Mennyire ciki, hogy saját lakásban nem elég 200.000 forint kihoznom egy hónapot (autó, háziállat, gyerek nincs, egyedül élek)?
Perpill egyetem mellett csak félállásom van, van 2 millió forint megtakarításom, amit így apránként felélek, mert nem lehet 200.000 forintból kihozni egy hónapot egyedül sem és ez eléggé elszomorít.
Az elmúlt 2 hónapban 550.000 forintot költöttem, holott 400 volt a bevételem. Persze, ebben benne van az hogy 80 ezer volt a szállás befizetése nyaralásra, de ez már rég el volt tervezve hogy a félretett pénzemből fizetem
De enélkül sem sikerült ebben az évben 250k alatt kihozzak egy hónapot. Persze lehet mondani, hogy minek elmenni szórakozni néha, meg csak otthon kéne főzzek, nem kéne kontaktlencsét hordanom, nem kéne olyan helyen félállásban lennem amihez 18.900 forint országbérlet kell plusz az ingázás miatt vennem kell 20 GB mobilnetet 5000 forintért havonta. Ha semmi ilyen "extrás" dolog nem lenne, csak enni-inni, meg számlákat fizetni kellene, akkor elhiszem, hogy kijöm 200 alatt az ember saját lakásban is, de akkor mi van azzal, aki albit fizet?
Vagy tényleg az én kezemből folyik ki a pénz? :(
"Havi 200-ból mit osszon be, könyörgöm?"
Addig erre nem lehet érdemben válaszolni, míg a kérdező tételesen le nem írja, hogy mire költ havi szinten és mennyit!
Egyébként már azon, hogy nem vesz mobilnetet, meg otthon főz, már azon is tud spórolni. :)
Budapestre ingázom Pécsről, heti 2-3 napot dolgoztam minden héten az elmúlt tanévben, de azt is úgy, hogy reggel megyek, este jövök, tehát 8-9 órát ingáztam ezeken a napokon, a vonaton általában nincsen net és azért kell az internet tanuláshoz, munkához, vagy szabadidő feltöltő eltöltéséhez, pl: podcasteket hallgatok. Ennyi főzés nem fér bele az időbeosztásomba, imádok, csak most nem tehetem meg. Heti 2x eszem valami rendelt dolgot 2500-4000 forint értékben max. Tudom, ez sok, mert 4000 forintból az egész napi ételt ki kellene hozni.
Országbérlet 18.900, Pécs bérlet 7300, a számláim alsóhangon 70k körül vannak havonta. Megjegyzem, Pécsen mindennel 80-90 ezer forintért lehet szobát bérelni, tehát az egyedül éléssel olyan sokat nem spórolok szobabérléshez képest. És most volt pár nagyobb kiadás, óracserét nekem kellett fizetni, elromlottak dolgok, azok javítását ki kellett fizetni. Nagyon sokat voltam beteg az elmúlt hónapokban, 10-15.000 forint simán elment gyógyszerre, étrendkiegészítőre havonta, ilyeneket sok ismim nem szed, soha. Ellopták a pénztárcám és a bőröndöm vonaton, ezzel 100.000 forintnyi kárt okozva nekem, úgyhogy baromira vacakul ez az év a sok felesleges kiadással, amire nem vágytam én sem; de akinek nincs megtakarítása, az ezeket a dolgokat, hogy oldja meg?
Tehát összegezve az alap az, hogy számla-utazás 100.000 havonta és marad 100.000 minden másra. Étel, tisztálkodás, ruházat (mint alapok). A szórakozás, ami lehetne 0 forint is, 20k körül mozog havonta. Minden hónapban kell valakinek ajándékot venni, 2500-5000 forint értékben, mert ők is ennyiért vesznek nekem is, ennél kevesebből kínos.
Ja igen, azt elfelejtettem mondani, hogy kávézom... azért az is dob a latba, de sajnos én csak a tejeskávét bírom meginni, koffein nélkül viszont nem bírom. Kevesebbet kellene ennem, de nekem fontos a zöldség-gyümölcs, meg hogy normális, tápláló legyen az étel, nem ilyen spagetti-spagettivel, mert az persze olcsó. Laktózérzékeny vagyok és a fehérlisztes dolgokat is kerülöm.
Nő vagyok, tehát női higiénia meg alap pipere dolgokra költök, amire egy férfinek pl: nem kell.
Műköröm ilyen dolgok, még hajfestés sincs. Kontaktlencse az egyetlen "luxus", nem esztétikai okból, hanem mert -10-es dioptriával nagyon nem praktikus a szemüveg, 14 éve, 14 éves korom óta vagyok lencsés.
Lakótárs mint anyagi kiegészités volt pár hónappal ezelőttig. 10 éve éltem mar más nőkkel, annyira elegem lett ebből a létformából, hogy ha csóró is vagyok, én erre többé nem vágyom.
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!