Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akik azt állítják, hogy zenei...

Akik azt állítják, hogy zenei ízlés alapján nem lehet megállapítani semmit egy ember személyiségéről, ezért ezt nem kellene figyelembe venni barátkozásnál/társkeresésnél, azok ezt komolyan gondolják?

Figyelt kérdés
Komolyan gondoljátok, hogy semmit nem mond el valakiről az, hogy Justin Bieber és Miley Cyrus, vagy a Pink Floyd és a Radiohead a kedvencei?
2016. aug. 1. 22:24
 21/97 anonim ***** válasza:
Akkor mondd már meg, hogy, hogy állapítod meg mi igényes és mi nem. Egy Death Grips szám igénytelen? Egy Animal Collective igénytelen? Vagy azért mert nem 'mainstreamek' ezért nem azok? Mitől lesz egy mainstream szám kevesebb mint egy kevésbbé ismert? A mély szövegei miatt? A Twenty one pilotsnak szerintem elég mély szövegei vannak mégis elég híres. A technikai kivitelezés miatt mint a nehezen játsszható guitar riffel rendelkező metál számok? Akkor a Beatles mitől olyan híres? Igen, valószínűleg az, aki folyton újabb és újabb előadokat keress, hallgat meg, nyitotabb a zene felé mint az, aki a rádióban adottakkal is megelégszik de ettől ő még nem lesz több, vagy kevesebb. Ez csak csupán azt jelzi, hogy őt a zene fogta meg mint művészeti ág. De ugyanúgy vannak filmszerető, festmény kedvelő emberek is. Akkor most ők is jöjjenek ide nyafogni, hogy az aki csak akciófilmeket néz egy egyszerű ember vagy mi?(egyébként ne hidd, hogy a Pink floyd és a Radiohead nem számít mainstreamnek).
2016. aug. 1. 23:34
 22/97 A kérdező kommentje:
# 19: Mi az oldal neve, kíváncsi lennék rá. :)
2016. aug. 1. 23:34
 23/97 A kérdező kommentje:

# 21: Nem állítom, hogy minden mainstream igénytelen, csak azt, hogy van sok olyan mainstream, amit csak azért hallgatnak, mert a többiek is ezt teszik, meg a médiában is ez van.

Jogos, a Radiohead is valamennyire mainstream, bár messze van mondjuk a One Directiontől, Justin Biebertől meg a társaitól, főleg a fiatal korosztályban. Idősebbeknél azért kissé más a helyzet.

2016. aug. 1. 23:39
 24/97 anonim ***** válasza:
72%

Oké, akkor rólam mit lehet megállapítani a zenei ízlésem alapján:

Imádom a Metallicát, első és örök kedvencem az Alphaville, rendszeresen járok Vörös István koncertre, a csengőhangom a Kraftwerk Spascelab című száma, szeretem a Depeche Mode-ot, van hogy napokig Stray Cats-et hallgatok. Ja, és ha "elborulok", akkor jön a Demented are Go, vagy más psychobilly zene.

Írás, rajzolás közben The Doors, Jetro Thull, Tangerine Dreams szól.

A kocsiban rendszeresen hallgatom a Carmina Buranát, a Négy évszakot, vagy különböző reneszánsz zenéket.

A kérdésed kb. annyira értelmes, mint ha valakinek az étkezésbeli ízlése alapján akarnál a jellemére vonatkozó következtetést levonni.

2016. aug. 1. 23:42
 25/97 A kérdező kommentje:
# 21: A filmről abszolút ugyanez a véleményem, mint a zenéről. Festmények terén annyira nem vagyok otthon, de úgy gondolom, nem kell a bizonyos művészeti ág szakértőjének lenni, hogy meg lehessen állapítani, hogy valami szerintem szar. Elég igényesnek lenni és gondolkodni, nem mindent gondolkodás nélkül elfogadni és szeretni, amit a képünkbe tolnak.
2016. aug. 1. 23:43
 26/97 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező, igenis kell tudás ahhoz, hogy egy művészeti ágban, témában eldönthessük érdemileg, hogy mi az, amit jónak vagy szarnak gondolunk. Ugyanis nem elég ám csak azt mondani, hogy ez meg az szar, és a mainstreamség(van ilyen szó? :D) nem nyomós érv. Például Avril Lavigne miért szar és Dvorak meg miért jó? Csak mondtál egy szubjektív véleményt, ennyi. A személyiségemhez meg nem kerültél közelebb, szóval fenntartom, hogy nem is tudsz semmilyen következtetést levonnia a zenei ízlésemből erre vonatkozóan.
2016. aug. 1. 23:49
 27/97 anonim ***** válasza:
58%

"egy értelmes, önálló gondolkodással és mély érzelmekkel rendelkező, a média által kevésbé agymosott ember jóval nagyobb valószínűséggel szereti a Radioheadet és jóval kisebbel Justin Biebert, mint egy olyan ember, akinek nincsenek önálló gondolatai, mindenben megy a többiek után, és a média könnyen befolyásolja őt."

Ennek ehhez pont annyi köze van, mint hogy egy értelmes ember szereti-e a babfőzeléket.

Az ízlés nem tudatos döntés kérdése. Vagy Te tudatosan döntöd el, hogy szereted-e a tartármártást?

Amit itt előadsz az nettó sznobizmus.

Ilyen alapon akkor aki jól szórakozik egy Bud Spencer filmen az alantas személy ahhoz képest, aki csak a Nap fivér, hold nővért élvezi.

Te milyen könyvet olvastál utoljára?

2016. aug. 1. 23:50
 28/97 A kérdező kommentje:
# 24: Nagyon nem olyan, mint az étkezés, de mindegy. Most kesz min fönnakadjatok, mert annak ellenére, hogy az utolsó mondatod baromság, a zenék közül, amit ismerek, azok elég jók. (Mondjuk az Alphaville-től a Forever young borzalmasan nyálas, a zenekarról magáról meg nem sokat tudok, de ez csak azért, hogy belekössek valamibe :D)
2016. aug. 1. 23:52
 29/97 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező!

Ez jut rólad az eszembe:

"Nem vagyok sznob - kérdezz meg bárkit! Úgy értem, bárkit, aki számít."

Simon Le Bon

:-)

2016. aug. 1. 23:52
 30/97 anonim ***** válasza:
55%

26-os vagyok, ja és még annyit, hogy írtam három előadót, amiből egyet nem is ismertél. Durván általánosítsunk, és mondjuk azt, hogy az előadók 66,6%-át ismered. Ezek alapján az indoklás nélküli osztályozásaid nem igazán mérvadóak...

Ha már filmek, rengeteget láttam 1960-tól mostanáig, de ha kritikát is fogalmazok meg, akkor is mindig hozzáteszem, hogy ez csak szubjektív vélemény, ízlés, és el tudom fogadni, hogy másnak más tetszik.

2016. aug. 1. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!