Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire ciki, hogy saját...

Mennyire ciki, hogy saját lakásban nem elég 200.000 forint kihoznom egy hónapot (autó, háziállat, gyerek nincs, egyedül élek)?

Figyelt kérdés

Perpill egyetem mellett csak félállásom van, van 2 millió forint megtakarításom, amit így apránként felélek, mert nem lehet 200.000 forintból kihozni egy hónapot egyedül sem és ez eléggé elszomorít.

Az elmúlt 2 hónapban 550.000 forintot költöttem, holott 400 volt a bevételem. Persze, ebben benne van az hogy 80 ezer volt a szállás befizetése nyaralásra, de ez már rég el volt tervezve hogy a félretett pénzemből fizetem

De enélkül sem sikerült ebben az évben 250k alatt kihozzak egy hónapot. Persze lehet mondani, hogy minek elmenni szórakozni néha, meg csak otthon kéne főzzek, nem kéne kontaktlencsét hordanom, nem kéne olyan helyen félállásban lennem amihez 18.900 forint országbérlet kell plusz az ingázás miatt vennem kell 20 GB mobilnetet 5000 forintért havonta. Ha semmi ilyen "extrás" dolog nem lenne, csak enni-inni, meg számlákat fizetni kellene, akkor elhiszem, hogy kijöm 200 alatt az ember saját lakásban is, de akkor mi van azzal, aki albit fizet?

Vagy tényleg az én kezemből folyik ki a pénz? :(

2024. máj. 31. 11:21
 61/97 A kérdező kommentje:
Háztartási dolgokat meg a 100 forintosba veszek, az pont a spar mellett van ugyanis.
2024. jún. 1. 11:49
 62/97 anonim ***** válasza:
46%
Kérdező, ha havi 80-ból próbálnál kijönni, akkor is ideböffentené valaki, hogy neki 60-ból is sikerül.
2024. jún. 1. 11:51
 63/97 anonim ***** válasza:
0%

"Nem eszem 2000 kcalnál többet."

Akkor hogy van rajtad 15 kg zsírfelesleg? 🤷

2024. jún. 1. 11:52
 64/97 A kérdező kommentje:

Tudom, én is próbáltam egy idöben paradicsomos tésztán és melegszendvicsen élni. Ráment az egészségem, tönkrement a bőröm, hajam, vérszegény lettem, nem éri meg.

És azért is eszem 5x jól megválogatva mit eszem mert IBS-em van, nem is úgy szívódnak fel a dolgok, ahogy kéne. Most nem aktív, de pl: szeptember-októberben amikor elkaptam a Covidot hetekig hasmenésem volt. Ha meg az nincs, akkor is fajdalmaim vannak meg puffadok. 5x kevesebbettel el lehet lenni de ez egy kiszámíthatatlan szar.

2024. jún. 1. 11:54
 65/97 A kérdező kommentje:

63 mert nem értesz hozzá és a közhiedelemmel ellentètben rohadtul nem kell 2000 kalória (én pont ennyit megeszem minden nap).

163 cm vagyok, 73 kiló és 58 kéne legyek. 18 evesen is 63 voltam sajnos, 12 eves korom ota küzdök, hol sikerül fogyni, hol nem, de a stressz nem segit az anyagcserén. Vannak iszonyat szerencsètlen alkatok, anyagcserék, ahhoz hogy egy ilyen ember tartsa magát nagyon sok mindenre oda kéne figyelni, önmagában a kaloria nem feltètlen elég. De ha mondjuk 1400 kalorian élnék, mint sok-sok vékony ember, biztosan menne a jobb alak, csak el kell fogadni, hogy van, akinek nehezebb, mert van aki meg hìzni nem tud.

Irigylek mindenkit aki elkötelezett az egészséges test fenntartásában mert máshogy nem tud boldog lenni. A fejlődéshez az is kell, hogy el kell fogadnod, ha lassú az anyagcseréd és örök életedben kúzdenened kellene ellene. Vannak időszakok amik nincs erő kúzdeni és 200 gramm keksz csak 400 forint... nem kifogásokat gyártok, de akkor is 15 éve megy a kínlódás, önostorzás, anyai ági vékony rokonok cs*szegetése.

Van amikor a kínlódás helyett segít az elfogadás, és ha van jobb periódus jut több energia fogyni.

De örülök annak, akinek ilyen baja nincsen.

2024. jún. 1. 12:01
 66/97 anonim ***** válasza:
Milyen típusú segítségre vársz?
2024. jún. 1. 12:03
 67/97 A kérdező kommentje:
Plusz homokóra alak vagyok Ds cicikkel. Sok fèrfinak ez sem jön be, de minden nő, aki valaha megdicsért, azt mondta hogy nagyon jó alakom van, és nem feltétlen az a jo, ha mindenki 50 kiló. Nyilván nem hallgatok rájuk, mert egészségesnek nem egészséges, de attól még nincs rossz alakom moletten.
2024. jún. 1. 12:04
 68/97 A kérdező kommentje:
66: erre nem kell rákérdezni, rengeteg tippet kaptam, amik közül a legtöbb nehezen megoldható most, de valamit próbálok belőle kamatoztatni, csak nem lesz egyszerű úgy látom. Nem kifogásokat akarok gyártani, de akkor is látom nehéz lesz.
2024. jún. 1. 12:06
 69/97 anonim ***** válasza:
66%
Kicsit úgy érzem, hogy a kérdezőnek minden megoldásra van egy kifogása. Azt vágod, hogy spórolni lemondásokkal kell? Ha erre nem vagy hajlandó nem sok mindent lehet kezdeni. Nézt át a költségeid és csökkentsd azokat amik a legkevésbé szükségesek.
2024. jún. 1. 12:25
 70/97 A kérdező kommentje:

Nem is ez volt a kérdés, hogyan változtassak, hanem hogy mennyire ciki ez, mennyire kéne képesnek lenni 200ból kijönni egy hónapban. Ezek szerint làtom hogy semmilyen életszínvonal nem jönne ki ennyiből,így nem tévedtem, hogy lehetetlen.

Azt is leírtam, van 2 millio megtakarításom, kapok 600k-t még az egyetemtől juniusban, jövő januártól meg teljes állásban kívanok dolgozni, ami nem 200k lesz nyilván. Ezt a 8 hónapot meg ki kell húzni a megtakarítással is, ha havi max. 250-nel szàmolok és akkor nem nagyon kell lemondanom apróságokról sem, amik miatt összegyűlt az az 50-70k kb. a 200 felett.

Jövő hónapban kapok a meglévő 2 milliós megtakarításomhoz

2024. jún. 1. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!