Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire ciki, hogy saját...

Mennyire ciki, hogy saját lakásban nem elég 200.000 forint kihoznom egy hónapot (autó, háziállat, gyerek nincs, egyedül élek)?

Figyelt kérdés

Perpill egyetem mellett csak félállásom van, van 2 millió forint megtakarításom, amit így apránként felélek, mert nem lehet 200.000 forintból kihozni egy hónapot egyedül sem és ez eléggé elszomorít.

Az elmúlt 2 hónapban 550.000 forintot költöttem, holott 400 volt a bevételem. Persze, ebben benne van az hogy 80 ezer volt a szállás befizetése nyaralásra, de ez már rég el volt tervezve hogy a félretett pénzemből fizetem

De enélkül sem sikerült ebben az évben 250k alatt kihozzak egy hónapot. Persze lehet mondani, hogy minek elmenni szórakozni néha, meg csak otthon kéne főzzek, nem kéne kontaktlencsét hordanom, nem kéne olyan helyen félállásban lennem amihez 18.900 forint országbérlet kell plusz az ingázás miatt vennem kell 20 GB mobilnetet 5000 forintért havonta. Ha semmi ilyen "extrás" dolog nem lenne, csak enni-inni, meg számlákat fizetni kellene, akkor elhiszem, hogy kijöm 200 alatt az ember saját lakásban is, de akkor mi van azzal, aki albit fizet?

Vagy tényleg az én kezemből folyik ki a pénz? :(

2024. máj. 31. 11:21
 71/97 A kérdező kommentje:
Vagy nem azért van a megtakarítás, hogy az ilyen anyagilag necces időszakokban legyen miből "felélni"? Arrol szó se volt, hogy én ebből félretételt tervezek, mert hogy férne bele...
2024. jún. 1. 12:35
 72/97 A kérdező kommentje:

Talán még nem baj az a szemlélet, hogy ráérek akkor aggódni, ha óriási gebasz lenne. De abban az esetben marad a lakótárs valóban, vagy legrosszabb esetben hazaköltözhetek a családomhoz x időre és addig kiadnám a lakást egészen.

Sokaknak ez nem opció, mert ígyis 2 emberrel laknak és csak egy szobájuk van. Úgy is más beosztani kevest pénzt, gyerekkel is más, egy keresős kapcsolatban is más.

Sajnálom, ha rossz fényt vetettem magamra azzal, hogy úgy vélem 200k egy főnek is szánalmas ebben az országban. Teljes állásban keresnék 400-at ezzel a munkával, de ez egy pesti munka, amiért 300-at se kapnék Pécsen, és Pesten se elég 400k ha hitel/albérlet van.

Nem érzem, hogy az én készülékem a rossz, hanem ez az ország rákényszeríti az embereket a kuporgatásra. :(

2024. jún. 1. 12:42
 73/97 anonim ***** válasza:
53%

"Nem is ez volt a kérdés, hogyan változtassak, hanem hogy mennyire ciki ez"

Egy felnőtt, phd hallgató, hogy tud ekkora debilséget kérdezni...?

2024. jún. 1. 13:12
 74/97 anonim ***** válasza:
36%

Minek írtál ki kérdést, ha egyszerűen semmit nem fogsz változtatni? Igen, ciki, hogy nem tudsz megélni, az meg még cikibb, hogy nem is vagy hajlandó semmilyen áldozatásra, hogy segíts magadon. Akkor tudod mit, megérdemled, hogy szenvedj, mert te ezt választottad. És nem, ez nem rosszindulatúság, csupán látom, hogy önsajnáltatás miatt írtad ki a kérdést, és nem azért, hogy megoldást találj a problémádra.

Egyél napi 3-szor összesen 1500 kcalt, az HBO-ra sincs semmi szükséged, a mobilnetre se, helyette olvashatnál könyvet, a szemüveg olcsóbb, mint a kontaktlencse, a takarításmániádat is vissza lehetne szorítani, és nem kell havi szinten minden takarítószert megvenni..stb.

Spórolni akarsz? Akkor tegyél is érte. De eddig semmi hajlandóságot nem mutatsz efféle.

2024. jún. 1. 13:17
 75/97 anonim ***** válasza:
53%
Nem az a ciki, hogy 200-ból nem tudsz megélni (ennyiből nem lehet igényes életet élni), az a ciki, hogy semmit nem akarsz változtatni a hekyzeteden.
2024. jún. 1. 13:19
 76/97 A kérdező kommentje:

Azért, mert nem kell, mert tudom hogy van annyi megtakarításom, hogy nem kell ezen aggódnom, mert semmilyen életszínvonalat nem lehet fenntartani 200k-ból. Értem az érveiteket, hogy nem akarok változtatni, de szerettem volna találni valakit, aki szerint tényleg belefér az, hogy ilyen kevés bevétel mellett fel kell élni a megtakarítás egy részét, mert máshogy csak vegetálás van. De én csak azt látom, hogy ti veszekedni akartok, és úgy vélitek, az embernek semmilyen igénye nem lehet. Azzal meg továbbra se vagyok hajlandó foglalkozni, hogy más eszéig nem jut el, ha 16 órát zötykölődsz a tömegen és közben dolgozni akarsz, ahhoz sajnos internet kell, és a vonaton szinte soha sem működik a vonat net. Tudod, mennyit olvasok? Nem. Éltél -10-es dioptriával szemüveggel? Nem. Nem tudod, milyen viselni, nem tudod, mennyire vagyok migrénes tőle. Tudod, hogy tavaly 130 ezer volt a szemüveg a legolcsóbb kerettel, ami jó volt a fejemre? Nem. Tudod, hogy így is heti takarítás helyett csak kéthetente takarítok? Nem.

És Pesten is azért dolgozom, mert szakmailag olyan munka ez, amire Pécsen nem lett volna lehetőségem, és semelyik félállás nem fizetett volna ennyit sem. Úgyhogy nem vagyok hajlandó magamra venni, hogy én semmit nem teszek azért, hogy változtassak a helyzetemen, és azt is megírtam, hogy nem fog örökké tartani.

Én nem degredálni akarom senki tanácsait, mert volt több jó is.

- Boltban számolgatás (erre igyekszem jobban figyelni akkor ezentúl, de így is nagyon sok akciót lesek mindenféle termékre.)

- Kevesebb rendelés (ezt azért nem tudom megoldani, mert SZÉP kártyára kapom az összeget és ezzel nem lehet hidegélelmet venni, inkább elköltöm rendelésre).

- Fűtés (ha megoldható lenne a korszerűsítés, azt teszem, hogy kevesebb ideig zuhanyzom, fürdeni nem fürdök).

- Légkondit csak akkor kapcsoltam tavaly is, ha már nem lehetett bírni (egyébként jól tűröm a meleget).

És még mindig ott van, hogy a tényleges bevételem nem 200k, mert erre rájönnek az egyetemi órák díjai, amit írtam is, hogy 600k erre a félévre, a következő félévre meg kb. 500 lesz, hacsak nem kapok még egy kurzust, egyelőre ennyi lett betervezve. Csak aki ismeri az egyetemi fizetési rendszert, a félév alatt 1 vagy 2 összegben fizetik ki az óraadói díjakat.

Szóval leosztva kb. 280k a havi bevételem, csak nem kaptam kézhez ennyit minden hónapban. De tudom, hogy addig ért a takaróm, hogy 250k-nál sehogy sem kéne többet költeni. Én most ezt látom reálisnak, nem kell egyetérteni vele, sajnálom, ha nem tetszik a panaszkodós személyiségem, én sem tartom a legszerencsésebb típusnak magam, de ettől nem fogom elvonni magamtól azokat az érdemeket, amiket eddig elértem, még akkor is, ha anyagilag ez most annyira nem látszik.

Amikor volt mit beosztani, akkor felújíttattam a lakást, most ennyire futja. Kívánom, hogy ne legyetek ilyen helyzetben 1 évig sem, soha. :)

Az értelmes válaszokat köszönöm, sziasztok.

2024. jún. 1. 13:51
 77/97 anonim ***** válasza:
53%

"Éltél -10-es dioptriával szemüveggel? Nem."

Gyerekkoromban +6-osról indultam.

"Értem az érveiteket, hogy nem akarok változtatni, de szerettem volna találni valakit, aki szerint tényleg belefér az, hogy ilyen kevés bevétel mellett fel kell élni a megtakarítás egy részét, mert máshogy csak vegetálás van."

Szóval te csak önvisszaigazolás miatt írtál ki kérdést?

Nem vagy valami értelmes.

2024. jún. 1. 14:01
 78/97 A kérdező kommentje:

Nem.... de mindegy, úgysem érted, látom.

A -10 és a +6 kicsit más érzet vagy én gondolom rosszul? Biztos az is nagyon rossz, -6-nál még nem volt kontaktlencsém és belefért az üvegem fémkeretbe is. Ezeknél a műanyagoknál nincs kényelmetlenebb dolog a világon, de ebbe is alig lehet belenyomni.

2024. jún. 1. 14:07
 79/97 anonim ***** válasza:
53%

"Nem.... de mindegy, úgysem érted, látom."

Én csak azt látom, hogy kiírt egy állítólag tanult ember, hogy mi a problémája, de azt nem akarja megoldani, csak önvisszaigazolást várt.

Az igényeidből nem akarsz lejjebb adni, de sírni azt tudsz. Akkor sírj, éld fel a tartalékaidat, ahelyett, hogy értelmes ember lévén belátnád, hogy most viszont egy kicsit meg kéne húzni a gatyamadzagot, mert már most rászorulsz.

2024. jún. 1. 15:31
 80/97 A kérdező kommentje:
De pont ezaz, hogy nem élem fel, mert visszatöltődik a jövő hónapban, amikor megkapom az óraadói kifizetésemet. Az elmúlt 5 hónap alatt a megtakarításaimból 200 ezret éltem fel. 600k-t kapok majd. Én ezt nem érzem tragédiának...
2024. jún. 1. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!