Akik azt állítják, hogy zenei ízlés alapján nem lehet megállapítani semmit egy ember személyiségéről, ezért ezt nem kellene figyelembe venni barátkozásnál/társkeresésnél, azok ezt komolyan gondolják?
"Nagyon nem olyan, mint az étkezés, de mindegy."
Miért, mi a különbség?
"Mondjuk az Alphaville-től a Forever young borzalmasan nyálas, a zenekarról magáról meg nem sokat tudok, de ez csak azért, hogy belekössek valamibe"
Mai szemmel lehet, de több mint 30 éves szám. Akkor újszerű volt a zene, a szöveg pedig mai szemmel is igényes. (Nem szerelmes szám!)
# 27,29: Már úgy vártam, hogy lesznobozzanak. :)
Az ízlés nem tudatos döntés kérdése? Hát ez elég nagy baj. Nem azt mondom, hogy csak tudatos kell legyen, de valamilyen szinten az is számíthatna.
A Gyilkosság az Orient expresszen című könyvet olvastam utoljára, nem mondom, hogy rossz volt, eléggé tetszett, de a végét kissé erőltetettnek éreztem. Miért kérdezted?
# 30: Valószínűleg a világ összes előadójának kevesebb mint felét ismerem, de szerintem a 3/4-énél szinte senki nem ismer többet, mert annyi van. Akkor emiatt már nem mérvadó a véleményem, akkor se, ha olyanról mondom, amit valamennyire ismerek?
Én is elfogadom, ha valakinek más tetszik, de hadd mondhassam már, ha nekem nem, és hadd barátkozhassak már azokkal, akikkel nagyjából közös az ízlésem, mert szerintem ez arra utal, hogy nagy valószínűséggel hasonlítunk egymásra.
# 33,34,38: Igen, ez a legnépszerűbb száma. Szerintem a népszerűséget jól lehet YouTube-megtekintésekben mérni (ettől nem ez lesz a legjobb, de a legnépszerűbb igen), és ez alapján nem találtam annál népszerűbbet.
Annak örülök, hogy beismered, hogy létezik semmitmondó zene. Eddig azt írtátok többen is (nem szó szerint, de a lényeg ez), hogy nincs igénytelen meg semmitmondó, hanem minden kizárólag szubjektív, és amit én szarozok, az csakis nekem szar. Tehát azt elismered a Girlfriend hatására, hogy létezik semmitmondó szar? Viszont ha létezik, és léteznek olyan emberek, akik javarészt ilyen tucatzenéket hallgatnak, akkor nem lehet megállapítani róluk, hogy ők nagyobb valószínűséggel tucatemberek (most lehet engem sznobozni emiatt), mint akik mondanivalóval rendelkező, mély, igényes zenét hallgatnak?
Avril Lavigne-ról pedig annyit, hogy itt lehet, hogy neked lesz igazad. Én a Girlfriend-et, a What the hell-t és ilyesmiket ismertem eddig tőle, de lehetséges, hogy van jó száma is, és elhamarkodottan ítéltem vele kapcsolatban. Persze attól még azok szarok. Írj egy olyan számot tőle, ami szerinted jó, kíváncsi vagyok.
Ez ellen mondjuk nem tudok érvelni, mármint az, aki csak azért csinál valamit mert a többi is az valóban nem lehet egy intelligens ember. De ez még nem jelenti azt, hogy ha valaki csak Justin-t és Miley-t hallgat attól még a fent említett okból teszi. Lehet, hogy csak szimplán az tetszik neki, esetleg nem szeretne/tartja fontosnak azt, hogy most folyton ezzel foglalkozzon, ergo nem olyan fontos számára a zene. Igen, vannak mélyebb dalok és vannak csak szimplán jól hangzóak de attól még szerintem nem lesz valaki hülye vagy egyszerű és nem jelenti azt, hogy akkor ő most nem egy töprengő tipus azért mert mondjuk számára a zene csak egy party kellék, esetleg egyéb cselekvések mellé berakható 'zaj'. Azt is figyelembe kell venned, hogy nagyon sok ember nem beszéli az adott számban hallható nyelvet így a szövegről majdnem, hogy semmit nem tud megállapítani. Illetve, a szöveg még nem minden. Viszont most kiváncsi vagyok, hogy én a te szemedben mifféle szörnyűség lehetek ezek alapján:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!