Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire ciki, hogy saját...

Mennyire ciki, hogy saját lakásban nem elég 200.000 forint kihoznom egy hónapot (autó, háziállat, gyerek nincs, egyedül élek)?

Figyelt kérdés

Perpill egyetem mellett csak félállásom van, van 2 millió forint megtakarításom, amit így apránként felélek, mert nem lehet 200.000 forintból kihozni egy hónapot egyedül sem és ez eléggé elszomorít.

Az elmúlt 2 hónapban 550.000 forintot költöttem, holott 400 volt a bevételem. Persze, ebben benne van az hogy 80 ezer volt a szállás befizetése nyaralásra, de ez már rég el volt tervezve hogy a félretett pénzemből fizetem

De enélkül sem sikerült ebben az évben 250k alatt kihozzak egy hónapot. Persze lehet mondani, hogy minek elmenni szórakozni néha, meg csak otthon kéne főzzek, nem kéne kontaktlencsét hordanom, nem kéne olyan helyen félállásban lennem amihez 18.900 forint országbérlet kell plusz az ingázás miatt vennem kell 20 GB mobilnetet 5000 forintért havonta. Ha semmi ilyen "extrás" dolog nem lenne, csak enni-inni, meg számlákat fizetni kellene, akkor elhiszem, hogy kijöm 200 alatt az ember saját lakásban is, de akkor mi van azzal, aki albit fizet?

Vagy tényleg az én kezemből folyik ki a pénz? :(

2024. máj. 31. 11:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/97 anonim ***** válasza:

Az EP kellene fedezze a kontaktlencsédet. Otthon lehet főzni szépen. A kávézással csak a szorongásod erősíted, függésben tartod magad és még drága is. Ha helyette több vizet iszol, ugyanaz lesz a hatása.

20 giga net az ingázás miatt luxus, ha nincs rá pénzed. Olvass helyette, legalább kinyílik a világ. Ruházkodásra nem költesz minden hónapban szerintem. A piperecucc is csomó helyen teljesen olcsón megoldható.

Azért nem az apafigurák vonzódnak hozzád, mert te magad egy instabil, szorongó ember vagy, aki nem érzi jól magát a bőrében.

Ne is haragudj, de mi családként 1,5 milliós bevétellel nem élünk ekkora lábakon.

2024. jún. 8. 12:38
 92/97 A kérdező kommentje:

91, köszi hogy semmi újat nem mondtál így 1,5 héttel azután, hogy kaptam vagy 60 választ és vagy 3x leírtam, hogy az internettel dolgozom, amikor csak tudok (nem mindig olyan a vonat utazóközössége hogy kényelmes legyen). :) 750 forint egy zacskó kávé, ami 1,5 hónapig kitart, ugyanis max. 2-t iszom naponta. Joghurtot meg ilyeneket nem iszom, szóval nem az a 3 dl tej lesz drága naponta aminek literéért 315 forintot fizetek, mert csak a hatósági árút veszem. Igen, fizeti az EP a lencsét, de az egálban van az 5000 forintos kötelező havi befizetéssel, így igazából nem vettem külön a kettőt.

Elmentem a LIDL-be is megvenni a számomra szükséges dolgokat, egy adag paradicsomot kifogtam olcsóbban, mint a SPARban, de ezen kívül sajnos semmi sem volt olcsóbb. :( Azért még próbálkozom összevetni az árakat, de összességében úgy tűnik, az akciók nézegetése lesz a működő technika. Pl: mindig a legolcsóbb sajtot veszem, aminek 10 dekája 230 forint kb. a SPARban, mindig van egy ilyen akciójuk.

Nem, nem kell ruhát venni minden hónapban. Ezt egy szóval sem mondtam és mivel elég stabil ruhatáram van, idén 1 szandálon, 1 bikinin és 1 téli cipőn kívül szerencsére semmi mást nem tervezek már venni.

Végignéztem a költségeimet, de tényleg azért nem jöttem ki, mert lopásból keletkezett 60 ezer forintnyi kifizetendő károm (mivel volt benne két 20 ezres bérlet is, amit vehettem meg újra pl...), javíttatnom kellett valamit a lakásban, meg a nyaralás, aminek a végösszege végül is 100.000 forint lett. A nyár további részében ilyen költség nem lesz.

Mivel én nem vagyok család, nem szeretném összehasonlítani egy 3-5 tagú család 1,5 milliós bevételét és annak elosztását az én költségeimmel. Nagyon más kategória. Ott általában van autó, különóra, néha gyereknek speciális suli, speciális oktatás és órák kellenek (tudom, mert a húgom értelmi sérült és rengeteg pénzt kellett rá költeni gyerekkorában), plusz a jövőjükre nem kevés pénzt félretenni, megtakarítani (ami sajnos több ismerősömnek nem sikerül, pedig 1 gyerek van, csak nem keresnek annyit, hogy évek mennyiségét félretegyék egy egyetemre pl.), biztosítások stb.

Hatványozottan megemeli a költségeket így teljesen megértem, hogy nem mertek semmi extrára, vagy szórakozásra pénzt költeni. Gyerekként 10 éves koromig én sem jártam külföldön, csak rokonoknál. Az volt a szórakozás, hogy mindenféle ingyenes programot szerveztünk, néha mozit, színházat. Főleg egy gyereknek nem kellenek nagyon drága dolgok, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen, én is ezt láttam otthon.

Van hova fejlődnöm szorongás szempontjából, ez tény. De már annak is örvendek, ahova eljutottam és ennél csak feljebb van, úgy érzem. Sokszor voltam rossz társaságban pl: toxikus barátságban, ami magától elkopott miután már nem volt kontrollja a hölgynek felettem. Sajnos azóta lett pár új, fiatalabb "áldozata"...

2024. jún. 8. 13:07
 93/97 anonim ***** válasza:
Amúgy nyilván neked is lassan meglesz a havi 1,5 milla vagy több is. Doktori vegzetseged lesz, elfelejtheted a 200 ezres fizut.
2024. jún. 8. 13:13
 94/97 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy költünk mindenre, amire szeretnénk, viszont nálunk a gyerekek megtakarítása a legfontosabb. Csak arra elmegy 200ezer egy hónapban a két gyereknek, hogy felnőttként legyen majd alapjuk.

A spár meg a többi lánc helyett próbáld ki a piacokat, sokszor feleannyiba kerül és minőségben is sokkal jobb az áru. Én pl így veszek mindent, húst is.

A kávé, ha felesleges, akkor drága. Márpedig annak, akinek ilyen filléres gondjai vannak, felesleges. Naponta 3 dl tej, 10 nap alatt 3 liter már 1000 forint. Egy hónap alatt 3000 forintot elversz, pedig elvileg laktózérzékeny vagy, akkor meg a hatósági áras tej nem is lenne jó. Hozzá kell tenni, hogy le is főzöd azt a kávét, ami energia.

Addig nyújtózz, amíg a takaród ér. Mást nem tudsz csinálni. A lakást érdemes lenne elcserélned, ekkora rezsivel ez elég nagy pazarlás. Mi vidéken nagy családi házban nem fizetünk ennyit rezsire… Nagyon jó cseréket lehet kifogni, a barátnőmék kis ráfizetéssel most fogtak egy félszobával nagyobb, jobb lakást alacsonyabb rezsivel és közös költséggel.

2024. jún. 8. 13:24
 95/97 A kérdező kommentje:

Tudod, hogy a laktózmentes tej, ami 2,8-as 315 forint? :) Agyon lettem dicsérve egy eü. felmérésen milyen jó a csontozatom a magyar átlaghoz képest, kalcium nélkül ez nem megy. Hadd ne kelljen ilyenekben kioktatni már másokat, szánalmas...

De nem tudom miért vitatkozom ezen, amikor azt is leírtam, hogy a tényleges bevételem 280 ezer havonta erre a félévre, hiszen óraadói díjam is van az alap fizetésem mellett.

Nem tudom eladni a lakást. Nincs a nevemen, 6 éve azért vették a szüleim, hogy ne fizessenek albit, helyette adjam ki a 2 szobát és húzzam ki úgy a mesterképzést. Ők most épp válnak, anyám hallani se akar róla, hogy azt a 18 millió forintnyi értéket, amit ez a lakás az ő tulajdonrészével képvisel, eladja most. Mondhatni ez egy "kiterjesztett mamahotel", csak a tulajok másik városban élnek így maximálisan én látom el magam. Kisebb albit kereshetnék, de a hátam közepére se kívánok egy költözést.

Egyébként ha minden jól megy, Szeptembertől lesz olyan munkám, amivel 450-et fogok keresni. :) De igen, az állásinterjúig még nem jutottam, úgyhogy egyelőre azon vagyok, hogy mielőbb legyen jobb állásom.

2024. jún. 8. 13:39
 96/97 A kérdező kommentje:
Plusz itt minden átalánydíjas, éves szinten 40 ezret vissza szoktak téríteni mert nem használom fel.
2024. jún. 8. 13:40
 97/97 A kérdező kommentje:
Budapesten is rengeteg panel van, ahol sajnos a téli rezsi 50 körül van. Nekem úgy jön ki a 70 hogy minden számlámmal együtt.
2024. jún. 8. 13:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!