Nek.tek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy bármennyire is szépítjük, végérvényben rabszolgák vagytok?
Persze meg kell találni amit szeretsz az életben de ez nálam nem egy dolog és semmit sem csinálok szívesen heti 40-50 órában mert beleunok. Nyilván én vagyok a lusta mihaszna dög.
Nektek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy nem magatokért születtetek hanem a rendszerért és másokért.
Szívbeteg vagyok, plusz nincs napi 7 órám sportolni. Kb ennyit kellene, amivel a természetes életmód hiányát ellensúlyoznánk. Illetve azt sehogy se lehet ellensúlyozni.
Hiába tanulnék az önellátásról...
Le kellene lassítani a világgazdaságot és az emberek nagy részét visszaküldeni kertes házakba termelni, amennyit tudnak. Így a tömegnyomor is csökkenne, a kegyetlen, központosított állattartás is, a központosított növénytermesztés is csökkenne, ezekkel együtt a szállítási igények is csökkennének.
51
Ezeknek hiába magyarázod. Szerintük az életnek nem a nyugalom, meghittség, boldogság a lényege hanem a hajtás, fejlesztés, tudomány és verseny.
A szívbetegséged pech, de azért sem a társadalom a hibás. Napi 7 órát meg egyáltalán nem kell sportolni.
Az önellátást pedig vannak, akik meg tudják oldani. Csak nem sokan próbálkoznak vele eleve, mert általában sokkal több munkával és lemondással jár, mint a napi 8 órás munkarend.
A házi termelésből éppen úgy meg tudnál élni, mint 100, 200 vagy 500 éve.
És ITT van az ördög elásva!
VISÍTVA MENEKÜLNÉL az ilyen élet elől, mivel ma SOKKAL jobban élünk!
53
Elmagyaráznád, hol van 8 órás munkarend? Kezdve azzal, hogy a 8 óra is 8,5-9 plusz utazás, folytatva azzal, hogy csaknem nincs olyan ember, aki csak a munkahelyén dolgozna. Plusz házimunka ugye.
Évezredekig egész nap mozogtak az emberek. Kb egy élsportoló éri ezt ma el.
51
Tudom, hasonló kérdéseket írtam én is ki 3-5 éve és azonnal nekem támadtak. :(
Nekik az is jó lenne, ha egy űrkabinban tanulhatnának és robotolhatnának egézs életükben.
"Elmagyaráznád, hol van 8 órás munkarend?"
Mondjuk minden normális(abb) munkahelyen. Ha a 8 óra munka nálad rendszeresen 8,5-9 óra akkor rossz helyet fogtál ki.
"csaknem nincs olyan ember, aki csak a munkahelyén dolgozna."
Erről azért hozhatnál valami statisztikát, mert elég nehéz bemondásra elhinni. Plusz vannak olyan munkák, amiket amúgy sem lehet hazavinni(érdekesen néznének rád a gyárban, ha hazatolnál egy talicskányi alkatrészt, hogy otthon dolgozz. Vagy a kőműves sem tolja haza a maltert, mert otthonról nehéz lenne a város másik végén házat építeni.)
"Tudom, hasonló kérdéseket írtam én is ki 3-5 éve és azonnal nekem támadtak. :(
Nekik az is jó lenne, ha egy űrkabinban tanulhatnának és robotolhatnának egézs életükben."
Az idézet első felére reagálva: talán azért történt ez, mert akkor is ilyen bődületes marhaságokkal jöttél mint az idézett sorok második fele.
Na akkor nézzük sorban a bődületes marhaságaidat.
Általában két utazás + ebédszünet + 8 óra munka, amit távol töltesz. Vagy még több, ha túlóra van.
A munka melletti másodállás meg tanulás sajnos nagyon gyakori.
Senkit nem érdekel az utazás.
Költözz oda, úgysincs lakásod. Mobilis vagy.
A munka pedig 40 óra. Hét közben azért 9 óra, mert pénteken csak fél nap.
Van lakásom.
De, mindenkit érdekel az utazás.
Eddigi munkahelyeimen vagy fix munkaidő volt 42,5 óra benttartózkodással, vagy rugalmas és a rendszer levont 40 percet. Minden nap.
SEHOL se fogják fizetni az ebédidődet, az álomvilágodban sem.
54
Hol a f.szomban élünk jobban?
Mai napom: 8,5 óra irodában rohadás, 1 óra utazás, este óra az egyetemen és utána még a szabadidőm rovására kis sport, ami így semmire se elég, de talán valami. Persze embertömegben voltam, de a szabadban, a természetben nem. És végig azért dolgoztam egy mamutcég számára, hogy tovább rombolhassuk a környezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!