Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire ciki, hogy saját...

Mennyire ciki, hogy saját lakásban nem elég 200.000 forint kihoznom egy hónapot (autó, háziállat, gyerek nincs, egyedül élek)?

Figyelt kérdés

Perpill egyetem mellett csak félállásom van, van 2 millió forint megtakarításom, amit így apránként felélek, mert nem lehet 200.000 forintból kihozni egy hónapot egyedül sem és ez eléggé elszomorít.

Az elmúlt 2 hónapban 550.000 forintot költöttem, holott 400 volt a bevételem. Persze, ebben benne van az hogy 80 ezer volt a szállás befizetése nyaralásra, de ez már rég el volt tervezve hogy a félretett pénzemből fizetem

De enélkül sem sikerült ebben az évben 250k alatt kihozzak egy hónapot. Persze lehet mondani, hogy minek elmenni szórakozni néha, meg csak otthon kéne főzzek, nem kéne kontaktlencsét hordanom, nem kéne olyan helyen félállásban lennem amihez 18.900 forint országbérlet kell plusz az ingázás miatt vennem kell 20 GB mobilnetet 5000 forintért havonta. Ha semmi ilyen "extrás" dolog nem lenne, csak enni-inni, meg számlákat fizetni kellene, akkor elhiszem, hogy kijöm 200 alatt az ember saját lakásban is, de akkor mi van azzal, aki albit fizet?

Vagy tényleg az én kezemből folyik ki a pénz? :(

2024. máj. 31. 11:21
 21/97 anonim ***** válasza:
100%

" számláim alsóhangon 70k körül vannak havonta"

Ezt hogy csinálod? Hogy jön ki ilyen sok?

(Mi párommal ketten élünk saját hitelmentes 52nm-es panellakásban, de nekünk ez a fele (közösköltség+áram+gáz+diginet előfizetés))

Ruhát és tisztálkodószereket se kell minden hónapban venni.

Ha spórolni akarsz, akkor kezdheted a nem alapvető dologgal, a szórakozással.

Egyébként nem vagy egyedül, nekünk is most ez az év eddig teljes kiadás: új epilátor, új mosógép, új bojler, hajszárító - bár az volt apától megkaptam a régit.

Addig nem lesz jobb, míg suliba jársz. Majd ha csak dolgozni jársz, akkor össze fogod tudni magad jobban szedni. Addig kitartást.

2024. máj. 31. 13:05
 22/97 A kérdező kommentje:

Nyilván azért tanulok ennyi idősen, hogy lehessen egy normális állásom,jobb fizetéssel, csak addig ki kéne valahogy húzni.

Könnyebb lenne párkapcsolatban, de en most egy ilyen laza valamiben vagyok benne, amiben én fel sem merem vetni az összeköltözést. Mivel elég magányos vagyok, sajnos ezokból nem szakítok, mert legalább erre a heti 2-3 estére van pár óra társaságom. Barátaim mindenfelé és nyilván mindenki jobban áll, minden szinten nálam, nem is csodálom, hogy eltávolodtunk.

2024. máj. 31. 13:07
 23/97 anonim ***** válasza:
18%

22, Komolyan a legjobb éveidet (társkeresés szempontból) elpazarlod hogy valakinek a laza nője legyél üríteni heti párszor? Döbbenet.

Aztán 30-35 évesen lehet sírni, hogy már nem találsz normális társat mert addigra elkeltek...

Gondolkodni is kellene. Nem biztos hogy a havi 200 a legnagyobb bajod.

2024. máj. 31. 13:10
 24/97 A kérdező kommentje:
A 70k úgy jön ki, hogy 10.000 a közös költség, digi mostantól 7500, 2000 körül az áram, 22500 a melegvíz-fűtés, hidegvíz talán 1000, tehát kb. 45 alatt nem igazán van télen az alap. Erre jön diákhitel 8500 ft, kontaktlencse 5000, egészségpénztár 5000, HBO max 1590. Nyàron kevesebb a fűtés-melegvìz
2024. máj. 31. 13:10
 25/97 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon ciki. Már üknagyszüleink is ismerték azt a mondást, hogy "addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér". Évtizedek, századok teltek el és egyesek még mindig ott tartanak, hogy szórják a pénzt, mintha nem lenne holnap. Mit fogsz csinálni, amikor elfogy a tartalékod néhány hónap múlva? Akkor majd pontosan úgy fogod meghúzni a szíjat, ahogy most kéney csak már tartalékod sem lesz, ergo ha bármi váratlan kiadás van jöhet a hitel, ami még több rendszeres kiadás havi szinten, még tovább süllyedsz a pénzügyi mocsárban. Most komolyan el kell magyarázni, hogy aki havi nettó 200-ból tartja fenn magát az nem engedheti meg magának a 80+ ezer forintos nyaralást...?
2024. máj. 31. 13:12
 26/97 anonim ***** válasza:
83%

"22500 a melegvíz-fűtés, hidegvíz talán 1000"

Milyen rendszered van? Lehet, hogy jobb lenne lecserélni egy gáz, vagy villanybojlerre. Nekünk villanybojler van nappali árammal, tehát, hogy mindig legyen melegvíz és így fizetünk 5050 ft-ot egy hónapban az áramért. A vízdíj pedig benne van a közösköltségben, ami kerekítve kb. 9 ezer. És ezt úgy számold, hogy ez két főre. Apának nincs bojlere, csak szimplán régitípusú nyílt őrlángos gázmelegítője van, de ő se fizet sokat (ő egyedül él).

Kontaklencse? Miért nem egyszerűbb a szemüveg? Sokkal olcsóbbra kijönnél.

Egészségpénztár tényleg ennyire fontos?

2024. máj. 31. 13:15
 27/97 A kérdező kommentje:
23: 10 hónapja vagyok vele, előtte 27 évig szingli voltam, senkivel nem jött össze semmi, még ennyi sem, mert nem akartam odaadni magam valakinek akinek úgysem kellek másra. Ez a kapcsolat sem így indult, csak teljesen ellaposodott és látom rajta, hogy nem érdekli már annyira, szóval erre alapozni nem lehet. Még nem jött meg az erőm a szakítashoz, újrakezdeni az ismerkedős köröket, jártam eleget pszichologushoz, amikor ebben voltam, mert akkor sem tett jót az önbizalmamnak, hogy senkinek sem vagyok szimpatikus, aki nekem az lenne. Sem az eletben, sem a tàrskeresőn. Nem kell 30-nak lenni ahhoz, hogy mindenki elkeljen. Itt Pécsen fiatalabb egyetemi éveimben jó társaságokban sem találkoztam szingli férfiakkal, sem diákmelóban, semmi. Szóval tudom, hogy egyre kevesebb az esély. De ez mas téma, nyilván ezerszer könnyebb lenne ha lenne pàrom, akivel megoszthatnánk költségeket is meg az életet is. Vágynék rá, de nem jönnek az opciók.
2024. máj. 31. 13:15
 28/97 anonim ***** válasza:
25, Nem mindenki ugyanolyan jó a pénzbeosztásban. Azzal hogy látja a kiadásait már többet tett mint sokan. Az élet más területein én is nagyobb gondot látok. Ha így folytatja 40 évesen is egyedül marad és akkor már joggal lehet mondani elkésett. Ráérne akkor kalandozni, mert a tartósabb normális kapcsolatok pont az ő korában alakulnak általában, ehelyett könnyű kapcsolatokban van.
2024. máj. 31. 13:16
 29/97 anonim ***** válasza:
40%
A szinteden keresgélj és lesz opció. Nem gond ha átlagos és visszahúzódó vagy, keres olyan srácot. Sokan vannak.
2024. máj. 31. 13:19
 30/97 A kérdező kommentje:
26-os nem igazán értem a kérdést, szerintem közösköltseg említése után valahol egyértelmű, hogy a régi vacak távfűtésem van a panelban, ez egy 57 nm 2,5 szobás lakás, ami átalánydíjas, nincs egyedi mérés, iszonyat mennyiségű pazarlás van, ezen sehogysem tudok változtatni, bár lenne bojlerem!
2024. máj. 31. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!