Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Első háziállat lakásba kiscicá...

Első háziállat lakásba kiscicát. Biztos jó ötlet?

Figyelt kérdés
Nem rég költöztem Budapestre saját lakásba(1 háló/dolgozó szoba, előszoba, konya és fürdő) és nagyon szeretnék egy kiscicát magam mellé a lakásba. Egyedül lakok egyenlőre, párom fog hozzam költözni a közel jövőben várhatóan, egyetmre járok, néha hétvégente eljárok vidékre szuleimhez. Első háziállatom lenne, ez előtt sosem tartottam személyesen, édesapám szintén lakasba tart egy macskát és hasonlóan szeretnék én is. Csak nem vagyok biztos benne hogy ez nagyon jó ötlet volna, már csak tapasztalatlanságom miatt is de aggódok hogy a lakás mérete és hogy nem vagyok otthon 24/7 ez jó ötlet lenne. Eltekintve magabizonytalanságomtól, és csak a körülményekre tekintettel mi a véleményetek a helyzetről?

2023. szept. 19. 12:08
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is a párommal élek egy 37 m² -es lakásban és van egy cicánk. Az erkélyen van felszerelve macskaháló és akkor megy ki amikor szeretne. Mi sem vagyunk otthon 0-24-ben, de nagyon boldog a cicánk. Nyilván azt érdemes kalkulálni, hogy ha több napra mész valahova akkor tudja-e etetni valaki vagy tudod-e magaddal vinni.

Illetve brutális ára van a macskaalomnak is és a kajának is (legalább is amit mi használunk), érdemes az anyagi helyzetedet is nézni mielőtt döntesz.

2023. szept. 19. 12:20
 2/20 anonim ***** válasza:
9%
Biztos boldog 37 nm-re zárva egesz életére. Javaslom,nyisd ki az ajtót egyszer,soha a büdös életben nem jönne vissza.
2023. szept. 19. 12:35
 3/20 anonim ***** válasza:
77%
Halkan megjegyzem, képeld el már volt nyitva az ajtó és esze ágában nem volt kimenni, de most majd elmorzsolok pár könnycseppet mert egy névtelen senki szerint rosszul tartom a macskámat. Elnézést kérek, hogy nem volt pénzem nagyobb lakást vásárolni és nem raktam ki a macskát az utcára. Feltételezem neked van egy saját palotád ahol sokkal jobb helyen lenne egy macska. Egyébként pedig kifejezetten hasznos volt a válaszod a kérdező kérdését tekintve. :)
2023. szept. 19. 12:59
 4/20 anonim ***** válasza:
11%

Jó bolond ez a válaszoló... Biztos k...va boldog az a szerencsétlen macska egy lyukban élve...

Ez bezzeg nem állatkínzás, mi...?

2023. szept. 19. 13:07
 5/20 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem sem baj, hogy nem tudsz folyamatosan vele lenni. A mi cicánk a nap nagy részét átalussza, bár ő ha otthon vagyunk se annyira szociális. Néha odajön mellénk a kanapére, de nem az a tipikus ölbe cica.

Költségeket gondold át, illetve én nulla tartalékkal nem vágnék bele állattartásba. Nem milliós összegre gondolok, de úgyse akarnék járni, mint ismerősömék, akik hó végén nem tudták állatorvoshoz menni.

Ahogy az 1-es írja az utazást is át kell gondolni, hogy viszed-e vagy ki gondoskodik addig róla.

2023. szept. 19. 13:13
 6/20 anonim válasza:
85%
Szerintem ilyen körülmények mellett, ha kisállatra vágysz, az egyik legjobb választás egy cica. Eddig minden macskám nagyon alkalmazkodó volt, elképesztő, hogy mennyire fel tudják venni a gazdi ritmusát. Az én cicám átalussza azt az időt, amíg nem vagyok otthon, akkor van ébren, amikor én, és többnyire akkor megy aludni, amikor én. Emellett én hozzáaszoktattam ahhoz is, hogy néha utazunk, így már teljesen jól elvan azzal is, ha hétvégére elviszem magammal anyukámhoz, de az is szuper, ha van olyan ismerős, családtag, akit ismer és szeret és át tud menni néha hozzá, ha elutazol.
2023. szept. 19. 13:18
 7/20 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem teljesen jó ötlet. A cicák kifejezetten szeretik is, ha egy kicsit gyedül lehetnek, elvonulhatnak. A lényeg, hogy amikor otthon vagy, akkor foglalkozz vele, játszatok minden nap, legyenek a lakásban jó macskánakvaló helyek, ahol elbújhat, ahova felmászhat (akár macskabútor vagy a te bútoraid), stb.
2023. szept. 19. 13:19
 8/20 anonim ***** válasza:
33%

4, biztos sokkal boldogabb lenne a macska, miután átment rajta egy autó <3

Kérdező, azt írod, hétvégente hazautaznál vidékre. És akkor mi lesz a macskával? Otthon nem hagyhatod, főleg nem egy kiscicát, ha pedig mindig cipeled, az a legtöbb macskának hatalmas stressz.

Másrészt: mi van, ha költöznöd kell valami miatt? Akkor is vinnéd magaddal, úgy is, hogy előre látható, hogy sok lakást nem adnak ki háziállatot tartóknak?

Illetve van-e akkora anyagi biztonságod, hogy ha valami történik a macskával (betegség, baleset), akkor is álld az orvosi költségeit, nem beszélve az alap, rendszeres orvosi ellátásáról?

2023. szept. 19. 13:19
 9/20 anonim ***** válasza:
14%

Mondom a negatívumokat:

- A macska sem csak fekszik meg cukiskodik egész nap. Szekál,nyávog,lóg rajtad, élezi a körmét a bútorokon, megpróbálja ellopni a kaját.

- Büdös az alom. Bármilyet veszel, bárhova teszed,bármennyit takarítod, akkor is van egy alap szaga.

- Köröm-kérdés nyomatékosítva: mindenhova felmászik. 1-2 év és lecserélhetsz bútorokat.

-Nem tudod sétálni vinni. Szerintem egy kutyához képest azért rosszabb a macska, mert nem tudod soha magaddal vinni. Szóval ami idő munka és suli után van,amit szórakozással töltenél,oda sosem fogod tudni vinni,míg egy kutyát sok helyre elvihetsz.

Amúgy lakásba fajtiszta macska a legjobb,azok nyugodtabbak,mint a házimacskák,mivel benti tartásra vannak tenyésztve.

2023. szept. 19. 13:25
 10/20 anonim ***** válasza:
35%
8as,kapott a szüleitöl egy lakást,szted milyen anyagi gondjai lennének?
2023. szept. 19. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!