Mennyire ciki, hogy saját lakásban nem elég 200.000 forint kihoznom egy hónapot (autó, háziállat, gyerek nincs, egyedül élek)?
Perpill egyetem mellett csak félállásom van, van 2 millió forint megtakarításom, amit így apránként felélek, mert nem lehet 200.000 forintból kihozni egy hónapot egyedül sem és ez eléggé elszomorít.
Az elmúlt 2 hónapban 550.000 forintot költöttem, holott 400 volt a bevételem. Persze, ebben benne van az hogy 80 ezer volt a szállás befizetése nyaralásra, de ez már rég el volt tervezve hogy a félretett pénzemből fizetem
De enélkül sem sikerült ebben az évben 250k alatt kihozzak egy hónapot. Persze lehet mondani, hogy minek elmenni szórakozni néha, meg csak otthon kéne főzzek, nem kéne kontaktlencsét hordanom, nem kéne olyan helyen félállásban lennem amihez 18.900 forint országbérlet kell plusz az ingázás miatt vennem kell 20 GB mobilnetet 5000 forintért havonta. Ha semmi ilyen "extrás" dolog nem lenne, csak enni-inni, meg számlákat fizetni kellene, akkor elhiszem, hogy kijöm 200 alatt az ember saját lakásban is, de akkor mi van azzal, aki albit fizet?
Vagy tényleg az én kezemből folyik ki a pénz? :(
39. A férfiak később érnek. Az a férfi aki 30 évesen még nem gondolkodik ebben, lehet 35 évesen már fog.
Van egy csomó csendes hasonló férfi mint Te, akiket sok nő észre sem vesz. Ismerkedj meg velük valahogy. Jó korban vagy még.
Passzívon voltam ebben a félévben, ezt nem említettem. Túl sok mindent kellett csináljak a PhD-val így nem tudtam volna a másik képzésemre sem fókuszálni.
45, nem szeretném lusxuscikknek nevezni az 1590 forintos HBO maxot, mikor másnak tévéje van, nekem még az sincs, nem pazarolja az áramot. Azért van 20 GB mobilnetem, mert 16-20 órát ingázom és 5GB a Vodánál nem sokkal olcsóbb és nem elég.
Más ismerőseim heti 4-5x rendelnek úgy, hogy nem keresnek többet sokkal. A gond az, hogy ha magamra is főzök, akkor is többet eszem, mint egy 50 kilós nő. :) A gyümölcs-zöldség mocskosul drága, úgy próbálom megoldani, hogy fagyasztottat veszek, frissből csak akciósat.
Nem vagyok annyira rossz helyzetben, júniusban az alap munkám mellett az egyetem az óraadói tevékenységemért ki fog utalni 600 ezer forintot egyben, ezért fèrt bele a nyaralás is.
Csak igen, bosszant, hogy a kajaigény miatt nem jövök ki 200-ból. Pedig egy kondibèrlet jobban jött volna.
Ha 200-ból nem jössz ki egy hónap alatt, akkor ott gondok vannak.
Bőven ki lehet jönni az összegből, sőt, ha önfegyelmed van, és az igényeidet is lejjebb adod, akkor egy átmeneti vész esetén akár a feléből is ki lehet jönni.
Lövök vaktában egy esélyeset: péksütemények?
Ha mellé ment, akkor is érdemes az ilyen "filléres napi" cuccokat felszorozni 20-30-szorosára, mert így, haviként, külön-külön is tudnak tétellé válni, de összesítve már biztos, hogy forintokat látunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!