Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire ciki, hogy saját...

Mennyire ciki, hogy saját lakásban nem elég 200.000 forint kihoznom egy hónapot (autó, háziállat, gyerek nincs, egyedül élek)?

Figyelt kérdés

Perpill egyetem mellett csak félállásom van, van 2 millió forint megtakarításom, amit így apránként felélek, mert nem lehet 200.000 forintból kihozni egy hónapot egyedül sem és ez eléggé elszomorít.

Az elmúlt 2 hónapban 550.000 forintot költöttem, holott 400 volt a bevételem. Persze, ebben benne van az hogy 80 ezer volt a szállás befizetése nyaralásra, de ez már rég el volt tervezve hogy a félretett pénzemből fizetem

De enélkül sem sikerült ebben az évben 250k alatt kihozzak egy hónapot. Persze lehet mondani, hogy minek elmenni szórakozni néha, meg csak otthon kéne főzzek, nem kéne kontaktlencsét hordanom, nem kéne olyan helyen félállásban lennem amihez 18.900 forint országbérlet kell plusz az ingázás miatt vennem kell 20 GB mobilnetet 5000 forintért havonta. Ha semmi ilyen "extrás" dolog nem lenne, csak enni-inni, meg számlákat fizetni kellene, akkor elhiszem, hogy kijöm 200 alatt az ember saját lakásban is, de akkor mi van azzal, aki albit fizet?

Vagy tényleg az én kezemből folyik ki a pénz? :(

2024. máj. 31. 11:21
 31/97 A kérdező kommentje:
Abból a szempontból nem vagyok àtlagos, hogy doktori képzésen vagyok és mellette tanulok-dolgozom. A szellemi elvàrásaimmal van a baj, nem a más dolgokkal, nem könnyű akárkivel kapcsolódni, akivel nem tudok a saját szintemen beszélgetni. :(
2024. máj. 31. 13:21
 32/97 A kérdező kommentje:
De nem, tényleg nem vagyok egy Barbie baba. Általában szépnek tartanak az emberek, de masszívan le kéne dobni 15 kilót, de alapból se az az alkat vagyok, vekonyabban sem, ami bárkinek bejön
2024. máj. 31. 13:22
 33/97 anonim ***** válasza:
66%

"valahol egyértelmű, hogy a régi vacak távfűtésem van a panelban"

Nekem nem volt egyértelmű, ezért kérdeztem, mert nem tudtam, hogy neked milyen rendszeren megy a melegvized, hogy mitől ilyen drága. Miért vettél olyan lakást, amiben távfűtés van?

"e masszívan le kéne dobni 15 kilót"

Na, akkor máris kezdheted, hogy mérsékeled az ételfogyasztást, így kettőt ütsz egy csapásra, 1. lefogysz 2. spórolsz is.

"de alapból se az az alkat vagyok"

Ez csak a kifogás része.

2024. máj. 31. 13:25
 34/97 anonim ***** válasza:
62%

-15 kg több havi spórolás. Volt is egy ilyen téma :)

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1266..

2024. máj. 31. 13:27
 35/97 A kérdező kommentje:

Nem én vettem, a szüleimnek ennyi pénze volt, ezt tudtuk belőle kifizetni. Nincs is a nevemen, nem adhatom el, nem kereshetek kisebbet, olcsóbbat. :(

Mielőtt elkezdtem amúgy ezt a másik képzést, elég jól kerestem ahhoz + lakótárssal, hogy felújítassam a lakást, erre ment el a legtöbb megtakarításom. Ez most egy átmeneti időszak, aki azzal b*szogatott már elnézést, mit csinálok, ha végleg elfogy minden pénzem, nem fog örökké tartani, most is álláskeresésben vagyok, mert utolsó évem jön és nem is lesz annyi egyetemi dolog mint eddig plusz nem akarok Pesten dolgozni hogy ezzel is menjen az idő.

Szoval probálkozom, ez most egy átmenet.

De igen, arra nem tudok építeni, hogy mi lesz velem 40 évesen, amikor már rossz esetben elvàlt anyának kellene lennem, nem akkor keresni életem szerelmét. Szeretnék optimista lenni, de inkább nem alapozom arra, hogy megadatik ez nekem. :( Tőbb ismerösöm is szingli 28-40 között. Ilyen vilagot élünk, igyekszem kitalálni egyedül hogy lavírozzak el. :)

De köszi a válaszokat!

2024. máj. 31. 13:31
 36/97 A kérdező kommentje:
100 ezer helyett 40 kicsit erős túlzás, de igen; vékony emberek kevesebbet esznek ;)
2024. máj. 31. 13:33
 37/97 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem megírni, hogy 600k pénzem van EP-ban. Kivenni úgy tudom nem lehet, fenntartani pedig 5000 a havi minimum költség.
2024. máj. 31. 13:35
 38/97 anonim ***** válasza:
17%

"Tőbb ismerösöm is szingli 28-40 között. Ilyen vilagot élünk.."

A többség bután éli az életét azért szingli. Buli, laza kapcsolatok, nem a saját szintjén keres, elvárások, kifogások stb.

Aztán később lehet jönni siránkozni ide a gyakorira hogy nem találnak senkit. Fiatalon kell okosnak lenni.

2024. máj. 31. 13:36
 39/97 A kérdező kommentje:

38 ezzel maximálisan egyetértek, ezért is foglalkozom az önismerettel meg jártam pszichológushoz amíg futotta rá, hogy rajöjjek mit tudok nyújtani meg mire van nekem szükségem.

Elég szorongó alkat vagyok, a nagyon laza, flegma emberektől csak nő a szorongásom mert nem tudok rájuk alapozni, nem èrzem biztonságban magam mellettük. Sok férfi nem ambíciózus. Semmilyen tervük nincs, vagy vágyuk pár évre előre. Én akarok gyereket, azzal kezdik ezen nem is gondolkodnak általában... nekem nagyon jó apám van, és sajnos magas a mérce, én is jó apát keresnék a saját gyerekemnek, de olyanra nem tudok építeni, akinek 0 gondolata van a gyerekekről, mert ez finoman szólva sem apának való figura.

Azt még ki kéne bogozzam miért mindig ezek a típusok akarnak engem, és a határozottabb, felnőttebb alkatok nem. De tudom, én vagyok félős és határozatlan, ami miatt nehezebb lenne utóbbi típussal megnyerő interakciókba keverednem úgy vélem.

Szóval abszolút megértem az észrevételeket, nehéz, de igyekszem dolgozni magamon, viszont vagyok annyira pesszimista-realista hogy lehet csak sok évre lesz meg igazán a gyümölcse, addig még bàrmi lehet...

2024. máj. 31. 13:44
 40/97 anonim ***** válasza:
100%

Az ep-t mire spórolod? Arra pl nagyon jó lenne, hogy írtad, beteg voltál, gyógyszerek, vitaminok stb... ez szinte mind megvehető ep-re. Én abból veszem a kontaktlencséhez a szemcseppet, folyadékot is.

Kontaktlencse: 5ezret írtál havonta, nem tudom, hogy a féléveset osztottad el, vagy hogy jött ki az összeg. Érdemes ránézni a Visionnél (talán az ofotértnél is van) a lencse-előfizetésre. Nem kell rá egyben nagyobb összeget kiadni, havonta vonják, nekem 3480 havonta. Nem nagy különbség, de most neked a kicsi is segítség.

Valahol írtad az ételrendelést, Pécsen nincs efood, cityfood vagy hasonló? Jóval olcsóbb, mint bármilyen ételrendelés, az egyetlen hátrány, hogy előre kell vele tervezni. A futárral meg lehet beszélni, hogy kiteszel egy hűtőládát reggel a lépcsőházba, légyszi tegye abba, estig nem lesz baja, amíg hazaérsz, van vacsid. Max 2000 egy adag kaja (nagy adagok), ennél olcsóbban főzéssel se nagyon jössz ki.

2024. máj. 31. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!