Akik azt állítják, hogy zenei ízlés alapján nem lehet megállapítani semmit egy ember személyiségéről, ezért ezt nem kellene figyelembe venni barátkozásnál/társkeresésnél, azok ezt komolyan gondolják?
# 21: Nem állítom, hogy minden mainstream igénytelen, csak azt, hogy van sok olyan mainstream, amit csak azért hallgatnak, mert a többiek is ezt teszik, meg a médiában is ez van.
Jogos, a Radiohead is valamennyire mainstream, bár messze van mondjuk a One Directiontől, Justin Biebertől meg a társaitól, főleg a fiatal korosztályban. Idősebbeknél azért kissé más a helyzet.
Oké, akkor rólam mit lehet megállapítani a zenei ízlésem alapján:
Imádom a Metallicát, első és örök kedvencem az Alphaville, rendszeresen járok Vörös István koncertre, a csengőhangom a Kraftwerk Spascelab című száma, szeretem a Depeche Mode-ot, van hogy napokig Stray Cats-et hallgatok. Ja, és ha "elborulok", akkor jön a Demented are Go, vagy más psychobilly zene.
Írás, rajzolás közben The Doors, Jetro Thull, Tangerine Dreams szól.
A kocsiban rendszeresen hallgatom a Carmina Buranát, a Négy évszakot, vagy különböző reneszánsz zenéket.
A kérdésed kb. annyira értelmes, mint ha valakinek az étkezésbeli ízlése alapján akarnál a jellemére vonatkozó következtetést levonni.
"egy értelmes, önálló gondolkodással és mély érzelmekkel rendelkező, a média által kevésbé agymosott ember jóval nagyobb valószínűséggel szereti a Radioheadet és jóval kisebbel Justin Biebert, mint egy olyan ember, akinek nincsenek önálló gondolatai, mindenben megy a többiek után, és a média könnyen befolyásolja őt."
Ennek ehhez pont annyi köze van, mint hogy egy értelmes ember szereti-e a babfőzeléket.
Az ízlés nem tudatos döntés kérdése. Vagy Te tudatosan döntöd el, hogy szereted-e a tartármártást?
Amit itt előadsz az nettó sznobizmus.
Ilyen alapon akkor aki jól szórakozik egy Bud Spencer filmen az alantas személy ahhoz képest, aki csak a Nap fivér, hold nővért élvezi.
Te milyen könyvet olvastál utoljára?
Kérdező!
Ez jut rólad az eszembe:
"Nem vagyok sznob - kérdezz meg bárkit! Úgy értem, bárkit, aki számít."
Simon Le Bon
:-)
26-os vagyok, ja és még annyit, hogy írtam három előadót, amiből egyet nem is ismertél. Durván általánosítsunk, és mondjuk azt, hogy az előadók 66,6%-át ismered. Ezek alapján az indoklás nélküli osztályozásaid nem igazán mérvadóak...
Ha már filmek, rengeteget láttam 1960-tól mostanáig, de ha kritikát is fogalmazok meg, akkor is mindig hozzáteszem, hogy ez csak szubjektív vélemény, ízlés, és el tudom fogadni, hogy másnak más tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!