Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire ciki, hogy saját...

Mennyire ciki, hogy saját lakásban nem elég 200.000 forint kihoznom egy hónapot (autó, háziállat, gyerek nincs, egyedül élek)?

Figyelt kérdés

Perpill egyetem mellett csak félállásom van, van 2 millió forint megtakarításom, amit így apránként felélek, mert nem lehet 200.000 forintból kihozni egy hónapot egyedül sem és ez eléggé elszomorít.

Az elmúlt 2 hónapban 550.000 forintot költöttem, holott 400 volt a bevételem. Persze, ebben benne van az hogy 80 ezer volt a szállás befizetése nyaralásra, de ez már rég el volt tervezve hogy a félretett pénzemből fizetem

De enélkül sem sikerült ebben az évben 250k alatt kihozzak egy hónapot. Persze lehet mondani, hogy minek elmenni szórakozni néha, meg csak otthon kéne főzzek, nem kéne kontaktlencsét hordanom, nem kéne olyan helyen félállásban lennem amihez 18.900 forint országbérlet kell plusz az ingázás miatt vennem kell 20 GB mobilnetet 5000 forintért havonta. Ha semmi ilyen "extrás" dolog nem lenne, csak enni-inni, meg számlákat fizetni kellene, akkor elhiszem, hogy kijöm 200 alatt az ember saját lakásban is, de akkor mi van azzal, aki albit fizet?

Vagy tényleg az én kezemből folyik ki a pénz? :(

2024. máj. 31. 11:21
 51/97 anonim ***** válasza:
75%
Így van, a kérdező szórja a pénzt. Hogy merészel nem szárazkenyéren és vizen élni? Meg egyáltalán hogy jut eszébe, hogy szórakozzon? Szégyen és gyalázat. #maifiatalok
2024. jún. 1. 09:48
 52/97 anonim ***** válasza:
51%
Hát oké, csak akkor keresse is a többszörösét, lehetőleg a közelben, nem?
2024. jún. 1. 10:22
 53/97 anonim ***** válasza:
47%

52

Nyilván. De ettől még nem lehet becsületesen megélni havi 200-ból, akármit nyekereg itt a prolibanda.

2024. jún. 1. 10:24
 54/97 anonim ***** válasza:
Ember, rövid távon a szíjbehúzó praktikák jelentenek megoldást (ebben elég sokan elég tapasztaltak vagyunk tho), aztán persze ez a része megoldódik, főleg phd szinten startolva.
2024. jún. 1. 10:29
 55/97 anonim ***** válasza:
Hagyjuk már... Nem lehet olyan alacsony összeget megnevezni, amire valami gyökér ne tromfolna rá, hogy ő még kevesebből kihozza. XD
2024. jún. 1. 10:32
 56/97 A kérdező kommentje:

Igazatok van, ebben így tényleg vannak olyan tételek, ami nem igazán fér bele, de ha a 180 forintos sparos kakaós csigát nem veszem meg, akkor megveszek mást, mert enni azt kell és nem feltétlen olcsóbb. (Az 500 -700 forintos látványpékséget valóban nem engedhetném meg) 3 tojás reggelire egy szelet kenyérrel, valami zöldséggel meg egy kávéval szintén aligha jön ki 600 alatt, aki 5x eszik egy nap, mint én, nem tudom hogy jön ki 3000 alatt naponta... Újabban csak a legolcsóbb dolgokat veszem meg a Sparban alapanyagként, de tényleg. A gyümölcs nem tartozik bele, mert semmilyen

gyümölcs nem olcsó, még fagyasztva sem, de erről nem szeretnék lemondani. Veszek kekszet, meg csokoládét, ezek valóban felesleges tételek, de ha ezek helyett mondjuk banánt ennék, higgyétek el, drágább lenne. De akkor is be kell látni, hogy ha az alapszámlákon és utazáson kívül 100.000 forint marad, abból aztán tényleg semmilyen életszínvonalat nem lehet fenntartani. Aki azt mondta takarítószereket nem kell minden hónapban venni. Sajnos kell, bár abból is az olcsókra hajtok, én sokat mosok meg takarítok, ugyanis nem bírom a rendetlenséget és nem bírok egy pólót kettőnél többször felvenni mosás nélkül, ebben mindenkinek eltér az igényszintje persze. Fehér-színes-fekete mosás minden héten van egy, de tudom ez sokaknál 2 hetente egyszer is elég. Igazából rájöttem, hogy tisztában vagyok azzal, hogy kellene az a szíjbehúzós technika, de más már az igényszintem, így nem tudom, ennél lejjebb már mit lehetne adni...

Phd előtt 2 évig mesteren voltam, volt 2 lakótársnőm, meg egy heti 2 nap részmunkaidős állásom, mert heti 20 óra egyetemre járás mellett más nem fért bele, akkor volt 100-120k a bevételem 2019-ben. Akkor tényleg nem volt semmilyen előfizetésem, DH-t nem kellett fizetni, sem országbérletet, se kontaktlencsét és lefogytam 11 kilót mert nem fért bele semmi, az egyetemi menzán akkor volt 1100 forintos menü, amit heti 1x megengedtem magamnak mert reggel 7-19:00 között bent voltunk, meg még meg is kávéztunk a többiekkel. De ha nagy gebaszba kerültem, kértem kölcsön a szüleimtől, bár erre már 22 éves koromban is alig volt példa. Akkor is gazdálkodhattam volna jobban, volt olyan évfolyamtársam aki 9500 forintot fizetett koleszért, és maradt 20 ezre enni a hónapra, vagy nagyon max. 30. Anyukám is azt javasolta akkor, megvan a lakás, add ki jó pénzért, menj koliba és nem kell azon gondolkodni, belefér-e a kakaós csiga.

Nincs lakótársam, 3 hónapja költözött ki az utolsó, és nem tudom elképzelni, hogy legyen még egy. Más az, amikor mindenki albérletben van és más az, amikor a landlord, azaz én is itt lakom a lakásba. 5 év alatt 6 lány lakott itt, szinte mindegyikkel gondot okozott az, hogy nem vagyunk egyenrangúak, én ugyanis megmondhattam, mikor nem tudom a másik vendégeit kerülgetni. És igazából ebből lett elegem, hogy totál alkalmatlan időpontokban kellett kerülgetnem vadidegen embereket. Olyan szinten nem való ez nekem, hogy teljesen felőrölt.

2024. jún. 1. 10:52
 57/97 anonim ***** válasza:
25%

15 kg tartalékod van. Tudsz spórolni a kaján. Ha csak kiszedsz két étkezési, majdnem fele annyit fogsz költeni, és még így is marad 3 étkezés.

Persze ez nem azt jelenti ugyanannyit egyél három étkezés alatt mint korábban.

2024. jún. 1. 11:14
 58/97 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező, én napi 3-szor eszem. Nem halok éhen, nem vagyok fél lábbal a sírban. Igazán ehetnél te is csak 3-szor egy nap.

Egyél napi maximum csak 2000 kcalt. Számold, így fogyni is fogsz és kevesebbet is költesz kajára.

A Spar helyett pedig vásárolj olcsóbb helyen, pl. Penny, vagy Lidl. A Spar nem az olcsóságáról híres.

2024. jún. 1. 11:31
 59/97 A kérdező kommentje:

Nem eszem 2000 kcalnál többet. És 2000 kalória is sok egy 73 kilós nőnek, 1500 felé nem kéne menni, 2000 kcallal nem lehet fogyni, ezt minden diétás csoportban elmondják, ahol Yazioznak.

Amiket a sparban veszek, sehol sem olcsóbbak úgy igazán. Sőt, a sparban egy csomó dolgot leakcióznak, amit Pennybe, Lidlbe nem látok annak. A Penny-Lidlt meg kell szervezni, busszal sem esnek útba sehogy, így erre max. Heti 1x van lehetőségem.

2024. jún. 1. 11:44
 60/97 A kérdező kommentje:
És nem csak en küzdök azzal, hogy ezek az olcsóbb üzletek nincsenek a közelben, de persze, száraz dolgokat, fagyasztott dolgokat igyekszem onnan venni.
2024. jún. 1. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!