptól újra belevetném magam a keresésbe biztos nem venném figyelembe a zenei ízlést ami természetesen valamit elmond egy emberről, de ez a valami nem számít annyit, hogy pusztán ezen próbáljam lemérni az emberi értékeit.

2016. aug. 2. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!