Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek nem lehet következ...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek nem lehet következtetni zenei ízlésből egy adott ember személyiségére, tulajdonságaira?

Figyelt kérdés

Azt hangoztatják itt, és azt gondolják egyes emberek, hogy zenei ízlés semmiféleképpen nem lehet kizáró ok párkeresésben.

Ezektől az emberektől szeretném azt kérdezni, hogy szerintük zenei ízlés alapján nem lehet következtetni egy ember személyiségére?

Írok egy példát, hogy sokkal jobban megértsétek:

Ha valaki Justin Biebert hallgat, és szereti is, az nem utalhat arra, hogy nem épp egy bölcs értelmiségiről van szó?

Vagy vegyük mondjuk a filmművészetet, mert ha zenei ízlés alapján nem lehet ítélkezni egyesek szerint, akkor gondolom, hogy filmek szerint sem, hisz az is egy művészet.

Nos, legyen két ember, A és B.

A a következő filmeket szereti: A szürke ötven árnyalata, Felhők fölött 3 méterrel, Twilight, Álom.net.

B pedig a következőket: Amerikai szépség, Születésnap, Rekviem egy álomért, Keserű méz.

Tényleg van aki azt gondolja, hogy nem lehet ebből következtetni a 2 ember személyiségére?

2015. júl. 19. 15:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%

Én nézek olyan filmeket is amiket A ember néz és olyanokat is amiket B, és hangulattól függően mindkét féle filmeket tudom élvezni, akkor mi van?

Zenében dettó, néha gagyi popot van kedvem hallgatni, máskor igényesebb zenéket. Szerintem ritkán lehet következtetni a személyiségre, de általában ezen nem sok minden múlik. Engem nem érdekelne, mit szeret a másik, csak ne erőltesse rám azt, ami nekem nem tetszik. Buta ember az, aki megtudja valakiről, hogy ezt vagy azt szereti és máris elítéli.

2015. júl. 19. 15:09
 2/18 anonim ***** válasza:
57%
Egyáltalán nem lehet következtetni.Kíváncsi vagyok írd már le,hogy ha én mert valóban így van,rap zenét hallgatok,akkor milyen tulajdonságokkal rendelkezem.Kíváncsi vagyok,egyet eltalálsz-e,nemhogy az összes tulajdonságomat,ennyi alapján. :)
2015. júl. 19. 15:10
 3/18 anonim ***** válasza:
96%

Lehet, csak nem mindig helyesen. Én metalt hallgatok, főként folk/death , a black sem áll távol.

Kaptam már érdekes megjegyzéseket, holott nem olyan vagyok mint amilyennek olykor hisznek/ hittek. :D

2015. júl. 19. 15:11
 4/18 A kérdező kommentje:
2: Abból, hogy rap, abból még nem tudok következtetni, de ha konkrétan leírnád, hogy milyen előadótól, akkor talán tudnék.
2015. júl. 19. 15:17
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Következtetni mindenből lehet, de abból nem következik, hogy nem téves a következtetésed. Mint ahogy mások már írták, nálam is a hangulatomtól függ milyen zenét hallgatok (vagy milyen filmet nézek).

Zenei példádra válaszolva: igen utalhat, de ahogy te is feltételes módban írtad, egyáltalán nem biztos, hogy utal is. Ennewk fényében nálam az ellenkező zenei ízlés nem is lehet kizáró ok önmagában, mert nem tényeként mondja, hogy ilyen meg ilyen vagyok, hanem csak annyit mond, hogy ezt a zenét szeretem.

2015. júl. 19. 15:19
 6/18 opened paradise ***** válasza:
94%

Ismerek olyat,aki a B filmeket is nézte,de közben Biebert hallgatott. A filmek ott nem jelentettek semmit sem.

Biebernek nem a "zenéjével" van bajom,hanem a stílusával. Nekem is van olyan énekes,akit nagyon bírok,pedig droggfüggő volt,de Bieber más,ő józanon is olyan.

2015. júl. 19. 15:31
 7/18 A kérdező kommentje:

Persze, nekem is függ a hangulatomtól, de igénytelen zenét/filmet nem hallgatok/nézek, akármilyen hangulatomban vagyok.

Valamilyen hangulatomban egyféle igényes dolgokat hallgatok/nézek, más hangulatomban pedig másféle igényes dolgokat

2015. júl. 19. 15:31
 8/18 anonim ***** válasza:

Inkább az érdeklődési körére.

A filmekkel kapcsolatban: én például ismerek olyan amúgy művelt, magasan iskolázott, értelmes embereket, akik mindenféle gagyi szappanoperákat is megnéznek.

Írtam az adott kérdésben is, miszerint a férjemmel homlokegyenest különböző a zenei ízlésünk, mégsem okoz semmi problémát, passzolunk egymáshoz.

Tehát én azért óvatosan következtetnék.

2015. júl. 19. 15:43
 9/18 Interferencia ***** válasza:
Lehet, de nagy a hibaszázalék.
2015. júl. 19. 15:47
 10/18 A kérdező kommentje:

"Írtam az adott kérdésben is, miszerint a férjemmel homlokegyenest különböző a zenei ízlésünk, mégsem okoz semmi problémát, passzolunk egymáshoz."

Lehet, hogy különböző, én se azt mondom, hogy muszáj azonos legyen, csak azt tartom fontosnak, hogy ne igénytelen zenéket, filmeket, könyveket hallgasson, nézzen, olvasson.

Tehát a stílusunk lehet más, csak ne legyen valami igénytelen, vagy az értékrendszeremmel ellentmondó, amiket ő néz/hallgat.

2015. júl. 19. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!