Első háziállat lakásba kiscicát. Biztos jó ötlet?
Én is a párommal élek egy 37 m² -es lakásban és van egy cicánk. Az erkélyen van felszerelve macskaháló és akkor megy ki amikor szeretne. Mi sem vagyunk otthon 0-24-ben, de nagyon boldog a cicánk. Nyilván azt érdemes kalkulálni, hogy ha több napra mész valahova akkor tudja-e etetni valaki vagy tudod-e magaddal vinni.
Illetve brutális ára van a macskaalomnak is és a kajának is (legalább is amit mi használunk), érdemes az anyagi helyzetedet is nézni mielőtt döntesz.
Jó bolond ez a válaszoló... Biztos k...va boldog az a szerencsétlen macska egy lyukban élve...
Ez bezzeg nem állatkínzás, mi...?
Szerintem sem baj, hogy nem tudsz folyamatosan vele lenni. A mi cicánk a nap nagy részét átalussza, bár ő ha otthon vagyunk se annyira szociális. Néha odajön mellénk a kanapére, de nem az a tipikus ölbe cica.
Költségeket gondold át, illetve én nulla tartalékkal nem vágnék bele állattartásba. Nem milliós összegre gondolok, de úgyse akarnék járni, mint ismerősömék, akik hó végén nem tudták állatorvoshoz menni.
Ahogy az 1-es írja az utazást is át kell gondolni, hogy viszed-e vagy ki gondoskodik addig róla.
4, biztos sokkal boldogabb lenne a macska, miután átment rajta egy autó <3
Kérdező, azt írod, hétvégente hazautaznál vidékre. És akkor mi lesz a macskával? Otthon nem hagyhatod, főleg nem egy kiscicát, ha pedig mindig cipeled, az a legtöbb macskának hatalmas stressz.
Másrészt: mi van, ha költöznöd kell valami miatt? Akkor is vinnéd magaddal, úgy is, hogy előre látható, hogy sok lakást nem adnak ki háziállatot tartóknak?
Illetve van-e akkora anyagi biztonságod, hogy ha valami történik a macskával (betegség, baleset), akkor is álld az orvosi költségeit, nem beszélve az alap, rendszeres orvosi ellátásáról?
Mondom a negatívumokat:
- A macska sem csak fekszik meg cukiskodik egész nap. Szekál,nyávog,lóg rajtad, élezi a körmét a bútorokon, megpróbálja ellopni a kaját.
- Büdös az alom. Bármilyet veszel, bárhova teszed,bármennyit takarítod, akkor is van egy alap szaga.
- Köröm-kérdés nyomatékosítva: mindenhova felmászik. 1-2 év és lecserélhetsz bútorokat.
-Nem tudod sétálni vinni. Szerintem egy kutyához képest azért rosszabb a macska, mert nem tudod soha magaddal vinni. Szóval ami idő munka és suli után van,amit szórakozással töltenél,oda sosem fogod tudni vinni,míg egy kutyát sok helyre elvihetsz.
Amúgy lakásba fajtiszta macska a legjobb,azok nyugodtabbak,mint a házimacskák,mivel benti tartásra vannak tenyésztve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!