Mennyire ciki, hogy saját lakásban nem elég 200.000 forint kihoznom egy hónapot (autó, háziállat, gyerek nincs, egyedül élek)?
Perpill egyetem mellett csak félállásom van, van 2 millió forint megtakarításom, amit így apránként felélek, mert nem lehet 200.000 forintból kihozni egy hónapot egyedül sem és ez eléggé elszomorít.
Az elmúlt 2 hónapban 550.000 forintot költöttem, holott 400 volt a bevételem. Persze, ebben benne van az hogy 80 ezer volt a szállás befizetése nyaralásra, de ez már rég el volt tervezve hogy a félretett pénzemből fizetem
De enélkül sem sikerült ebben az évben 250k alatt kihozzak egy hónapot. Persze lehet mondani, hogy minek elmenni szórakozni néha, meg csak otthon kéne főzzek, nem kéne kontaktlencsét hordanom, nem kéne olyan helyen félállásban lennem amihez 18.900 forint országbérlet kell plusz az ingázás miatt vennem kell 20 GB mobilnetet 5000 forintért havonta. Ha semmi ilyen "extrás" dolog nem lenne, csak enni-inni, meg számlákat fizetni kellene, akkor elhiszem, hogy kijöm 200 alatt az ember saját lakásban is, de akkor mi van azzal, aki albit fizet?
Vagy tényleg az én kezemből folyik ki a pénz? :(
eléggé rossz beosztás, talán kellene valakit keresned aki megtanit beosztani, mert valahogy neked nem megy..
ismerek valakit akik külön külön jól tudtak megtakaritani, de házaspárként szétcsapják a pénzüket kifolyik a kezük közül és küszködnek..
ez tanulható egy szemléletmód kell hozzá plusz akarat, hogy változtatni szeretnél ezen
"20 GB mobilnetet 5000 forintért havonta."
Erre miért van szükséged? Az ingázást nem bírod ki net nélkül? Ez függőség.
Mi a baj azzal, ha otthon főznél? Oké, lehet, hogy nem szeretsz, én is utálok, de megcsinálom. Ha spórolni szeretnél, akkor kezd itt. De úgy nem lehet spórolni, ha csak sírsz és kifogásokat keresel. Tudod, valamit valamiért.
Mennyi a rezsi? Miket vásárolsz? Érdemes tényleg mindent leírni tételesen, hogy tényleg muszály-e azokat megvenned, amiket megveszel.
Havi 200-ból mit osszon be, könyörgöm? - hát én 217 nettóból meg tudom oldani
. . .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!